31 Οκτ 2016

Η αλαζονεία, η ασέβεια και η αχαριστία τιμωρούνται


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΡΝΤΟΓΑΝ  ΣΕ ΘΡΟΝΟ

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ
Ζούμε αυτό τον καιρό το άκρον άωτον της αλαζονείας οποθενδήποτε προερχομένης. Έσωθεν και έξωθεν της χώρας μας. Κι ενώ ο κόσμος έζησε την τραγωδία δύο παγκοσμίων πολέμων και δύο πυρηνικών βομβών, και πολλών χημικών και συμβατικών, δυστυχώς επαναλαμβάνει τον εαυτό του μη διδασκόμενος από την εμπειρία και τη μαρτυρία του παρελθόντος. Αυτό είναι ο απόλυτος ορισμός του παραλογισμού.
Δυστυχώς εκεί οδηγεί η αλαζονεία της εξουσίας. Στον παραλογισμό. Ο Χίτλερ ήθελε να αλλάξει τον κόσμο για 1000 χρόνια, ο Μουσολίνι να καταλάβει όλη την Αφρική, οι Ιάπωνες να υποτάξουν τους Κινέζους και την Αμερική, οι μαρξιστές ηγέτες να αλλάξουν με τη βία τον κόσμο, οι τοκογλύφοι του νέου κόσμου να τα κάνουν όλα δικά τους, ο Ερντογάν ζητεί σήμερα να ξαναχτίσει την Οθωμανική αυτοκρατορία, οι δύο μεγάλοι πολεμικοί γίγαντες δεν τόχουν σε τίποτε να συγκρουστούν, ως συνήθως σε ξένο αχυρώνα, ο πάπας επιθυμεί να προσκυνηθεί από όλους ως ο πρώτος και ο αλάθητος και η γηραιά αλβιών ανακαλύπτει επιτέλους τον επερχόμενο πόλεμο.

Ο Ερντογάν που θέλει να αναστήσει τ΄ αποθαμένα του ξεχνά ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία έγινε ουσιαστικά από το διπλωματικό και διοικητικό σώμα που ήταν όλοι Έλληνες. Συνέβη ακριβώς το ίδιο που συνέβη τότε το 146 πΧ όπου «η Ελλάς υπέταξε δια των γραμμάτων το αγροίκο Λάτιο». Αυτό, όπως και η δική μας εσωτερική πολεμική κατά της Μητέρας Εκκλησίας, της Κιβωτού της Σωτηρίας και του Γένους, κάθε βαπτισμένου Γένους, και του Ελληνικού και του Ρωσικού, κ. α. δεν αποτελεί μόνο ασέβεια, αλλά και αχαριστία μεγίστου βαθμού. Κι αυτά όλα γίνονται βέλη επιστρεφόμενα και πέφτει κάποιος στο λάκκο που άνοιξε για τους άλλους.
Από την άλλη μεριά η αλαζονεία της εξουσίας θολώνει το μυαλό του ανθρώπου, μειώνει τη δημοκρατία και την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και την ελευθερία της γνώμης, χάνει τον αυτοέλεγχο και φτάνει στην σύγχυση και την αμετροέπεια, εγκαθιδρύει αυταρχικά καθεστώτα και κινεί πολεμικές μηχανές. Τυφλώνει και ντοπάρει ολόκληρους λαούς, οδηγείται τέλος στην αυτοκαταστροφή. Παράδειγμα ο Πύργος της Βαβέλ. Παράδειγμα ο Τιτανικός κ. α. πολλά.
Ανεβαίνει μάλιστα η αλαζονεία και στο σκαλί της ασέβειας, όπως αυτό φάνηκε 70 χρόνια στο σιδηρούν παραπέτασμα, σε βάρος του ανθρώπου και της Εκκλησίας, όπως πάει να γίνει και στη χώρα μας με την πολεμική κατά της Εκκλησίας και την αλλοίωση της Ορθόδοξης διδασκαλίας. Όπως εξάλλου γίνεται αυτή τη στιγμή στην Αγιά Σοφιά, όπου ο πολυχρονεμένος και χρυσοφορεμένος Σουλτάνος εγκαθίδρυσε στο Μέγα μοναστήρι της Ορθοδοξίας με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες, μόνιμο ιμάμη. Η αλαζονεία του έβαλε “το βδέλυγμα της ερημώσεως εν τόπω αγίω”.
Αυτά όμως όλα πληρώνονται και εδώ προς σωφρονισμό και παραδειγματισμό. Κατά λόγον δικαιοσύνης. Η ύβρις τελικά φέρνει την νέμεση και η νέμεση την άτι και την τίση. Φέρνει οργή Θεού το όλο θέμα.
Η αλαζονεία, η απληστία, η ασέβεια και η αχαριστία, πράγματα και πάθη που δεν περιορίζονται μόνο στο ανθρώπινο επίπεδο, αλλά υψώνονται και μετεωρίζονται και στον ουρανό, προς το Θεό τον Ίδιο, τι έδωσαν τελικά στην ανθρωπότητα; Ένα χαμένο παράδεισο ανατολικά της Εδέμ, μια Νεκρά θάλασσα, τα καμένα Σόδομα και Γόμορα, τη Βαβέλ σε ερείπια και τη σύγχυση των γλωσσών, ένα γκρεμισμένο τείχος του Βερολίνου και ένα σιδηρούν παραπέτασμα ταριχευμένο.
Αυτό μάλιστα το δίδαγμα βγαίνει κι από το έπος του 1940, όπου η υπερφίαλη επιθετικότητα του άξονα του κακού τσακίστηκε στην ταπεινή ξιφολόγχη του Έλληνα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα μεγαλομανία! Απ΄τη καρέκλα που κάθεται καταλαβαίνεις ότι θέλει να ξεπεράσει και το Σουλειμάν το Μεγαλοπρεπή!

Ανώνυμος είπε...

Μα όλοι τους σχεδόν κουβαλούν πολύ ρωμαίικο αίμα στις φλέβες τους. Μη ξεχνάμε ότι εκατομμύρια ρωμιοί πρώτα εξισλαμίστηκαν και μετά τουρκοποιήθηκαν. Εκτός των χριστιανόπαιδων που πολεμούσαν με τη σημαία του ισλάμ βίαια αρπαγμένων και εξισλαμισμένων σε νεαρή ηλικία. Πως δημιουργήθηκε κράτος αν δεν στηριζόταν πάνω στα γερά θεμέλια των πρώην,που τους μιμήθηκαν με ευλάβεια οι Οθωμανοί;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com