31 Οκτ 2016

Σιγεί η καμπάνα στη Γαλλία, ο μουεζίνης επελαύνει ακάθεκτος


Ένα νέο βιβλίο συγκλονίζει τη Γαλλία. Έχει τίτλο «Η καμπάνα θα χτυπήσει αύριο;» ( Les cloches sonneront-elles encore demain?) και συγγραφέας του είναι ο Φιλίπ ντε Βιγιέρ. Η Γαλλία είναι πλέον από προπύργιο της δυτικής χριστιανοσύνης, προπύργιο του Ισλάμ. Με αυθάδεια οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές θέλουν να ξαναγράψουν τη γαλλική Ιστορία υπό το πρίσμα της «προσφοράς του ισλαμικού πολιτισμού», αναφέρει ο συγγραφέας.

Του Giulio Meotti
ΠΗΓΗ: GATESTONE Institute
«Η Γαλλία έχει αντιμετωπίσει πολλές ατυχίες στην ιστορία της αλλά για πρώτη φορά αντιμετωπίσει το φάσμα της εξαφάνισης. Στη Γαλλία υπάρχουν δύο ομάδες, οι νέοι που βαδίζουν υπερήφανα και οι εξαντλημένοι που δεν έχουν καν ιδέα για τις συνθήκες που απαιτεί η σωτηρία τους», αναφέρει.
Η Αβινιόν δεν είναι πλέον η πόλη των παπών, αλλά των σαλαφιστών. Στο Σεντ Ντενί όπου αναπαύεται ο Κάρολος Μαρτέλος (βασιλιάς που συνέτριψε την αραβική εισβολή στη Γαλλία τον 8ο αιώνα) και άλλοι βασιλείς κυριαρχεί η μαντήλα. Αν απομένει ακόμα κάτι όρθιο εκεί οφείλεται στους Αφρικανούς και Ταμίλ χριστιανούς.
Οι καμπάνες ήδη δεν ηχούν πια στο Μπουασέτ στην περιοχή του Μάρνη, στα προάστια του Μετς, όπου οι κοσμικές αρχές έχουν απαγορεύσει την κρούση τους, αλλά σε όλη τη Γαλλία ηχεί ήδη η φωνή του μουεζίνη. Η Γαλλία δεν είναι πλέον μια ρωμαιοκαθολική χώρα και πολλοί αναρωτιούνται αν δεν είναι το Ισλάμ η επικρατούσα θρησκεία.
Εκτιμάται, πως στην σημερινή Γαλλία πως για κάθε θρησκευόμενο μουσουλμάνο υπάρχουν τρεις θρησκευόμενοι ρωμαιοκαθολικοί. Όμως αν υπάρξει καλύτερη ανάλυση φαίνεται πως η αναλογία είναι ακριβώς αντίστροφη.

Επίσης οι ρωμαιοκαθολικοί που πηγαίνουν στην εκκλησία, σε ποσοστό 65%, είναι ηλικιωμένοι. Αντίθετα το 73% των θρησκευόμενων μουσουλμάνων είναι κάτω των 50. Έτσι φαίνεται πως στη Γαλλία, για κάθε έναν νέο χριστιανό υπάρχουν τρεις νέοι μουσουλμάνοι.

Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά τους χώρους λατρείας. Υπάρχουν περίπου 2.400 τζαμιά στη Γαλλία σήμερα σε σχέση με τα 1.500 που υπήρχαν το 2003. Αυτό αποτελεί και το πλέον ευδιάκριτο ορατό σημάδι της ανάπτυξης του Ισλάμ στη Γαλλία. Ακόμα και στην Κορσική που το 2003 δεν υπήρχε κανένα σήμερα λειτουργούν 11 τζαμιά.
Οι μουσουλμανικές χώρες χρηματοδοτούν γενναιόδωρα τα τζαμιά στη Γαλλία. Οι ξένες δωρεές καλύπτουν κατά μέσο όρο το 50% του συνολικού κόστους κατασκευής και λειτουργίας. Για το μεγάλο τζαμί του Στρασβούργου, το 37% των πόρων προήλθε από το Μαρόκο και το 13% από την Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ.
Το τζαμί στο Ρουασί ντε Μπριέ χρηματοδοτήθηκε από το Ομάν με 1,8 εκ. ευρώ, που αντιπροσωπεύουν τα 2/3 του κόστους κατασκευής. Στη Μασσαλία, το Κατάρ κατέβαλε το 25% του κόστους κατασκευής του εκεί τζαμιού.
Την ίδια ώρα, ένας Γάλλος ιερέας δολοφονήθηκε μέσα στην εκκλησία από μουσουλμάνους εξτρεμιστές, μουσουλμάνοι ηγέτες καλούν σε κατάληψη των μη χρησιμοποιούμενων εκκλησιών και της μετατροπής τους σε τζαμιά, χριστιανοί πετάγονται έξω από εκκλησίες από τις αρχές για να κατεδαφιστούν.
Ο χριστιανισμός στη Γαλλία πιέζεται από το κοσμικό κράτος και το πολιτικό Ισλάμ. Σε 40 χρόνια η Γαλλία θα είναι το ευρωπαϊκό κράτος όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα είναι ο πιο σημαντικός. Γι’ αυτό, για το 45% των Γάλλων ρωμαιοκαθολικών το Ισλάμ αποτελεί απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com