23 Σεπ 2016

Αποχωρήστε τώρα. Μια πρόταση στους οικουμενιστές.

Αποχωρήστε τώρα. Μια πρόταση στους οικουμενιστές.
Σε όσους χωρίς ντροπή διδάσκουν καινοφανείς θεωρίες όπως αυτή των δύο πνευμόνων, τους λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Συνταχθείτε με τον “άλλο πνεύμονα”. Μόνο ζημιά κάνετε στην Εκκλησία.
Σε όσους βασίζουν τη ρητορική τους στην ακαδημαϊκή γνώση και στις δημόσιες σχέσεις και όχι στην θεολογία ως προσωπικό βίωμα των δωρεών του Θεού, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Η Εκκλησία δεν σας χρειάζεται, όπως κι εσείς δεν χρειάζεστε την Εκκλησία.

Σε όσους συμπροσεύχονται με καταδικασμένους αιρετικούς παρά τις αντιδράσεις του πληρώματος της Εκκλησίας και τις απαγορεύσεις των Κανόνων, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Συμπροσευχηθείτε με όποιον θέλετε, πάψετε όμως να εμπαίζετε Θεό και ανθρώπους.
Σε όσους συμμετέχουν σε διαχριστιανικούς ή διαθρησκειακούς διαλόγους “προς αναζήτηση της αληθείας και της ενότητος”, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Η Εκκλησία, η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, ως κατέχουσα το πλήρωμα της Αληθείας, δεν έχει ανάγκη από τη δική σας “αλήθεια”.
Σε όσους “ένεκα της αγάπης” αποδίδουν εκκλησιαστικότητα σε αιρετικές και σχισματικές ομάδες, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Η αγάπη προς τους πλανεμένους αδελφούς εκφράζεται με τον επανευαγγελισμό τους, με τη διάδοση σε αυτούς της ανόθευτης πίστης μας, με την ορθόδοξη μαρτυρία μας, λόγοις και πράξεσι. Όχι με χαζοχαρούμενες αγαπολογίες χωρίς μέτρο και φειδώ.
Σε όσους αδιαφορούν για τη θεολογία επιμένοντας στη φιλανθρωπία, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Αν δεν σας ενδιαφέρει ο λόγος του Θεού, δεν σας ενδιαφέρει ούτε ο συνάνθρωπος.
Όσους παραβαίνουν τους Ιερούς Κανόνες, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Εφόσον δεν τηρείτε τους Κανόνες, θέσατε εαυτούς - συνειδητώς - εκτός Εκκλησίας.
Όσους εμμένουν να τεκμηριώνουν τις αιρετικές δοξασίες τους σε “μεταπατερικούς” ακαδημαϊκούς, θεολόγους, ιεράρχες και άλλους σύγχρονους “γκουρού και κορυφές της θεολογίας”, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Εμείς, η Εκκλησία του Χριστού, παραμένουμε με τη διδασκαλία των αγίων Πατέρων και τις αποφάσεις των Συνόδων.
Όσους αποδομούντην παράδοσή μας για να στηρίξουν τα φληναφήματά τους, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Ορθόδοξη είναι η Παράδοσή μας και Παράδοσή μας είναι η Ορθοδοξία μας.
Όσους αγαπούν περισσότερο τους ανθρώπους και επιθυμούν να είναι αρεστοί σε αυτούς και όχι στον Θεό, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Μπορεί να βαπτιστήκατε Ορθόδοξοι, μπορεί να μεγαλώσατε Ορθόδοξοι, μπορεί να σπουδάσατε την ορθόδοξη Θεολογία αλλά δεν έχετε καταλάβει το παραμικρό για το τί είναι Ορθοδοξία.
Σε όσους διαφημίζουν την απροϋπόθετη προσέγγιση με τους ετεροδόξους, την προπαγανδίζουν ασύστολα και την προωθούν με τελικό σκοπό το ψευδεπίγραφο “ίνα ώσιν εν”, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Τέτοια ενότητα δεν τη θέλει ο Θεός γιατί βασίζεται στο ψεύδος και την απάτη.
Σε όσους καυχώνται ότι “ως φύλακες, έχουσι γνώσιν” αλλά σε συνέδρια, ημερίδες, συνεντεύξεις λένε τόσα, για να ικανοποιήσουν την αυταρέσκειά τους και τα ώτα του αιρετικού ακροατηρίου τους, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Τέτοιοι φύλακες να μας λείπουν.
Όσους εκθειάζουν το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών και τους διαχριστιανικούς διαλόγους κάνοντας κοπτοραπτική στα δόγματα, όσους “ορθοδόξους” οικουμενιστές επιθυμούν σφόδρα τον διάλογο με τους ετεροδόξους αλλά όχι και με τους Ορθοδόξους, τούς λέμε: Αποχωρήστε κι εσείς, τώρα. Η Εκκλησία θα πορευθεί και χωρίς εσάς.
Όσους διώκουν τους αγωνιστές και ομολογητές της Πίστεώς μας για να διατηρήσουν τα οφφίκιά τους, τα εγκόλπιά τους, τις προσωπικές καλές σχέσεις και το κεφάλι τους ήσυχο, αφήνοντας ανενόχλητο και ανεμπόδιστο τον Πονηρό να σκανδαλίζει, τούς λέμε: Αποχωρήστε κι εσείς, τώρα. 
Σε όσους ζήλεψαν τη δόξα, το αξίωμα και την καριέρα του Βησσαρίωνος, όσους προτιμούν το παπικό πάλλιο από το ορθόδοξο πετραχήλι, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Συνταχθείτε με τους λατίνους. Δεν χρειαζόμαστε καρδιναλίους στην Ανατολή, πολύ περισσότερο δεν χρειαζόμαστε Πάπα.
Σε όσους “ορθοδόξους” αμφισβητούν την Μοναδικότητα, την Αγιότητα, την Καθολικότητα και Αποστολικότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Και χωρίς εσάς, η Εκκλησία παραμένει Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική.
Σε όσους επισκόπους, κληρικούς, ηγουμένους, μοναχούς και λαϊκούς, που παρά την αντίδρασή τους στα συμβαίνοντα, δεν ομιλούν για να κατευθύνουν και να καθοδηγήσουν τον ευλαβή λαό αλλά επιμένουν να σιωπούν, τούς λέμε: Μιλήστε τώρα. Ο λαός προσβλέπει σε σας και περιμένει από σας. Τώρα που η πίστη μας κινδυνεύει, τώρα που η Ορθοδοξία μας βάλλεται εκ των έσω, τώρα που οι περισσότεροι σιγούν, εσείς, επιτέλους, μιλήστε.

8 σχόλια:

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑ,ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΟ ΘΡΥΣΚΕΥΜΑ.ΕΧΘΕΣ ΕΟΡΤΑΖΑΝ ΟΙ 22 ΖΩΓΡΑΦΗΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΟΙ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ Λατινους .

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο (θεόπνευστο) άρθρο.

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι είπε...

Άκρα του τάφου σιωπή στη Χώρα βασιλεύει ♫♪

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό άρθρο, με προτάσεις ρεαλιστικές που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.
Αφού είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ , ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Ξένος είπε...

Όσοι πιστεύουν ότι θα απομακρυνθούν οι οικουμενιστές από τους Θρόνους τους βρίσκονται σε ύπνο βαθύ, διότι συνήθως, άν όχι πάντοτε, στην εκκλησιαστικη ιστορία οι αιρετίζοντες Επίσκοποι έκαναν χρήση της εξουσίας τους εις βάρος των αντιαιρετικών ορθοδόξων που αποτειχίζονταν και μόνον εις αυτούς.
Τελικά το άρθρο είναι μιά ωραιολογία χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ(Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ), ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ(ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ)ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ(ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ,ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ,ΙΕΡΕΙΣ ΚΛΠ.)ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ(Π.Χ. ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ).ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΞΟΥΝ ΣΥΝΟΔΟ ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com