10 Αυγ 2016

NBA: Τούρκος μπασκετμπολίστας αλλάζει το όνομά του σε Γκιουλέν


NBA: Τούρκος σταρ αλλάζει το όνομά του σε Γκιουλέν γιατί…
Όταν η «υπόθεση Γκιουλέν» που συγκλονίζει την Τουρκία φθάνει σε σημείο να χωρίζει οικογένειες, τότε είναι αυταπόδεικτο ότι η κατάσταση στο εσωτερικό της τουρκικής κοινωνίας είναι απλώς εκρηκτική…

Η είδηση μας έρχεται από τον μαγικό κόσμο του NBA, του αμερικανικού πρωταθλήματος επαγγελματικού μπάσκετ δηλαδή και αφορά τον Τούρκο σταρ Ενές Καντέρ, ο οποίος τους άφησε όλους άφωνους όταν αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του σε «Γκιουλέν», για εκδίκηση που αφορούσε στην ίδια του την οικογένεια!
Η εκδίκηση αυτή έρχεται μετά την αποκήρυξη του Τούρκου μπασκετμπολίστα των Oklahoma City Thunder από την οικογένειά του, διότι είναι οπαδός του Γκιουλέν, του φερόμενου ως «εγκεφάλου» πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου…
Γεμάτος πίκρα αλλά και πείσμα, μέσω ανάρτησης σε ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης, ο Τούρκος ανακοίνωσε πως «έχασε» την για 24 χρόνια οικογένειά του, τη μητέρα του, τον πατέρα του, τους συγγενείς του. Ο πατέρας του ζήτησε να αλλάξει επίθετο και η μάνα που τον γέννησε τον αποκήρυξε από παιδί της και ο νεαρός αποφάσισε να εκδικηθεί υπογράφοντας ως «Γκιουλέν».
Δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να θυσιάσει την οικογένειά του για τον Γκιουλέν και συμπλήρωσε ότι από εδώ και στο εξής, πατέρας, μητέρα και οικογένεια γι’ αυτόν, θα είναι το «κίνημα Χιζμέτ» του ιμάμη – ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, «που σηκώνει την τουρκική σημαία σε 171 χώρες».
Ο Γκιουλέν απειλείται με απέλαση – θεωρητικά τουλάχιστον – από τις ΗΠΑ για τον φερόμενο ως ρόλο του στο πραξικόπημα, με την Τουρκία να το επιδιώκει επισήμως και να ασκεί φορτικές πιέσεις απειλώντας με κάθε λογής αντίποινα.
Την υπόθεση επιβεβαίωσε η τουρκική εφημερίδα Sabah, δημοσιογράφοι της οποίας ήρθαν σε επαφή με τους γονείς του Καντέρ, οι οποίοι και επιβεβαίωσαν το δυσάρεστο αυτό οικογενειακό περιστατικό, αν και ήταν αυτοί που έστειλαν τον γιο τους να σπουδάσει σε σχολείο του κινήματος Χιζμέτ στην Τουρκία.
Του είπαν πως θα τον αποκηρύξουν αν δεν αλλάξει πορεία και ο υιός τους δεν έδωσε σημασία. Ολοκλήρωσαν τη συζήτηση, ζητώντας συγνώμη από την τουρκική κοινωνία και τον Τούρκο πρόεδρο που έχουν έναν τέτοιο γιο…
Δείτε σχετικά και:

Περισσότερα για τον Φετουλάχ Χότζα Γκιουλέν δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com