10 Αυγ 2016

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, ζητεί την κατάργηση του αβάτου του Αγίου Όρους

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Η είδηση ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), επιζητεί την κατάργηση του αβάτου του Αγίου Όρους, λύπησε τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), συμπεριφέρεται ως υπερ-εκκλησία, με την αυθαίρετη στάση του στο θέμα του αβάτου του Αγίου Όρους. Πως είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό αυτό το απαράδεκτο αίτημα;

Να αποφασίζουν οι αιρετικές κοινότητες των Μεννονιτών για το άβατο του Αγίου όρους; Να αποφασίζουν οι αιρετικές κοινότητες των Πεντηκοστιανών για το άβατο του Αγίου όρους; Να αποφασίζουν οι αιρετικές κοινότητες των Μεθοδιστών για το άβατο του Αγίου όρους; Να αποφασίζουν οι αιρετικές κοινότητες των Λουθηρανών για το άβατο του Αγίου όρους; Να αποφασίζουν οι αιρετικές κοινότητες των Πρεσβυτεριανών και λοιπών Προτεσταντών για το άβατο του Αγίου όρους; Να αποφασίζουν οι αιρετικές κοινότητες των Παλαιοκαθολικών, αλλά και οι λοιπές αιρετικές κοινότητες για το άβατο του Αγίου όρους; Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο.
Ποιος αμφιβάλλει ότι το Π.Σ.Ε. είναι η σύγχρονη συγκρητιστική Βαβέλ, όπου το μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από τις σύγχρονες αιρετικές προτεσταντικές παραφυάδες; Ο λόγος του Αρχιμανδρίτη Γεώργιου Καψάνη για το Π.Σ.Ε. «Η φωνή των Ορθοδόξων (στο Π.Σ.Ε.) χάνεται μέσα στη χοάνην των πολυπληθών προτεσταντικών παραφυάδων», ερμηνεύει επακριβώς την Ορθόδοξη παρουσία στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), αλλά και προδιαγράφει και τους συνεπακόλουθους καρπούς της εκεί Ορθόδοξης παρουσίας.
Να υπενθυμίσουμε και την επιστολή που στάληκε από τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, προς μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο (3/16 Μαΐου 2005), για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στην οποία επισημαίνετο ότι «…καθώς και μόνη η ύπαρξις και λειτουργία αυτού ενέχει τας επικινδύνους και απαραδέκτους εκκλησιολογικώς ιδέας του συγκρητισμού, της σχετικοποιήσεως των Ιερών Κανόνων…».
Αντιλαμβάνεται κανείς το απαράδεκτο και ανώφελο, αλλά και επιζήμιο της συμμετοχής σε τούτη τη σύγχρονη συγκρητιστική Βαβέλ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. «Καλόν το ειρηνεύειν προς πάντας, αλλ’ ομονοούντας προς την ευσέβειαν» λέγει ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός. Πως μπορεί ως Ορθόδοξοι να συμμετέχουμε σε αυτό το συγκρητιστικό συνοθύλευμα, όπου προεξάρχει το πλήθος των προτεσταντικών παραφυάδων;
Πως είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό, το απαράδεκτο αίτημα για κατάργηση του αβάτου του Αγίου Όρους; Γιατί συμπεριφέρεται ως υπερ-εκκλησία το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών; Ας γίνει η στάση του Π.Σ.Ε. για το άβατο του Αγίου Όρους, αφορμή για έξοδο από τη σύγχρονη αυτή συγκρητιστική Βαβέλ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σας θυμίσω μόνο οτι η Εκκλησία της Ελλάδος ειναι ιδρυτικό μέλος της Βαβέλ που ονομάζεται ΠΣ"Ε" και οτι οι αιρετικές κοινότητες που αναφέρατε πιο πάνω, στο Κολυμπαρι έτυχαν Συνοδικης αποδοχής και αναγνώρισης με την ονομασία ετεροδοξες χριστιανικές Εκκλησίες,

Αυτά τα ολίγα για να ΜΗ ΞΕΧΝΙΌΜΑΣΤΕ. Όπως λέει η παροιμία, ενός κακού μύρια έπονται.

Κυριακος Βαρβερης

Ανώνυμος είπε...

Οι αντιχριστοι δεν εχουν λογο στο Αγιο Ορος.
Ομως θα τους δωθει απο τους ομοτραπεζους αυτων εξ Ορθοδοξιας.
Και τοτε θα φυγει η Πορταϊτισα.

Αλοιμονο στους αποστατουντες εξ Ορθοδοξιας.

Δημήτριος Ἰ. Κάτσουρας είπε...

Μέ ὅλο τό σεβασμό στό πρόσωπο τοῦ συντάκτου του, ἀλλά τό συγκεκριμένο ἄρθρο εἶναι ἐκτός πραγματικότητος! Ἡ Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδος τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας συγκληθεῖσα μετά ἀπό ἀναμονή δεκαετιῶν πρό διμήνου στήν Κρήτη, δι' ἀποφάσεώς της νομιμοποίησε καί ἐξῆρε τόν ρόλο τοῦ Παγκοσμίου Συμβουλίου Ἐκκλησιῶν καί αὐτό ὀφείλουν οἱ ἀποδεχθέντες ταύτην καί μή ἀποκηρύξαντες αὐτήν εἰσέτι νά τό ἀποδεχθοῦν. Ἐπιπλέον, ὅσοι στοιχειωδῶς παρακολουθοῦν τά τοῦ Π.Σ.Ε. καί γνωρίζουν τό πλαίσιο λειτουργίας καί ἀποφάσεών του, ὄχι μόνο δέν ἐκπλήσσονται ἀλλά ἀνέμενον καί αὐτήν καί ἄλλες παρόμοιες θέσεις καί τοποθετήσεις του. Ἑπομένως πρός τί οἱ δραματικοί τόνοι; Τό Ἄβατο ἀργά ἤ γρήγορα θά καταργηθεῖ, ἐφ' ὅσον τό Ὄρος ὡς μή ὄφειλε ἐνεπλάκη στήν ἀποδοχή τῶν εὐρωπαϊκῶν κονδυλίων, τά ὁποῖα, ὅπως τραγικῶς διεπίστωσε ὁλόκληρος ὁ Ἑλληνικός λαός στήν κρίση πού διερχόμεθα, ποτέ δέν δίδονται ἄνευ ἀνταλλαγμάτων! Μή αὐταπατὠμεθα! Καί μή ἀντιλέξουν κάποιοι ὅτι ἐάν καταργηθεῖ τό Ἄβατον θά διαλυθεῖ τό Ὄρος διότι καί τά δύο θά συμβοῦν. Τέλος, ἄς μή ἐπικαλεσθοῦν ἕτεροι ὅτι δέν θά ἐπιτρέψει κάτι τέτοιο ἡ Ἔφορός Του Κυρία Θεοτόκος, διότι ἡ ἰδική της ἐγγύηση προστασίας ἰσχύει ἐφ' ὅσον οἱ ἀσκούμενοι καί ἐγκαταβιοῦντες σ' Αὐτό κρατοῦν τουλάχιστον τήν Πίστη. Κάτι πού σήμερον δέν εἶναι πλέον αὐτονόητο γιά τό σημερινό Ἅγιον Ὄρος! Ἄλλωστε ὁ Θεός καί ἡ Παναγία ποτέ δέν μᾶς ἀφήνουν. Ἐμεῖς τούς ἀφήνουμε καί τότε δέν μᾶς πταίει κανείς!.....

* είπε...

Ο θεός να μας λυπηθεί

Ανώνυμος είπε...

Ας το χαίρονται (το ΠΣΕ) οι οικουμενιστές

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιο του Δημητρίου Κάτσουρα. Ας διαβάσουμε με προσοχή και ας σχολιάσουμε αυτά που γράφει :

1)" Ἡ Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδος τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας συγκληθεῖσα μετά ἀπό ἀναμονή δεκαετιῶν πρό διμήνου στήν Κρήτη, δι' ἀποφάσεώς της ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ καί ΕΞΗΡΕ τόν ρόλο τοῦ Παγκοσμίου Συμβουλίου Ἐκκλησιῶν καί αὐτό ΟΦΕΙΛΟΥΝ οἱ ΑΠΟΔΕΧΘΕΝΤΕΣ ταύτην καί ΜΗ ΑΠΟΚΗΡΥΞΑΝΤΕΣ αὐτήν εἰσέτι νά τό ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ."

Σχόλιο: Το παραπάνω κείμενο αποτελεί απάντηση στους απανταχού της γης αχρικαιριστές, που περιμένουν μάλιστα και Συνοδική καταδίκη των αποφασισθέντων στο Κολυμπάρι. Έχετε συνειδητοποιήσει αγαπητοί αδελφοί τι έγινε και τι αποφασίστηκε στη Κρήτη??? Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε, τόσο το καλύτερο. Συνοδική καταδίκη, δεν πρόκειται να υπάρξει γιατί τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος την αποτελούν κατά πλειοψηφία αιρετικοί οικουμενιστές.

2) "Τό Ἄβατο ἀργά ἤ γρήγορα θά καταργηθεῖ, ἐφ' ὅσον τό Ὄρος ὡς ΜΗ ΟΦΕΙΛΕ ἐνεπλάκη στήν ΑΠΟΔΟΧΗ τῶν εὐρωπαϊκῶν κονδυλίων, τά ὁποῖα, ὅπως τραγικῶς διεπίστωσε ὁλόκληρος ὁ Ἑλληνικός λαός στήν κρίση πού διερχόμεθα, ποτέ δέν δίδονται ἄνευ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ!"

Σχόλιο: Με λίγα λόγια οι Ηγούμενοι των 5 άστερων Μονών δεν δικαιούνται δια να ομιλούν, καθώς ξεπούλησαν στον Μαμωνά της αδικίας το Άγιο Όρος. Αυτά ας τα βλέπουν και οι γεροντολάτρες, που κάνουν τυφλή υπακοή χωρίς να χρησιμοποιούν το τάλαντο που του χάρισε ο Κύριος, δηλαδή την κοινή, απλή και χωρίς εμπάθεια λογική.

3) "Τέλος, ἄς μή ἐπικαλεσθοῦν ἕτεροι ὅτι δέν θά ἐπιτρέψει κάτι τέτοιο ἡ Ἔφορός Του Κυρία Θεοτόκος, διότι ἡ ἰδική της ἐγγύηση προστασίας ἰσχύει ἐφ' ὅσον οἱ ἀσκούμενοι καί ἐγκαταβιοῦντες σ' Αὐτό κρατοῦν τουλάχιστον τήν Πίστη."

Σχόλιο: Αγαπητοί αδελφοί, το καταλάβατε? Η Όρθόδοξη Πίστη πάσχει στο Άγιο όρος.

Τι απομένει λοιπόν ?

Το τελευταίο οχυρό. Ο φύλαξ της πίστεως, ο Ορθόδοξος Χριστιανικός λαός να ενεργοποιηθεί και να μην αφήσει να κηρύσσετε (είτε με λόγο, είτε με έργα, είτε με την ένοχη σιωπή της μη απόρριψης) ο Οικουμενισμός.

Είμαστε όλοι μας αμαρτωλοί ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.

Κυριάκος Βαρβέρης




Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ, κάποιες προφητικές φωνές που εξεπέμφθησαν δεκαετίες πριν, όπως αυτή του μακαριστού, λογίου όσο λίγοι ιεράρχες, μακαριστού μητροπολίτου Σάμου Ειρηναίου Παπαμιχαήλ, οι οποίες εγκαίρως επεσήμαναν τον πνευματικό κίνδυνο που συνεπάγεται για την ακεραιότητα της πατρώας Πίστεως η συμμετοχή της κατ Ελλάδα Εκκλησίας στους κόλπους του παναιρετικού και παμπροτεσταντικού αυτού "διεκκλησιαστικού" οργανισμού δεν αποτέλεσαν, καθώς φαίνεται, αντικείμενο της δεούσης προσοχής από την πλευρά των υπευθύνων εκκλησιαστικών ηγητόρων και αγνοήθηκαν με πρόδηλες συνέπειες.
Λ.Ν.
















Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είναι οι οικουμενιστες γιατί δεν τους ονομάζετε? Σαν να λέμε θηρία του δάσους πια είναι. Ονομάστε ελεος

Ανώνυμος είπε...

Ας διαβάσει κάποιος την επιστολή μοναχών του Αγίου Όρους

ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ
http://aktines.blogspot.gr/2016/05/blog-post_83.html

Ανώνυμος είπε...

Καλά λέω ότι το (Π.Σ.Ε.) "Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών" (από πού και ως πού, "εκκλησιών";;) ορθά λέγονται και Π.Σ.Ε.ΥΤΕΣ και Π.Σ.Ε.ΜΑΤΑ και Π.Σ.Ε.ΚΑΣΜΕΝΟΙ !!!

Το “Π.Σ.Ε.” είναι ένα "κατασκευασμένο" πλυντήριο θρησκειών, όπου μπαίνουν μαζί (λανθασμένα) να "πλυθούν" λευκά (Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία) και χρωματιστά ρούχα! (άλλων θρησκειών κ.α.) Τα χρωματιστά ρούχα και ιδίως τα σκουρόχρωμα δεν θα μετατραπούν καθόλου και δεν θα πάθουν τίποτα, ιδίως από τα λευκά ρούχα.
Τα λευκά ρούχα όμως θα επηρεαστούν από τα χρωματιστά και ιδίως τα σκουρόχρωμα ρούχα και θα μετατραπούν μόνιμα σε γκρί χρώμα ή άλλα χρώματα και θα χάσουν το φωτεινό και λευκό τους χρώμα! Αυτό είναι αποδεδειγμένα το "Π.Σ.Ε."!

(Αυτό το γνωρίζω και στην πράξη, που μιά φορά είχα βάλει λευκά εσώρουχα με σκουρόχρωμα στο πλυντήριο και μετά την πλύση όλα τα λευκά μετατράπηκαν σε γκρί σκούρο χρώμα, όπου έμεινε μόνιμο το χρώμα τους και δεν έβγαινε καθόλου το γκρί χρώμα από τα ρούχα, ώστε να μπορέσω να τα ξανακάνω λευκά! )

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΣΩΣΤΑ !!

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Δημήτρη Κάτσουρα, έχεις καμία σχέση με τον Κώστα Ζουράρι ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com