3 Αυγ 2016

Εκδόθηκε η προκήρυξη για τους 120 Ιεροδιδασκάλους του Κορανίου



Ανακοινώθηκε από τη Δ/νση Β'θμιας Εκπ/σης Ροδόπης η έναρξη της υποβολής των αιτήσεων για υποψήφιους ιεροδιδασκάλους του Κορανίου, σύμφωνα με την υπ. αρίθμ 118935/Θ1 απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και τη δημοσίευση της εγκυκλίου στο ΦΕΚ 2283 Β 725-07-2016.
Συνολικά 120 Ιεροδιδάσκαλοι θα προσληφθούν στη Θράκη, εκ των οποίων 60 στην Μουφτεία Κομοτηνής, 40 στη Μουφτεία Ξάνθης και 20 στη Μουφτεία Διδυμοτείχου, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας εννέα μηνών.
Οι αιτήσεις γίνονται καθημερινά στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οδός ΣΤ. Κυριακίδη 9Ι στον 1° όροφο. Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίζουν υποχρεωτικά αντίγραφο δελτίου ταυτότητας, προκειμένου να γίνει αυτεπάγγελτη αναζήτηση ποινικού μητρώου από την υπηρεσία μας.
Η λήξη της υποβολής των αιτήσεων είναι στις 09/08/2016.

Τα καθήκοντα των ιεροδιδασκάλων
Το έργο των ιεροδιδασκάλων είναι η διδασκαλία του Κορανίου στα Τεμένη της Θράκης ή εφόσον το επιθυμούν και προκύψει σχετική ανάγκη και σε Δημόσια Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θράκης, σε μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των θρησκευτικών, κατόπιν σχετικής απόφασης του αρμοδίου κατά περίπτωση Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Επίσης, οι ιεροδιδάσκαλοι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, να διδάσκουν μαθήματα θρησκευτικής Μουσουλμανικής εξειδίκευσης, καθώς και την Αραβική γλώσσα στα Μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον έχουν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, έστω και αν δεν κατέχουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια. Επιπλέον, προς κάλυψη επειγουσών αναγκών, μπορούν με απόφαση του οικείου Μουφτή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κεντρική υπηρεσία της Μουφτείας, ως βοηθητικό διοικητικό προσωπικό και εντός του νομίμου ωραρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com