10 Ιουλ 2016

Κάποιος να τους μαζέψει!.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κάποιος να τους μαζέψει!. ΑΚΤΙΝΕΣ
Έρχονται για προσκύνημα στην Αργολίδα, τα …γυαλιά του Αγίου Παϊσίου!
Η Μητρόπολη Αργολίδος και ο ναός της Ευαγγελίστριας Χουνταλέικων σας προσκαλούν σε ιερά πανήγυρη στη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιουλίου. Στο ναό θα βρίσκονται για προσκύνημα τα γυαλιά του Αγίου…  (Ευτυχώς που δεν φορούσε και ρολόι…).
Αποτέλεσμα εικόνας για Κάποιος να τους μαζέψει!. ΑΚΤΙΝΕΣ

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθώ να καταλάβω τον συλλογισμό μας θυμίζει έντονα τον αντιπαραδοσιακό και ειρωνα γενικά για την ησυχαστική παράδοση των αγίων μας π.Δανιήλ Αερακη που συχνά μας παρουσιάζετε..
Γιατί σκανδαλίζεσθε με τα γυαλιά του αγίου παισου ξερετε τα ίδια λένε και οι προτεστάντες με την προσκύνηση της τιμίας αλυσίδας του αποστόλου Πέτρου! Υπάρχει και στην ακολουθία αυτό και κανένα πρόβλημα για την συνείδηση της ζωής της εκκλησίας …μήπως στην προσπάθεια μας να στηλιτεύσουμε ίσως κάποιες υπερβολές(στον τρόπο που παρουσιάζονται) φθάνουμε να ειρωνευόμαστε την ευλαβική μας παράδοση!

Ανώνυμος είπε...

Λυπηρό φαινόμενο που εντάσσεται στο γενικό κλίμα κατάπτωσης στην εποχή μας.

Ανώνυμος είπε...

Τα προσωπικα αντικειμενα των αγιων φερουν Χαριν.
Ομως στην πρωτη Εκκλησια μαλλον δεν προσκυνουσαν τα οντως θαυματουργουντα μαντηλια των Αποστολων.

Ανώνυμος είπε...

Προφανες ελλειμα διακρισεως.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι ειδωλολατρεία.Αν είναι να κάνουμε λειτουργία για τα γυαλιά,το μπουφάν που φορούσε,τις παντόφλες που φόραγε δε θα έχουμε τελειωμό.Αν γίνονται τέτοια και πιστεύουν ότι πράττουν σωστά ας φέρουν όλη την οικοσκευή που χρησιμοποιούσε!Λίγη λογική δε βλάπτει,εντάξει,ζούμε εποχές παρακμής αλλά τέτοιας εξόφθαλμα κατάντιας πια;

Ανώνυμος είπε...

Να κοιτάξουν να κατηχήσουν σωστά τον πιστό λαό και όχι να περιφέρουν τα γυαλιά του Αγίου Παϊσίου ή τις ... πλαστικές παντόφλες του όπως είχε γίνει πριν λίγο καιρό.
http://www.protothema.gr/greece/article/462896/iereas-ethese-se-proskunima-tis-plastikes-padofles-tou-geroda-paisiou/
Βλάσιος

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε ξεφύγει!!Τα βλέπουν και ξένοι και γελάνε!Είναι κρίμα να δίνουμε τέτοια εικόνα της ορθόδοξης πίστης.Δεν είναι αυτό το πράγμα ορθή πίστη,εκλογικευθείτε!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά παράλογοι ήταν και οι πρώτοι χριστιανοί ή εμείς είμαστε τελείως κουκουρουκου; http://www.diakonima.gr/2014/01/16/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BB/

Ανώνυμος είπε...

Τιμή στούς ἁγίους. Ναί! Στή μίμησί τους δέν ὑπάρχει μέτρο. Στήν περιφορά ὅμως καί τήν προβολή ΓΥΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΦΛΩΝ ἀπαιτεῖται ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ μέτρο.
Ἀφήσαν τό λαό ἀκατήχητο, χωρίς λόγο Θεοῦ, χωρίς Γραφή, χωρίς κήρυγμα ἀφυπνιστικό. Καί τούς... κοιμίζουν τή συνείδησι μέ φτηνή θρησκευτικότητα.
Τώρα για όσα θέλει να πει ο σχολιαστής 8.58 έχω να πω ότι η καθιέρωση μια εορτής σε ανάμνηση ενός σημαντικού ιστορικού γεγονότος όπως η προσκύνηση της αλυσίδας του αποστόλου Πέτρου ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΑ
Βλάσιος

Ανώνυμος είπε...

Αν εσεις θέλετε να προσκυνάτε παντόφλες γυαλιά ηλίου ή πρεσβιωπίας και αυτό να το ονομάζετε ορθή πίστη δικό σας πρόβλημα,απευθυνθείτε στο πνευματικό σας να σας κατευθύνει.Την επομένη φέρτε και το στρώμα μαζί με τα σεντόνια που κοιμόταν και όποιος ξαπλώνει επάνω να ανασταίνεται επειδή κοιμόταν ένας άγιος!Αυτά είναι για ανόητους και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ορθή πίστη του Χριστού.Τιμούμε το χώρο που έζησε τιμούμε κυρίως το έργο του.

Ανώνυμος είπε...

Όπως έχουν πει κάποιοι όσιοι της Εκκλησίας, η Ορθοδοξία είναι "περπάτημα πάνω σε τεντωμένο σχοινί".

Χρειάζεται:
α) ταπεινό εσωτερικό φρόνημα, και
β) μεγάλη πνευματική εγρήγορση,
για να μην πέσει κάποιος σε πλάνη.

Οι Οικουμενιστές (επίκαιρο το θέμα), βρίσκονται σε πλάνη, ακριβώς διότι δεν πρόσεξαν στα δυο προηγούμενα σημεία (ταπείνωση, εγρήγορση).

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2016 - 7:40 μ.μ.είπε...
...... τον αντιπαραδοσιακό και ειρωνα γενικά για την ησυχαστική παράδοση των αγίων μας π.Δανιήλ Αερακη

Μάλλον δεν τον καταλαβαίνετε !

Ανώνυμος είπε...

Όχι ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τον π. Δανιήλ, αλλά δεν καταλαβαίνουν γενικά τι είναι πίστις και τι είναι εντάλματα ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...


Διαψεύδει η Μητρόπολη Αργολίδος τα περί προκυνήματος των γυαλιών του Αγίου Παϊσιου
Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2016


Παντελή άγνοια δηλώνει σε ανακοινωσή της η Μητρόπολη Αργολίδος μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την ανακοίνωση προσκυνήματος των γυαλιών του Αγίου Γέροντος Παϊσιου του Αγιορείτου.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως ο Μητροπολίτης Νεκτάριος δεν έχει δώσει ουδέποτε σχετική ευλογία και προειδοποιεί πως θα γίνουν έρευνες. Αναλυτικά αναφέρει:


Αναφορικά με τον θόρυβο που έχει προκληθεί για την εορτή του Οσίου Παισίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου οικισμού Χουνταλείκων, προς αποκατάσταση της αληθείας διευκρινίζεται και ξεκαθαρίζεται ότι:
1. Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος ουδέποτε ανακοίνωσε ή έλαβε γνώση της Ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
2. Ο Εφημέριος του Ναού εδήλωσε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη της Ανακοίνωσης αυτής.
3. Ασφαλώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δεν έχει δώσει ευλογία για να τεθούν προς προσκύνηση προσωπικά αντικείμενα του Αγίου.
4. Ποτέ δεν είχε προγραμματισθεί να τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός στην εν λόγω πανήγυρη.
5. Δηλώνουμε ότι θα ερευνήσουμε το θέμα και θα αποδοθούν οι ευθύνες.
6. Επειδή ο καθένας μπορεί να συντάξει ένα κείμενο αναφέροντας μία παραπλανητική πηγή έκδοσης (Ιερά Μητρόπολη, Εκκλησιαστικό Συμβούλιο κ.α.), καλό είναι ορισμένοι, πριν αρχίσουν να σχολιάζουν τα αναγραφόμενα, να απευθύνονται στην Ιερά Μητρόπολη για τη γνησιότητα των κειμένων αυτών, διότι στο τέλος αυτοί είναι που θα εκτεθούν και όχι η Ιερά Μητρόπολη.

Αυτοί λένε όντως ότι έχουν παντελή άγνοια ! Και υπάρχουν και θεομάχοι και εκκλησιομάχοι που φτιάχνουν συκοφαντίες και ψευτιές για να συκοφαντίσουν την Εκκλησία. Αυτές οι συκοφαντίες συμβαίνουν εδώ και χρόνια και είναι εύκολο για τους συκοφάντες (άθεους κ.α.) να φτιάξουν "αφίσες", δήθεν "ανακοινώσεις" με "εφέ" κ.α. να το πετάξουν σε μία οποιαδήποτε ιστοσελίδα και να το "διαδώσουν" και σε άλλα ιστολόγια για να παραπλανήσουν και να συκοφαντίσουν κ.α. που το καινούργιο σε αυτές τις βρώμικες μεθόδους συκοφαντιών;! Λες συκοφαντικώς ότι "δεν έχουν διάθεση να το ψάξουν" όταν παραπάνω αναφέρει στην ανακοίνωση ρητώς και κατηγορηματικώς ότι "5. Δηλώνουμε ότι θα ερευνήσουμε το θέμα και θα αποδοθούν οι ευθύνες."
Επίσης στην επόμενη παράγραφο σου, καραγκιοζιλίκια και αισχρότατες συκοφαντίες είναι τα δικά σου και εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια !
Το Mail δεν μπορεί να πει ουτε καθόλου να το γνωρίζει η μητρόπολη ποιος το έστειλε. Αυτή είναι ευθύνη των συγκεκριμένων ιστολογιών που το πρωτοπαρουσίασαν ΜΟΝΟ σε ιστοσελίδες και πουθενά αλλού. Εκεί πρέπει να αναζητηθούν πρώτα οι ευθύνες.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com