2 Ιουλ 2016

Η σπείρα με τα πέντε «μέντιουμ»

Η «Κατίνα της Πόλης» και τέσσερις βοηθοί της είχαν αποσπάσει από δύο καταγγέλλουσες 80.000 ευρώ!
Μια σπείρα «μέντιουμ», που λειτουργούσαν ως μάντισσες... κακών και εξαπατούσαν ευκολόπιστες κυρίες, αρπάζοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους στα δύο απατηλά «σαράι» της οργάνωσης, σε Σύνταγμα και Νίκαια, και συνέλαβαν πέντε γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η Καίτη Μποζάκη, γνωστή ως η Κατίνα της Πόλης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 44χρονη «Κατίνα» και οι συνεργάτιδές της (δύο Ελληνίδες και δύο αλλοδαπές) έπειθαν τους πελάτες τους για τη «σοφία» που έχουν κληρονομήσει από τις γιαγιάδες τους στον καφέ και στο χαρτί, ενώ συχνά επιδείκνυαν δήθεν «θαυματουργά» μαντζούνια, λιβάνια, φυλαχτά και... κοκαλάκια της νυχτερίδας, ώστε να διώξουν τη γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι και να «δουν» το μέλλον! Η Καίτη Μποζάκη επικαλείτο και εκπαιδευτικά ταξίδια που είχε κάνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Μαρόκο, στη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο πελάτισσες έκαναν καταγγελίες σε βάρος τους υποστηρίζοντας ότι τα «μέντιουμ» έφτασαν στο σημείο να προβλέπουν τροχαία δυστυχήματα και άλλα επικείμενα δεινά στενών ανθρώπων τους, τα οποία, όπως τους έλεγαν, μπορούν να αποτρέψουν.
«Ο άντρας σου θα πάθει μεγάλη ζημιά μέχρι την 1η Ιουλίου! Δώσε άλλα 5.650 ευρώ να τον γλιτώσουμε» είναι η φράση που φέρεται ότι είπαν σε μια πελάτισσα, από την οποία είχαν ήδη «φάει» 52.500 ευρώ! Μόνο από τις δύο καταγγέλλουσες τα «μέντιουμ» είχαν αρπάξει 80.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν από τους χώρους τους διάφορα χρηματικά ποσά, ένα πιστόλι κρότου, κέρινα ομοιώματα, βάζα με λιβάνια, βιβλία «μαγείας» και ατζέντες με στοιχεία πελατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κατίνα της Πόλης είχε χρησιμοποιήσει, για διαφημιστικούς σκοπούς, αρκετούς επωνύμους που εμφανίζονταν ως πελάτες της, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Βάνα Μπάρμπα, Μαρία Κορινθίου, Κωνσταντίνος Καζάκος αλλά και η σύζυγος του και δημοσιογράφος Ιωάννα Μαρτζούκου, το μοντέλο Εύη Αδάμ και ο κομμωτής Τρύφωνας Σαμαράς.

dimokratianews 02.07.2016
…………………………………………………………………………….
Δεν είναι πια... μυστικά
«Τα Μυστικά της Κατίνας»: Μπάρμπα, Αδάμ και Τρύφωνας Σαμαράς μιλάνε για την σπείρα των μέντιουμ
Πώς βρέθηκαν στην ατζέντα των μέντιουμ γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου και της σόουμπιζ - Τα διαφημιστικά event και οι φωτογραφίες με τους επωνύμους - Πώς «έφαγαν» δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστες πελάτισσες
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε γνωστό «μέντιουμ» και η ομάδα του με μεγάλο κύκλο επώνυμων φίλων και πελατών.
Τα «μέντιουμ των επωνύμων» είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση, αφού υπόσχονταν στους ανυποψίαστους πελάτες τους πως θα τους πουν με κάθε λεπτομέρεια το μέλλον τους, αφού... έβαζαν πρώτα βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Με δύο «καταστήματα» σε Αθήνα και Νίκαια, διαμορφωμένα με χρώματα και εικόνες Ανατολής, «ξεκλείδωναν» το μέλλον, χρησιμοποιώντας την χαρτομαντεία και την καφεμαντεία, καθώς υποτίθεται πως το «μέντιουμ» γνώριζε μυστικά από την Αραβία και μπορούσε να προβλέψει το μέλλον.
Μάλιστα, πολλοί από τους πελάτες τους ήταν επώνυμοι και είχαν φωτογραφηθεί μαζί με το «μεγάλο» μέντιουμ.
  «Το φλιτζάνι θα γυρίσει… και θα διαβαστεί το μέλλον από την κούπα αλλά και από το πιάτο» ήταν ένα από τα σλόγκαν που χρησιμοποιήσουν στους ανυποψίαστους πελάτες. 
Η σπείρα ήταν καλά οργανωμένη με διαφημίσεις, δημοσιεύματα σε περιοδικά και εφημερίδες, ενώ είχαν και δική τους σελίδα στο Διαδίκτυο, προκειμένου να γνωστοποιούν στους ανυποψίαστους πελάτες τους τις... προσφορές τους.
Ενδεικτικά, πωλούσαν στους πελάτες τους κοκαλάκι νυχτερίδας στην τιμή των 50 ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι, αν το είχαν πάνω τους, δεν θα τους τρόμαζε τίποτα. Εάν κάποιος, πάλι, ήθελε να δει το μέλλον του με τη γνωστή μέθοδο της γυάλινης σφαίρας, θα έπρεπε επίσης να πληρώσει το ποσό των 50 ευρώ.
Στις υπηρεσίες τους συμπεριλαμβάνονταν η χαρτομαντεία, τα ταρώ, αλλά και η καφεμαντεία με άψογο χαρμάνι του παραδοσιακού ελληνικού καφέ.  
Τι λένε οι επώνυμοι που επισκέφθηκαν την σπείρα των μέντιουμ 
Στην ατζέντα των μέντιουμ βρέθηκαν μεταξύ άλλων πολύ γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, από τα οποία φέρονται να αποσπούσαν μεγάλα ποσά από τις υπηρεσίες που τους παρείχαν.
Την ίδια ώρα, έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του εν λόγω μέντιουμ με την Βάνα Μπάρμπα, την Εύη Αδάμ και τον Τρύφωνα Σαμαρά, οι οποίοι όμως μιλώντας στο protothema.gr, ξεκαθαρίζουν πως βρέθηκαν εκεί για καθαρά επαγγελματικούς λόγους, ωστόσο δηλώνουν πως πρόκειται για μία ευγενική κυρία, η οποία τους είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση για τους καλούς της τρόπους.
«Ήταν μία διαφημιστική κίνηση. Πληρώθηκα γι’ αυτό, γιατί δούλεψα για λογαριασμό μίας διαφημιστικής εταιρείας. Εγώ δεν ήμουν πελάτισσα. Οι πελάτισσες συνήθως δεν φωτογραφίζονται δίπλα τους εμάς βάζουν να το κάνουμε αυτό. Εκείνες πάνε στα κρυφά, εμείς είμαστε για τις φωτογραφίες μόνο. Έβγαλα μία φωτογραφία και έφυγα, δεν έχω καμία ανάμειξη με το συγκεκριμένο μαγαζί, ούτε καν κατέβηκα κάτω» δηλώνει η Εύη Αδάμ, η οποία ξεκαθαρίζει πως δεν είχε κάποια πρόταση από την «σπείρα», για να επωφεληθεί από τις υπηρεσίες τους που παρείχαν. 
Κάπως έτσι βρέθηκε και η Βάνα Μπάρμπα στο μαγαζί που στεγάζεται στην οδό Καραγιώργης Σερβίας στο Σύνταγμα. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η σπείρα διέθετε και δεύτερο κατάστημα στην περιοχή της Νίκαιας. 
«Δεν έχω καμία σχέση μαζί της. Πρόκειται για μία θαυμάστρια η οποία μου ζήτησε να βγάλουμε μία φωτογραφία. Ξέρουμε εμείς τι είναι ο κάθε ένας; Εγώ ήμουν στην περιοχή του Συντάγματος, ήπια ένα καφέ μαζί της, μου είπε: "Σας παρακαλώ, μπορώ να έχω μία φωτογραφία στο χώρο μου;". Ούτε την ξέρω κι ούτε έχω καμία σχέση. Πάντως ήταν ευγενέστατη κοπέλα, συμπαθέστατη. Δεν θέλω να πάρω θέση, γιατί δεν ξέρω τι κάνει. Eίχε αυτό το μαγαζί το οποίο φαινόταν μια χαρά. Η κοπέλα ήταν εξαιρετική δεν μου πρότεινε τίποτα παραπάνω. Φαινόταν επαγγελματίας, είχε την δουλίτσα της... Έβγαλα μια φωτογραφία με όλη μου την καρδιά. Δεν μπορούμε να την κρίνουμε αν δεν αποφανθεί η Δικαιοσύνη» τόνισε από την πλευρά της η Βάνα Μπάρμπα. 
«Δεν πήγαινα σε μέντιουμ, δεν πάω εγώ σε τέτοια μαγαζιά. Πήγα εκεί καλεσμένος σε event και δεν ξαναπήγα εκεί. Εγώ από αυτό που είδα είναι πως πρόκειται για μία πολύ καλή κυρία» λέει και ο Τρύφωνας Σαμαράς, ο οποίος βρέθηκε επίσης για διαφημιστικούς λόγους στο μαγαζί της Καραγιώργη Σερβίας. 
Πώς αποκαλύφθηκαν τα «Μυστικά της Κατίνας»
Σύμφωνα με αστυνομία η σπείρα των μέντιουμ αποτελούνταν από πέντε γυναίκες. Οι τρεις εκτελούσαν ρόλο μέντιουμ, η μια έπαιζε το ρόλο της «ρεσεψιόν» και η πέμπτη ήταν προσωπικό «γενικών καθηκόντων».
Έπειτα από καταγγελίες, οι γυναίκες φέρονται να έχουν «αρπάξει» πάνω από 70.000 ευρώ μόνο από δύο θύματά τους, ενώ αυτή την στιγμή διενεργούνται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι πλήρωσαν αδρά τις... υπηρεσίες που προσέφεραν.
Σύμφωνα πάλι με την αστυνομία, πρώτη κατήγγειλε την «πεντάδα» των μέντιουμ μία 44χρονη, η οποία είχε δώσει πάνω από 52.000 ευρώ για να αποτρέψει τα οικογενειακά προβλήματα που είχαν... προβλέψει πως θα αντιμετωπίσει. Η ίδια πήγε στην αστυνομία, όταν της ζήτησαν 5.650 επιπλέον, τα οποία θα έπρεπε να τους δοθούν μέχρι την 1η Ιουλίου, για να μην «πάθαινε κακό» ο σύζυγός της.
Με την ίδια μέθοδο κατάφεραν να αποσπάσουν περί τα 20.000 ευρώ από μία άλλη πελάτισσα τον περασμένο Ιανουάριο.
Πώς έγινε η σύλληψη της σπείρας
Το θύμα της σπείρας εμφανίστηκε στο ραντεβού που κλείστηκε για την περασμένη Τετάρτη με προσημειωμένα 650 ευρώ. Όταν η 44χρονη πήρε τα χρήματα επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν και τις πέντε.
Όπως αποδείχτηκε στην πορεία, η πεντάδα ήταν πλήρως οργανωμένη, καθώς πίσω από το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον με αρώματα κανέλας και μυρωδιές από μπαχάρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 97 χρυσές λίρες Αγγλίας, 710 ευρώ, 90 δολάρια ΗΠΑ, πιστόλι κρότου με 14 αβολίδωτα φυσίγγια των 9mm, δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δυο tablets, διάφορα κέρινα ομοιώματα, γυάλινα βάζα που περιείχαν λιβάνια, πέντε βιβλία μαγείας, ένα μαχαίρι, βιβλιάρια τραπέζης, δύο συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (usb) και ατζέντες με στοιχεία πελατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com