17 Ιουλ 2016

Ρουμανία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων.

Η αστυνομία της Ρουμανίας εξάρθρωσε μια αδίστακτη οργάνωση εμπορίας ανθρώπων η οποία εξωθούσε δεκάδες από τα θύματά της μεταξύ των οποίων και παιδιά, τα οποία είχε απαγάγει, σε επαιτεία και άλλες μορφές σύγχρονης δουλείας.
Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας σώθηκαν πέντε άτομα, τρεις άνδρες και δύο αγόρια και συνελήφθησαν τουλάχιστον 29 άτομα που φέρονται ότι εμπλέκονται στο εγκληματικό δίκτυο.
Το άνδρο της οργάνωσης βρισκόταν στο χωριό Μπερεβοϊέστι στην επαρχία Άρτζες της κεντρικής Ρουμανίας και οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τη σύλληψη και άλλων εμπλεκομένων.
Η αστυνομία εκτιμά ότι τα θύματα που εκμεταλλεύονταν ανέρχονται περίπου σε 40.
«Οι άνθρωποι ήταν αλυσοδεμένοι και κοιμόντουσαν γυμνοί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τους έδερναν και τους ανάγκαζαν να τρώνε από το έδαφος, όπου τους πέταγαν το φαγητό και αυτό το έκαναν απλά για να διασκεδάζουν οι δεσμοφύλακές τους. Επίσης υπάρχουν υποψίες ότι βίαζαν κάποια από τα θύματά τους» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες και το βίντεο της επιχείρησης διάσωσης που δόθηκε στη δημοσιότητα. Άνθρωποι με αλυσίδες να ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες.
Σύμφωνα με την ειδική ομάδα καταπολέμησης εγκλήματος κάποια από τα θύματα απήχθησαν από δημόσιους χώρους όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς και κρατούνταν σε συνθήκες αιχμαλωσίας από το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com