21 Ιουλ 2016

Ο π. Σάββας Λαυριώτης καλείται εις δίκην από τον καθηγούμενο αρχιμ. Πρόδρομο και τους προϊσταμένους της συνάξεως της Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους

Έκκληση Αγιορειτών Πατέρων προς το Ορθόδοξο Χριστεπώνυμο πλήρωμα 
Έν Αγίω Όρει 8/21 Ιουλίου 2016,
Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, Θεοφίλου Μυροβλήτου Αγιορείτου.

Παρακαλούμε όπως εντείνεται τις προσευχές σας υπέρ του γέροντος Σάββα Λαυριώτου προϊσταμένου διότι σήμερα Πέμπτη από 20.00 μ.μ.
Καλείται είς δίκην από τον καθηγούμενο αρχιμανδρίτη Πρόδρομο και τούς προϊσταμένους τής συνάξεως της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους καθ`ότι ορθώνει το Ορθόδοξο φρόνημα του κατά τής Παναιρέσεως του οικουμενισμού και των αιρετικών αποφάσεων της λεγόμενης "Αγίας και μεγάλης συνόδου " Κρήτης .
Ό διωγμός εντείνεται κατά των Αγιορειτών Πατέρων αρχομένου από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου ( σερβικό ) ,
Πρός το παρόν 8 Αγιορείτες Πατέρες έχουν εκδιωχθεί .

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα μας υποχρέωναν οι "Αγιορείτες πατέρες" να έγραφαν στην αγωνιστική ανακοίνωσή τους και το λόγο για τον οποίο καλείται σε δίκη ο Γέρων.
Απλά από σεβασμό στους αναγνώστες , αν τους έχει μείνει καθόλου...

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 21.7.2016
΄Ετσι πάει. Οι σωστοί αγωνιστές της Ορθοδοξίας διώκονται και οι προσκυνημένοι γλύφτες των οικουμενιστών προωθούνται.΄Οπως ακριβώς και στην πολιτική. ΄Οσοι δέχονται εντολές από ξένα κέντρα αποφάσεων και τις εκτελούν, προωθούνται σε υψηλότερες θέσεις. Μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με την ορθή μας πίστη. Ειλικρινά ντρέπομαι τη στιγμή που οι προσκυνημένοι ιερείς αναφωνούν κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας ''...των ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας''. Ποιον λόγο της αληθείας ορθοτομούν όλοι αυτοί οι αρχιερείς επίσκοποι, όταν προηγουμένως έχουν προδώσει την ορθοδοξία μας ; Και δεν είναι μόνο αυτά τα απαράδεκτα που έγιναν στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, είναι και οι διάφορες συμπροσευχές και συναντήσεις τους με άλλα χριστιανικά δόγματα.

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτά που λέει και κάνει είναι αντίθετα της πίστεως και των κανόνων της Εκκλησίας, ας δικαστεί. Όχι όμως επειδή "θίγει" πλανεμένους και μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας! Οι οποίοι, ιεράρχες, καθηγητάδες και λοιποί παρατρεχάμενοι γλύφτες, χάσανε το μπούσουλά τους και δε θέλουν "λίθον προσκόμματος" στα πόδια τους. Αλλά ποιος θα διωχθεί σήμερα; Ο πλανεμένος; Ο οικουμενιστής; Ο γλυκανάλατος αγαπησιάρης χριστιανούλης; Ο υβριστής των αγίων και της πίστεως; Ο αιρετικός; Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε! Πάτερ Σάββα, μένε εν τη αληθεία και εν τη αγάπη. Δεν μπορούν να σε κάνουν τίποτε, γιατί δεν το θέλει ο Θεός.Αυτοί οι εκφοβισμοί είναι "νέφος δηλητηριώδες", που θα διαλυθεί γρήγορα.

Ανώνυμος είπε...

Οι Αγιορείτες πατέρες θα τα βρουν μπροστά τους αυτά. Αν νομίζουν ότι θα ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη του Θεού, είναι πολύ ξεγελασμένοι.

Ας βρουν κάποιο από τους ζώντες Οσίους του Αγίου Όρους (υπάρχουν ακόμα) για να τους πει ποια θα είναι η μελλοντική οδυνηρή πορεία ενός μεγάλου μέρους (όχι όλου) του Αγίου Όρους.

Και ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, είχε αναφέρει πολύ σύντομα και αινιγματωδώς, κάτι σχετικό.

Unknown είπε...

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ . ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ??? ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ???

Ανώνυμος είπε...

Οπως οι τοτε Φαρισαιοι,ετσι και οι σημερινοι διωκουν την Αληθεια.
Το κακο ειναι οτι θελουν να αυτοαποκαλουνται Χριστιανοι.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΒΒΑ....ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΙ....ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑ Η ΥΠΑΚΟΗ ΑΛΛΑ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΝ ΘΕΟ ΠΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ...ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΤΑΥΡΟ....

Σάλπισμα Ζωής είπε...

Άγιε καθηγούμενε
και εσείς άγιοι πατέρες. Σκέπτεσθε τί κάνετε;
Στρέψατε το βλέμμα στον Κύριο... Αυτός σας συμβουλεύει να δικάσετε
τον αγωνιστή Σάββα μοναχό... ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ;
Όχι οι λίθοι... αλλά εμείς θα ξεσηκωθούμε εναντίον σας.
Εμείς και τα πνευματικά μας παιδιά, που είναι ΕΤΟΙΜΑ να ομολογήσουν
εναντίον της ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.
Στώμεν καλώς αδελφοί. Μην ξεκινάτε τον πόλεμο... όποιος κι αν
ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.
Ταπεινά και αγωνιστικά... προς το παρόν.....
π. Φώτιος Βεζύνιας.

Ανώνυμος είπε...

Οι θελοντες ευσεβως ζειν διωχθησονται..πατερ Σαββα κρατα γερα και ο Κυριος πολεμησει υπερ σου!

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε στις προσευχές μας τον π. Σάββα καί όλους τους διωκόμενους μοναχούς του Αγίου Όρους Η Παναγία νά τους σκεπάζει καί νά φωτίζει το δρόμο της ομολογίας τους !

Ανώνυμος είπε...

Να είστε ετοιμοπόλεμοι γι' αυτό που έρχεται

gbrl είπε...

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ, ΟΣΟΙ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠ' ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΚΡΙΤΗ ΚΥΡΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

προσκυνημένοι γλυφτες του μεγάλου αιρεσιάρχη
δούλοι ανθρώπων
να μην πάει κανείς στα μοναστήρια τους που είναι με τους οικουμενιστές, δεν έχουν σχέση με τον Χριστό όταν φέρονται με τόση σκληρότητα και τόση δουλοπρέπεια στον διάβολο και τα τσιράκια του
μας κήρυξαν διωγμό οι γραμματείς και οι φαρισαίοι που συναναστρέφονται με αιρετικούς και μασώνους
Γέροντα Σάββα βαστάτε γερά όλοι μαζί μια γροθιά
αυτούς θα τους αναλάβει ο Κύριος
έρχεται

ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ΘΕΛΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΜΟΛΟΓΙΤΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΑΒΒΑ ΛΑΥΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΠΟΥ ΥΦΑΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΗΣ ΓΑΤΖΕΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΗΔΑΛΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΟΝΤΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΒΒΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΦΟΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΟΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΣΑΒΒΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ὁ πάπας καί οἱ ἰθαγενεῖς φίλοι του τί πέτυχαν μέ τήν βία καί τήν τρομοκρατία σέ παρόμοιες περιπτώσεις στό παρελθόν; Ἐπί πατριάρχου Βέκκου, γιά παράδειγμα.Τίποτε παραπάνω, ἀπό τό νά δυναμώσουν τήν προσήλωσή μας στήν Ὀρθοδοξία καί νά τονώσουν ἀκόμη περισσότερο τήν Πίστη μας στήν Πίστη τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας. Αὐτό ἀκριβῶς θά ξαναγίνει καί τώρα.
Ἀλίμονο σέ ὅσους ἀντιμάχονται τἠν μοναδικότητα τῆς Ὀρθοδοξίας μας. Τί λόγο θά δώσουν;
Αὐτό ἔλλειπε, νά ἀποδώσουμε ἐκκλησιαστικότητα καί στά μέλη τοῦ λεγόμενου παγκόσμιου συμβουλίου τῶν ἐκκλησιῶν! Στήν ''κουρελοῦ'', ὅπως ἔλεγε καί ὁ Ἅγιος γέροντάς μας Παϊσιος.
Οἱ διῶκτες -ξένοι καί ντόπιοι- τοῦ πατρο Κοσμᾶ, τοῦ Παπουλάκου, τοῦ Βασιλόπουλου, τοῦ Καντιώτη καί τοῦ Σωτηρόπουλου δέν θά λεἰψουν ποτέ. Ἀκόμα καί μέσα στό Περιβόλι τῆς Παναγιᾶς μας! Δέν θά λείψουν, ὅμως, ποτέ καί οἱ Ἀγωνιστές τῆς Ἀληθειας τῆς γλυκυτάτης Όρθοδοξίας μας...
Οἱ προσευχές μας συνοδεύουν κάθε ἀγωνιστή ὑπέρ τῆς Ὀρθοδοξίας καί ἐναντίον τῆς αἵρεσης τοῦ παπισμοῦ καί τῆς παναίρεσης τοῦ οἰκουμενισμοῦ (Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς).
Μοναχοί σάν καί τόν π. Σάββα, στήν περίπτωση πού διωχθοῦν ἀπό τά μοναστήρια τους καί δέν βρεθεί ἐπίσκοπος νά τούς στηρίξει, νά ξέρουν ὅτι τά σπίτια μας εἶναι ἀνοιχτά, γιά νά τούς δεχθοῦν καί νά τούς φιλοξενήσουν.Τιμή μας καί εὐλογία ίδιαίτερη.

Φώτ. Μιχαήλ
ἱατρός

Ανώνυμος είπε...

ζητειται η συμπαραστασις του γραφειου της μητροπολεως πειραιως το θεμα του σεβ ιωσηφ ειναι ησσονος σημασιας διοτι θα συνεχιση να λαμβανη τον μισθον του απο αλλην μητροπολι
ο π σαββας ουτε μισθο εχει, ουτε οικια ουτε τυχερα
π νικοδημος εσφιγμενιτης

Unknown είπε...

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΜΙΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ. Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ. ΑΣ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΤΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΟΝΗΜΑ ΤΟΥ.ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Unknown είπε...

Για να προέβη σε αυτη τη "δική" ο ηγουμενος προδρομος ,σιγουρα εχει μελετήσει κ σκεφθεί παρα πολυ διεξοδικά το θεμα,διοτι ως γνωστών ειναι ενας χαρισματικός πνευματικά γερωντας,που δεν προβαίνει σε άδικες νουθεσιες ,ποσο δε για δικη.καποιο δίκαιο θα εχει ο ηγουμενος,κατι θα παραβίασε ο πατέρας Σάββας, ο γέρων προδρομος ειναι ακριβοδίκαιος ηγουμενος,ειναι άνθρωπος ταπεινός κ έξυπνος,οποτε σιγουρα η κίνηση του δεν ηταν ουτε εκ του πονηρού ουτε βεβιασμένη.ενας ταπεινός ηγουμενος που ως τωρα δεν εχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα εντός κ εκτος αγιου όρους ,να ακουστούν δυσμενή σχόλια.κ δικαίως θεωρείτε ,εκτος απο πρωτος μεταξύ ίσων ,κ ως πνευματικά πρωτος μεταξύ ίσων ,μεταξύ ολων των ηγουμένων του αγιου όρους. Οποτε αγαπητοί αδερφοί ,σιγουρα κάποιο δίκαιο θα εχει ο γέρων προδρομος.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι η φωνή της λογικής που πλέον δύσκολα μπορείς να βρεις

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com