3 Ιουλ 2016

Σε δείπνο με Σιίτες για το Ραμαζάνι ο Φίλης

Σε κεντρικό, ασιατικό, εστιατόριο της Αθήνας παρέα με Σιίτες μουσουλμάνους βρέθηκε ο Νίκος Φίλης προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του το "Ιφτάρ", το δείπνο με το οποίο τελειώνει η ημερήσια νηστεία κατα τη διάρκεια του Ραμαζανίου, ελάχιστες μέρες πριν κλείσει η μεγάλη γιορτή του Ισλάμ.
Ο υπουργός Παιδείας και Θρηκευμάτων ήταν επίσημος προσκεκλημένος της ελληνικής κοινότητας Σιιτών μουσουλμάνων μαζί με το στέλεχος του Ποταμιού, Ζωή Αποστολοπούλου,  και παρακολούθησαν την προσευχή που έψαλε ο ιμάμης πριν απο το δείπνο.
Ο κ. Φίλης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακές ανατολίτικες γεύσεις, οι οποίες σερβίρονται κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου, όπως ρύζι με σαφράν, όσπρια, λαχανικά, κοτόπουλο με κάρι και αρνάκι βραστό με ινδική συνταγή. Ο υπουργός Παιδείας φάνηκε να απολαμβάνει την παρέα και τα εδέσματα ενώ δεν σταμάτησε να λέει στους συνδαιτημόνες του πως "μετρ" στην ινδική κουζίνα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δίνοντας την υπόσχεση να έρθει την επόμενη φορά παρέα με τον υπουργό Οικονομικών.
Κλείνοντας, ο Νίκος Φίλης πήρε το λόγο και μιλώντας στους παρευρισκομένους, τόνισε τη στήριξη της κυβέρνησης στην τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων στην Ελλάδα ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αθήνα.
Σε δείπνο με Σιίτες για το Ραμαζάνι ο Φίλης – Η ατάκα για τον Τσακαλώτο και η δέσμευση για το τέμενος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
newsit.gr
Και μερικές φωτογραφίες από το άρθρο

O Νίκος Φίλης σε δείπνο με τη Σιιτική Κοινότητα της Αθήνας για το Ραμαζάνι (cnn.gr)
O Νίκος Φίλης σε δείπνο με τη Σιιτική Κοινότητα της Αθήνας για το Ραμαζάνι
IMG 3702
IMG 3690

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από πίσω γράφει "διαθρησκειακό δείπνο"... Ξέρεις κανείς τι εννοούν; Δεν ήταν μόνο μουσουλμάνοι;

Ανώνυμος είπε...

Παραπέμπει στο ΠΣΕ για την αποδοχη ολων των θρησκειων και τον "ευτελισμό" Της Ορθοδοξίας μας..Αλλά δε θα τους περάσει,ΑΛΛΟΣ κανονίζει πάνω απο αυτούς που βάλλονται κατά της Οθόδοξης πίστης μας..Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ με τις πρεσβείες της ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας εύχομαι να βοήθησει την Ορθόδοξη χώρα μας γρήγορα και να μας δώσει συνηδειτούς Ορθόδοξους ηγέτες για να σωθεί η πατρίδα μας.ΑΜΗΝ

Efstathios Efstathios είπε...

Το να θέλεις να γραπατσωθείς στην καρέκλα του υπουργού το καταλαβαίνω. Το να είσαι και δουλοπρεπής και να κάθεσαι να σου τραγουδάει ένας ιμάμης, μου θυμίζει επώνυμους που τρέχουν στις χαρτορίχτρες και μάγισσες και κάνουν τους χαζούς ή είναι πραγματικά ηλίθιοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή, χάλια και κατάντια. Ξεπεσμός. Πού να τα βλεπαν αυτά οι πρόγονοί μας...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com