15 Ιουν 2016

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Κρήτη: "H απόφαση κάποιων να μην έρθουν, θα τους βαρύνει"

Στην Κρήτη έφτασε,σήμερα το μεσημέρι , ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Στο αεροδρόμιο παρέστησαν πολλοί επίσημοι ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας και έντονη η παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας συνομίλησε  με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης, δημοσιογράφους και πολιτικούς που τον περίμεναν. Από τους την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης  Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων  Τάσος Βάμβουκας.
O  Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε μία σύντομη δήλωση λέγοντας ότι η απόφαση κάποιων να μην έρθουν θα τους βαρύνει.
Τόνισε δε πως αυτή η απόφαση επισκιάζει το ιστορικό γεγονός.
Ευχήθηκε μάλιστα οι εκκλησίες να αναθεωρήσουν την απόφαση τους ενώ αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στην Κρήτη αλλά και στη φιλοξενία των κατοίκων.
Τέλος, αναφέρθηκε στον κόπο που χρειάστηκε για τη προετοιμασία της Συνόδου και ευχαρίστησε όσους παρέστησαν για την υποδοχή.
Στη συνέχεια , αποχώρησε από το αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης".
Ο Περιφερειάρχης στην υποδοχή άφιξης 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ήταν παρόν  στην υποδοχή άφιξης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο αεροδρόμιο Χανίων. Ο Περιφερειάρχης για την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και την σημασία της ιστορικής Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που πραγματοποιείται στην Κρήτη δήλωσε:
«Η Κρήτη με αισθήματα σεβασμού υποδέχεται την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.Σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για την Ορθοδοξία, με την Άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί μας, σηματοδοτείται η έναρξη των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων. Ενός ιστορικού γεγονότος  η σημασία του οποίου θα ξεπεράσει τα όρια του Ελλαδικού χώρου και θα φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, σε κάθε Ορθόδοξη εκκλησία και ενορία.Για την Περιφέρεια Κρήτης, η επικείμενη Σύνοδος, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός που αναμφισβήτητα θα προβάλλει διεθνώς το νησί μας και θα καταγραφεί στις σελίδες της ιστορίας.Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, στο νησί του Αποστόλου Τίτου, ως Περιφέρεια Κρήτης με σεβασμό καλωσορίζουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη καθώς επίσης και όλους τους επικεφαλής των Ορθοδόξων Εκκλησιών με την ελπίδα ότι η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία».
Το πρόγραμμα
Παρασκευή 17 Ιουνίου
09.30 Ξεκινούν οι εργασίες της Πανορθόδοξης Συνόδου. Θα συμμετάσχουν οι προκαθήμενοι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών οι οποίοι θα συνοδεύονται από δύο ιεράρχες. Θα γίνει θεώρηση του Μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Σάββατο των Ψυχών 18 Ιουνίου
Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου Κρήτης. Θεία Λειτουργία υπό του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’ και μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών όλων όσοι αγωνίσθηκαν για την Ορθόδοξη πίστη. Αναχώρηση με ιδιωτική πτήση από τον αερολιμένα Χανίων για τη στρατιωτική βάση του Ηρακλείου. Ο κάθε προκαθήμενος θα συνοδεύεται από εννέα συνοδούς. Το απόγευμα θα γίνει δοξολογία στην Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου. Η προσφώνηση θα γίνει από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και στον Εσπερινό θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγχοροστατούντων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Κυριακή της Πεντηκοστής 19 Ιουνίου
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στην Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. Παρών θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει γεύμα στους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 20 Ιουνίου
Όρθρος και Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας Θεοτόκου Αγγέλων Γωνιάς. 11.00 – 14.00 Εναρκτήρια συνεδρίαση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Θα είναι παρόντες και οι παρατηρητές της Συνόδου.
Τρίτη 21 Ιουνίου
Θεία λειτουργία στα Αραβικά στην Ι.Μονή Γωνιάς. Λαμβάνουν μέρος οι κληρικοί της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Αντιοχείας. Συνεδρίαση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Τετάρτη 22 Ιουνίου
Θεία Λειτουργία στα Σλαβικά στην Ι.Μ Γωνιάς. Θα λάβουν μέρος οι κληρικοί των αντιπροσωπειών των σλαβόφωνων Εκκλησιών. Συνεδρίαση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Πέμπτη 23 Ιουνίου
Θεία Λειτουργία στα Ρουμανικά στην Ι.Μ Γωνιάς. Συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.
Παρασκευή 24 Ιουνίου
Θεία Λειτουργία στα Γεωργιανά στην Ι.Μονή Γωνιάς. Συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Το βράδυ ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης θα παραθέσουν γεύμα στους Ορθόδοξους Προκαθημένους.
Σάββατο 25 Ιουνίου
Θεία Λειτουργία στα Αλβανικά στην Ι.Μονή Γωνιάς. Ολοκλήρωση των εργασιών της συνεδρίασης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Κυριακή 26 Ιουνίου
Συλλείτουργο των Προκαθημένων στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χανίων. Επίσημο γεύμα από τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού.
*φωτογραφίες zarpanews.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορω να φανταστω τους θεοφορους πατερες των οικουμενικων συνοδων να προστευονται με δρακοντια μετρα ασφαλειας. . . Ουτε κ ο πιο αδυναμος θα ανεχοταν κατι τετοιο.τι νοημα εχει αυτο συνεδριο για το πεισμα των οικουμενιστων αφου απο την αρχη ξεκινησε στραβα κ αναποδα; και στα χρονια της παλαιας διαθηκης οταν ξεφυγαν οι ανθρωποι ο Θεος τους εδωσε συγχηση για να τους συνετησει.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Τραγικήν φιγούραν ο πατριάρχης ημών, σκιάν πολλών Αγίων Οικουμενικών Πατριαρχών και προκατόχων του, αδυνατεί να κρύψη την ταραχήν και την απογοήτευσίν του, προσπαθώντας όπως ποιήσει το μέλαν ως λευκόν, αλλά εις μάτην! Είναι τόσος ο "ενθουσιασμός" του κρητικού λαού, ώστε ουδείς ήλθε εις το αεροδρόμιον δια να σε υποδεχθή! Ενθουσιασμόν έδειξαν μόνον αι αστυνομικαί δυνάμεις, οι ασφαλίται, οι μπράβοι και γορίλαι πάσης φύσεως, οίτινες προφυλάσσουν σε εκ του "ενθουσιασμένου" και φιλόξενου κρητικού λαού! Η ιστορία σου δίδει την ευκαιρίαν, όχι φυσικώς δια μακρόν χρόνον, όπως διασώσης, έστω και την εσχάτην, το ελάχιστον κύρος σου ως ηγέτη της Ορθοδόξου Μιάς Αγίας Καθολικής Αποστολικής και Πατερικής Εκκλησίας. Ο Άγιος Τριαδικός Ύψιστος Θεός, ας ελεήση, συγχωρήση και φωτίση δια του Αγίου Πνεύματος ημάς, Αμήν.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Ήρθε το τέλος του μεγαλύτερου αιρετικού όλων των αιώνων, του Πατριάρχη
Βαρθολομαίου. Εδώ και 25 χρόνια αυτός ο αξιολύπητος άνθρωπος ποδοπατεί
το ευαγγέλιο, ατιμάζει τους Αγίους, ακυρώνει τις Οικουμενικές Συνόδους
και τους Ιερούς Κανόνες. Όλα αυτά τα χρόνια, αναρωτιώμασταν ποιά Σύνοδος
θα βρεθεί για να τον καθαιρέσει. Να, τώρα, που ο καλός Θεός οικονόμησε
να εξέλθει, μόνος του, ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του από την Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Το ποιους βαρύνει η μεγάλη προδοσία της πατρώας πίστεως εδώ και δεκαετίες είναι γνωστό.
Πρόσωπα υπόδικα στην πανορθόδοξη εκκλησιαστική συνείδηση "βγαίνουν και από πάνω" κατά το δη λεγόμενο!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Γι’ αυτό λοιπόν, αν ποτέ δεις κάποιον ανάξιο και πονηρό βασιλέα ή άρχοντα ή επίσκοπο, μην απορήσης, μήτε να κατηγορήσης τήν πρόνοια του Θεού. Αλλά μάλλον μάθε απ’ αυτό και πίστευε ότι παραδιδόμεθα σε τέτοιους τυράννους εξ αιτίας των ανομιών μας, κι όμως πάλι δεν αφήνουμε τα κακά μας έργα.

Ερώτησις: Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι οι εξουσίες του κόσμου έχουν ταχθή από τον Θεό[2]. Πρέπει λοιπόν να δεχθούμε ότι κάθε άρχοντας ή βασιλεύς ή επίσκοπος προχειρίζεται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό;


Απόκρισις: Ο Θεός λέει στον Νόμο: «Θα σας δώσω άρχοντας σύμφωνα με τις καρδιές σας»[3].

2. Ρωμ. ιγ’ 1.


3. πρβλ. Ιερεμ. γ’ 15

Πηγή

ΑΠΟΚΡΙΣΙΣ ΠΕΡΙ ΑΝΑΞΙΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ (ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ,ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ)

Ανώνυμος είπε...

Ελεγε ο αγ.Νεκταριος:
''Οι οροι της ενωσεως ειναι τετοιοι που καθιστουν την ενωση αδυνατη.
Δεν υπαρχει σημειον συναντησεως!
Εμεις ζητουμε να αρνηθουν οι Λατινοι το Πρωτειο κ το αλαθητο κλπ,
ΑΝ ΤΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ,..
ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ,που στηριζεται στη συνοδικοτητα.Αραγε-λεγει ο αγιος- προς τι ο διαλογος,
Οσο τα κυρια αιτια του χωρισμου ειναι αυτα,η ενωσις ειναι α δ υ ν α τ ο ς !
Διοτι ,...Για να θ ε μ ε λ ι ω θ ε ι ενωσις,πρεπει να στηριζεται στην αρχη πως και τα δυο μερη αποδεχτηκαν τις ιδιες θεμελιωμενες αρχες της Ορθοδοξου εκκλησιας,αλλοιως ο κοπος ειναι ματαιος.
Αφου οι ετεροδοξοι εμμενουν στην ταυτοτητα της''εκκλησιας'' τους,τι λογο υπαρξεως εχουν και οι διαλογοι;''
Και εμεις ρωταμε:Τι λογο υπαρξεως εχει η εκκλησιαστικοτητα των αιρεσεων;;;

.....
ομως εμεις μαθαμε πως υστερα απο τις συνοδους του 14 αιωνος κ η δικαιωσις της θεολογιας του αγ.Γρηγοριου επηλθε ειρηνευσις εις την εκκλησια.
'''Και η κατ'ετος αναγνωσις επ'Εκκλησιαις,κατα την Κυριακην της Ορθοδοξιας,του Συνοδικου εις το οποιον περιεληφθησαν και οι Σ υ ν ο δ ι κ α ι Αποφανσεις και τα αναθεματα,αυτη η αναγνωσις α ν α ν ε ω ν ε ν
Ε ι ς τ α ς σ υ ν ε ι δ η σ ε ι ς ,την ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ'''.....
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝμπορει να παραμενει ανενεργητος,δηλ.γραμμα κενον εαν συσχηματιζεται ο κοσμος με το κοσμικο πνευμα,πλην ομως δια τον αγιασμον της η Εκκλησια προσφερει ταΜυστηρια κ την δ ι δ α χ η ν της!
Πως μπορουμε να αρνηθουμε εκ θεμελιων την Ορθοδοξη Εκκλησια-ΜΑΣ;
Τωρα καταλαβαινω τους λογους του Παυλου ''ειμεθα κ α υ χ η μ α εις εσας ,καθως εσεις εις ημας εν τη ημερα Του Κυριου Ιησου.Β.Κορ 1-14.
Αραγε ΟΛΟΙ εμεις θα ειμεθα το καυχημα των Αποστολων,των Μαρτυρων και των Αγιων Πατερων ,την ημερα της Κρισεως;;;;
Συγχωρηστε με!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com