8 Ιουν 2016

Μοναχού Ἡσαΐα, Παραποίησις του Ἁγίου Παϊσίου καί παραπλάνησις τῶν πιστῶν

athanasios-simonopetritis
«Παναγούδα», 2.4.2016
Παραποίησις του Ἁγίου Παϊσίου καί παραπλάνησις τῶν πιστῶν
του Μοναχού Ἡσαΐα ἐκ του Ἱ. Κελλίου «Παναγούδα»
(. Μ. Κουτλουμουσίου)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O πατηρ Ησαιας εχει πολύ δικιο σε πολλα πραγματα που γραφει όπως το θεμα 616- 666 , το θεμα με τον μαλλον μονοφυσιτη Οικουμενιο ( βλεπε Θρησκευτικη και ηθικη εγκυκλοπαιδια ) το επιχειρημα περι Γουτεμβεργιου και πολλα αλλα.

Όμως κατά την αποψη μου πεφτει και αυτος σε καποια λαθη. Χρησιμοποιει το ρηθεν ειπε τη εκκλησια. Αυτό το ανεφερε ο Κυριος μας όταν μας αδικησει καποιος. Το πατερα Ισσακ δεν τον αδικησε κανενας. Μαλιστα το τελος του ρηθεντος χωριου είναι αν δεν ακουσει την εκκλησια τοτε να τον θεωρουμε ως εθνικο η τελωνη. Δηλαδη για ένα τετοιο απλο θεμα θα φθασουμε σε τετοιες καταστασεις ; Μπορουμε να χρησιμοποιουμε κατά τη κριση μας χωρια για να προβαλουμε την αποψη μας ;

Κατά τη γνωμη μου επρεπε να παει ο ιδιος ο πατηρ Ησαιας στο πατερα Αθανασιο και αν δεν εμενε ικανοποιημενος από τις απαντησεις του τοτε να κανει ολες αυτές τις δημοσιευσεις χωρις να αναφερει το ονομα του πατερα Αθανασιου. Η διαπομπευση δεν είναι ωραιο πραγμα στην εκκλησια. Όταν η αποκατασταση της αληθειας γινεται χωρις να θιγεται η αναφερεται προσωπο είναι και ευαρεστη στο Θεο. Νομιζω ότι σε καποια σημεια της δημοσιευσης του ο πατηρ Ησαιας δειχνει ένα σκληρο και μη πνευματικο προσωπο και αυτό δεν αναπαυει .

Από την άλλη πλευρα και ο πατηρ Ησαιας θα πρεπει να σκεφθει ότι μηπως αναμεσα στα σωστα πραγματα που γραφει εχει κανει και αυτος καποια λαθη ;

Ανώνυμος είπε...

1) Δεν προκυπτει από τα λεχθεντα του αγιου Πορφυριου ότι οι δυο αγιοι συμφωνουσαν. Μαλιστα ο αγιος Πορφυριος με ένα πρωτογνωρο και σπανιο θαυμε ερχεται σε επικοινωνια με τον αγιο Παισιο οπου με απολυτοτητα λεγει ο ιδιος ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ. Μαλιστα ο ιδιος ο αγιος Πορφυριος μαλωσε τον πρωην δικαστικο και τονισε ότι διαφωνουν οι γεροντες. Στο 5:54 του ακολουθου video

https://www.youtube.com/watch?v=YhQRQTMI6EY

2)χαρακτηριζει καποια προσωπο όπως τον πρωην Νικοπολεως και τον πατερα Βασιλειο Βολουδακη ως εχοντες πεπλανημενη αδιαφορια. Νομιζω ότι είναι πολύ λαθος αυτό που γραφει ο πατηρ Ησαιας διοτι αφενος θα επρεπε να βαλει μεσα σε αυτους και το πατερα Πορφυριο ( κατά την αποψη του ) κατά δευτερον μονο σε βαθος χρονου θα φανει αν προκειται περι πεπλανημενης αδιαφοριας και όχι από τωρα. Επισης είναι μια ακομη διαπομπευση χωρις λογο. Και από που προκυπτει αν καποιος εχει μια διαφορετικη αποψη από ένα αγιο είναι κατι πεπλανημενο ;

Ανώνυμος είπε...

3) Ο πατηρ Ησαιας αναφερει το παραδειγμα του μητροπολιτη Μορφου ο οποιος αναιρεσε οσα ειχε πει. Όμως δεν είναι ευκολο να ειμαστε απολυτοι στο τι ακριβως εχει συμβει διοτι και άλλος ιερομοναχος με ευθυνη πιστοποιει ότι ο αγιος Πορφυριος ειχε δωσει αυστηρη εντολη να μιλα ο αγιος Παισιος για τα περι 666 και πολεμων.

Απο το 1:02:00 εως 1:04:30 επεισης 1:09 :50 εως 1:23:
https://www.youtube.com/watch?v=9IA3oV64v0w&feature=youtu.be

Μαλιστα τα αναφερθεντα από το πατερα Γεωργιο Αλευρα θα πρεπει να μας βαλουν σε πολλες σκεψεις. Όπως φαινεται από τις αναφορες του γεροντα τα γεγονοτα του αντιχριστου δεν είναι ακομα διοτι ο Θεος θα παρεμβει δυναμικα και διακοψει τη πορεια του αντι μεσα από παγκοσμια γεγονοτα.

Επισης και ο πατηρ Βασιλειος Βολουδακης πνευματικο τεκνο του γεροντα σιμωνα Αρβανιτη τονιζει ακριβως τα ιδια. Δηλαδη τα γεγοντα του αντιχριστου θα γινουν βεβαια αλλα θα προηγηθει μια παγκοσμια καθαρση.

http://www.agnikolaos.gr/articles/424-o-gerontas-mas-p-simon-arvanitis-kai-ta-gegonota-ton-imeron-mas
.Συνεπως και ο πατηρ Ησαιας θα πρεπει να λαβει υποψιν αρκετες παραμετρους του θεματος . Ακομα και το ενδεχομενο να εχει δικιο ο αγιος Πορφυριος και καποια πραγματα να μην συμβουν ΤΩΡΑ όπως ακριβως τα περιμενουμε μεσα από το φυλλαδιο περι 666. Το ποτε και πως θα συμβουν μονο ο Θεος γνωριζει. Για αυτό είναι ασφαλεστερο να μην βιαζομαστε να κρινουμε η διαπομπευσουμε.

Ανώνυμος είπε...

30 χρόνια, τσιπάκια, barcode, αντίχριστοι, κι ακόμα ασχολούμαστε με τον αντίχριστο που δεν ήλθε 30 χρόνια τώρα ούτε θα έλθει, μάλλον, μέχρι να κοιμηθούμε (αποθάνωμεν)! Όταν ρώτησαν τον Κύριο πότε θα συμβεί η Δευτέρα Παρουσία Του τους απάντησε ότι δεν το ξέρουν ούτε οι άγγελοι ούτε ο Υιός (ως άνθρωπος) παρά μόνο ο Πατήρ και οι γεροντάδες το ξέρουν! ΟΥΣΤ !!!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Δυστυχώς, πνεύμα πλάνης (Ιω. α΄4,6) έχει επισκιάσει ένα κομμάτι του Αγίου Όρους με αποτέλεσμα κάποιοι σύγχρονοι "γέροντες" να λαλούν ρήματα διεστραμμένα (Πράξ. 20,30) πλανώντας τον πιστό λαό (π.χ. γ. Νίκωνας της Νέας Σκήτης, γ. Εφραίμ Βατοπεδίου, γ. Αθανάσιος Σιμωνόπετρας).
Επιβεβαιώνεται το Ευαγγέλιο που γράφει ότι στους εσχάτους καιρούς θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί! (Ματθ. 24,24)

Βασίλης Κερμενιώτης,
Υπαγόμενος στην Ι. μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Καλή η προσπάθεια σου "Ανώνυμος", αλλά, δεν πείθεις.
Ίσως άλλη φορά...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον π.Ησαια. Εβαλε τα πραγματα στη θεση τους.
Δεν μας ενδιαφερει τι λεει ο π.Βολουδακης αλλα τι λεει ο αγιος Παισιος.

Τιμοσθενης

Ανώνυμος είπε...

Καποιους ασχετους πραγματι δεν μπορω να τους πεισω. Οσοι ειναι αμεροληπτοι και ψαχνουν την αληθεια θα καταλαβουν. Οσοι ειναι εμπαθεις δεν θα καταλαβουν τιποτε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει επί της ουσίας καμιά διαφωνία μεταξύ των δύο Αγίων Παισίου και Πορφυρίου στο θέμα του σφραγίσματος, γιατί ο Άγιος Πορφύριος όταν αναφερόταν σε αυτό και έλεγε ας με σφραγίσουν το εννοούσε προφανώς, όπως είναι ξεκάθαρο και από τα υπόλοιπα που έλεγε, στην περίπτωση που μας το κάνουν με την βία ή εν αγνοία μας. Σε περίπτωση που είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε δίδασκε, όπως ο Άγιος Παίσιος, ότι δεν πρέπει να το δεχτούμε μέχρι μαρτυρίου αν χρειαστεί. Και το να μην δεχθούμε το χάραγμα το είπε άκόμα και ο πάτερ Αθανάσιος εκεί που αναφέρεται στους πατέρες της Ζ Οικουμενικής Συνόδου, απλά όμως τα μπέρδεψε γιατί είπε αυτά που είπε για τον αριθμό-όνομα του Θηρίου (μάλιστα τον έχω ακούσει και προσωπικά να εξηγεί ότι δεν πρέπει να δεχθούμε το χάραγμα). Αυτό λένε και όλοι οι Άγιοι που αναφέρονται σε αυτό, όπως αυτό λέει και ο π.Ησαίας παραπάνω (που τα όσα γράφει για το θέμα καθε αυτό του χαράγματος είναι πολύ ορθά και οφέλιμα), με τον Άγιο Παίσιο να εξηγεί ότι όχι μόνο το χάραγμα δεν πρέπει να δεχθούμε, αλλά ούτε το πρόδρομό του, που είναι οι ταυτότητες. Τα υπόλοιπα στο θέμα αυτό είναι άσκοπο μπέρδεμα εκ του πονηρού. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση εδώ ας μην ασχολούμαστε με τους πατέρες και τα λάθη τους που ως άνθρωποι έκαναν, αν και οι δύο αυτοί πατέρες είναι αξιόλογοι.

Ανώνυμος είπε...

Π.Ησαια στην Σουρωτη εστειλες επιστολη να διαμαρτυρηθεισ που στην εορτή του οσιου Παισιου καλεσανε τον Πατριαρχη.
Επίσησ διαμαρτηρυθηκε που η Σουρωτη αφαιρεσε απο το βιβλιο του οσιου Παισιου«ο Αγιοσ Αρσενιος ο Καππαδοκης» το κομματι που γραφει ο Οσιοσ Παισιος πως Γεροντας τησ Σουρωτησ ηταν ο Γέροντας Πολύκαρπος. Να μην αναφέρω και αλλα για το Μοναστηρι της Σουρωτης για να μη σκανδαλίσω ανθρωπους. Την στιγμή πατερ Ησαια που δεν είσαι με ολους και με όλα αντικειμενικος επρεπε κατ ιδιαν να τα πεις στον π. Αθανασιο. Λυπαμαι ειλικρινα Αν ζουσε ο Γ, Παισιος αναρωτήθηκες αν θα τον αναπαυε η συμπεριφορά σου;
Ενας Αγειορειτης ειμαι που οντως λυπαμαι για αυτα που γραφεισ π. Ησαια και ξεκολα απο τον αντιχριστο και το 666 αυτα τα γνωριζει μονο ο Θεοσ και το σφραγισμα θα ειναι ή στο χερι ή στο μετωπο. Ασχολησου π.Ησαια με την μετανοια και με την προσευχη
Υ.Γ. Ερωτηση στον π.Ησαια Επιτρεπεται να συνεορτάζεται η εορτη των Αγιων Αποστόλων με την εορτη του Οσίου Παισιου; που εχετε καθιερώσει μονο εσεισ οι ολιγοι πατερες εσυ εδω δεν αλλαζεισ το τυπικο του Αγιου ορους. Ντροπή Αν ζουσε ο Γέροντας αναρωτήσου αν θα επετρεπε κατι τέτοιο που εχετε σκανδαλισει τους Αγιορειτες πατερες....

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ καλά λέτε ότι δεν πρέπει να βγαίνουν στην φόρα τα μεταξύ σας θέματα, να τα λέτε κατ΄ ιδίαν και να ασχολείστε, και εσείς και όλοι μας, με την μετάνοια και την προσευχή. Δεν πρέπει να τα εφαρμόσετε και εσείς αυτά και να μη λέτε τα θέματα που αφορούν τον πάτερ δημόσια, αλλά κατ' ιδίαν; Ευλογείτε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com