24 Ιουν 2016

Οι αντιδράσεις Κρητικών για τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου συνεχίζονταιΟι αντιδράσεις Κρητικών για τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου συνεχίζονται
Συνέντευξη του μέλους της συντονιστικής επιτροπής της Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών, Γεωργίου Βλαμάκη.
- Κύριε Βλαμάκη, είστε ένας από τους Χανιώτες που έχουν αντιδράσει στη Σύνοδο του Κολυμπαρίου. Τι συμβαίνει στην Κρήτη; Υπάρχει κόσμος που αντιδράει; Υπάρχει κόσμος που τάσσεται αρνητικά απέναντι στη Σύνοδο;
- Και βέβαια υπάρχει κόσμος που τάσσεται αρνητικά στη Σύνοδο. Θα μπορούσα να πω ότι είναι αυτοί που έχουν πνευματικότητα και είναι κοντά στην Εκκλησία. Όλοι αυτοί ανησυχούν και προσεύχονται για αλλαγή στάσης των ταγών της ιεραρχίας. Για τον υπόλοιπο κόσμο υπάρχει άγνοια και παραπληροφόρηση.
- Πείτε μας επιγραμματικά, γιατί ο κόσμος στην Κρήτη διαφωνεί με τη Σύνοδο.

- Ο κόσμος διαφωνεί, γιατί αντιλαμβάνεται ότι καταστρατηγούνται οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας, καταστρατηγούνται οι Ιερές Σύνοδοι και ανησυχεί μήπως με τις αποφάσεις της Συνόδου οδηγηθούμε κάτω από την επιρροή του Πάπα και της Παναίρεσης του Οικουμενισμού που είναι το προοίμιο της Πανθρησκείας. Επίσης ο κόσμος έχει σκανδαλιστεί βλέποντας την παρουσία παπικών και αλλοδόξων παρατηρητών στη Σύνοδο, οι οποίοι προσπάθησαν να λάβουν μέρος και σε Ακολουθίες, πράγμα που είναι εντελώς αντίθετο στους Αγίους Πατέρες. Να προσθέσω τέλος, ότι ως επί το πλείστον η θεματολογία της Συνόδου είναι άσχετη με τα προβλήματα που υπάρχουν και επιπλέον υπάρχει και το επίμαχο θέμα «οι σχέσεις της ορθοδόξου εκκλησίας με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο», που μέσα σε αυτό εκφράζεται αντιπατερική θεολογία.
- Ποια είναι η αντιμετώπιση της τοπικής διοικούσας Εκκλησίας στους διαφωνούντες της Συνόδου; Ποια είναι η αντιμετώπιση στο πρόσωπό σας;
- Η αντιμετώπιση της διοικούσας εκκλησίας στο πρόσωπό μου και στους διαφωνούντες της Συνόδου δεν είναι η αρμόζουσα, διότι ενώ θα έπρεπε με αγάπη και σεβασμό στους Αγίους Πατέρες να μας καλέσει και να κάνουμε διάλογο, αν και εμείς το επιδιώξαμε, βρεθήκαμε σε ένα τοίχο. Επιπλέον άρχισαν οι διώξεις, η κατασυκοφάντηση ότι είμαστε παλαιοημερολογίτες, ότι είμαστε χρυσαυγίτες, ότι είμαστε σκοταδιστές, αναχρονιστικοί και ζηλωτές. Εμένα και άλλους αδελφούς της Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών μας λύπησε το γεγονός να μας καλέσουν για ανάκριση στην Αστυνομία λες και είμαστε κοινοί κακοποιοί του ποινικού δικαίου, επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε την ορθόδοξη πίστη μας και τα δόγματα αλώβητα, και επειδή εκφράσαμε δημόσια την άποψή μας και διοργανώσαμε ομιλίες θεολόγων για την επίμαχη Σύνοδο, καθώς και επειδή διανείμαμε ενημερωτικά έντυπα.
- Ο ορθόδοξος λαός της Εκκλησίας της Κρήτης, που αντιδρά στα σχέδια του οικουμενισμού και της πανθρησκείας, αποτελείται από κάποιες συγκεκριμένες ομάδες, από ανεξάρτητα μεταξύ τους πρόσωπα; Διαφωτίστε μας πάνω σε αυτό.
- Απ΄ ό,τι γνωρίζω υπάρχουν διάφορες ομάδες ανθρώπων, που όμως δεν έχουν καμμία σχέση με ομάδες ζηλωτών και με ομάδες ακρότητας. Επίσης υπάρχουν άτομα μεμονωμένα, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν σχετίζονται μεταξύ τους, αλλά όλοι έχουν την ίδια κοινή ανησυχία. Επίσης πολλοί άνθρωποι, που δεν είναι θετικά προσκείμενοι, φοβούνται να αντιδράσουν, είτε λόγω της θέσεως που κατέχουν, είτε για άλλες επιπτώσεις στη ζωή τους.
- Όσον αφορά τη δική σας πορεία από εδώ και πέρα και τη στάση σας απέναντι στη Σύνοδο, τι προτίθεστε να πράξετε;
- Σαν εκπρόσωπος της Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών μπορώ να σας πω ότι έχουμε αποφασίσει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και ανάλογα θα πράξουμε. Εάν αλλάξουν αυτά που υπάρχουν στα προσυνοδικά κείμενα, φυσικά θα το δεχτούμε με μεγάλη χαρά και αγαλλίαση. Εάν όμως οι αποφάσεις θα είναι προειλημμένες και τελεσίδικες και θα προσπαθήσουν να μας τις επιβάλλουν ντε φάκτο, εμείς δεν θα μείνουμε αδρανείς. Σαν ορθόδοξοι πιστοί Χριστιανοί θα αντιδράσουμε με ειρηνικό τρόπο, με προσευχή και με αγώνα μέχρι τη δικαίωσή μας. Ελπίζουμε οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο να παραμείνουν στην Εκκλησία και στην Ορθοδοξία με τις αποφάσεις τους. Εάν όμως εγκαταλείψουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, εμείς θα διακόψουμε την εκκλησιαστική κοινωνία μαζί τους και θα ακολουθήσουμε τους ταγούς και ιερείς των ορθόδοξων δογμάτων που παραλάβαμε από τους Αγίους Πατέρες μας. Να υπενθυμίσουμε ότι η Σύναξη Ορθοδόξων Κρητών δεν ενεργεί μόνη της, αλλά σε συνεργασία και με την ευλογία 300 και άνω αγιορειτών πατέρων, ερημιτών, ασκητών, κελιωτών, τεσσάρων ηγουμένων του Αγίου Όρους, μητροπολιτών όπως ο Σεραφείμ Πειραιώς, ο Ιερόθεος Ναυπάκτου, ο Γλυφάδος κ.α. Επίσης έχουμε την ευλογία να έχουμε συνεργάτη και συναγωνιστή στη Σύναξη Ορθοδόξων Κρητών τον πατέρα Σάββα Λαυριώτη, ο οποίος διώκεται για τον αντιοικουμενιστικό του αγώνα και ο οποίος πρωτοστατεί στην ορθή ενημέρωση του πληρώματος της Εκκλησίας ως εκπρόσωπος των Αγιορειτών Πατέρων.
- Ένα μήνυμά σας στους Πατέρες της τοπικής διοικούσας Εκκλησίας και στους μετέχοντες της Συνόδου.
- Προσευχόμαστε οι Πατέρες που συμμετέχουν στη Σύνοδο με τις αποφάσεις που θα λάβουν να μην φύγουν από την Εκκλησία και από τον δρόμο που χάραξαν οι Άγιοι Πατέρες μας και το Άγιο Πνεύμα κατά τις Οικουμενικές Συνόδους, να μην δεχθούν καμμιά καινοτομία στην Πίστη μας, αλλά να παραμείνουν στα ορθά δόγματα και να μην μας οδηγήσουν στην Παναίρεση του Οικουμενισμού.

Ο κύριος Γιώργος Βλαμάκης είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών. Για χρόνια «μαθήτευσε και πήρε τα νάματα της Ορθοδοξίας από τον μακαριστό και τελευταίο φανερό ασκητή του Αγιοφάραγγου, πατέρα Θεόδωρο Νείλο, από τον οποίο πήρε την ευλογία για τον αντιοικουμενιστικό αγώνα, για να διοργανώνει διαφωτιστικές ομιλίες και να εκδίδει ενημερωτικά έντυπα κατά του οικουμενισμού και κατά της έκδοσης της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" Εμένα και άλλους αδελφούς της Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών μας λύπησε το γεγονός να μας καλέσουν για ανάκριση στην Αστυνομία λες και είμαστε κοινοί κακοποιοί του ποινικού δικαίου, επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε την ορθόδοξη πίστη μας και τα δόγματα αλώβητα, και επειδή εκφράσαμε δημόσια την άποψή μας και διοργανώσαμε ομιλίες θεολόγων για την επίμαχη Σύνοδο, καθώς και επειδή διανείμαμε ενημερωτικά έντυπα".
Αυτή είναι η περιώνυμη "δημοκρατία" στη χώρα ένθα θάλλει η φαιδρά πορτοκαλέα αγαπητέ κε Βλαμάκη! Μάλλον δειμοκρατία έχουμε παρά δημοκρατία!
ΕΥΓΕ για τη θεοφιλή σας αντίδραση!
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ στην από το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως "ρυμουλκούμενη" ηγεσία της τοπικής Εκκλησίας της Κρήτης για την όλη στάση της εν προκειμένω μέχρι και αυτή τη στιγμή! Θα πρέπει μετά το πέρας της προβληματικής "συνόδου" του Κολυμπαρίου να συγγραφεί μία "μαύρη βίβλος", απαρτιζόμενη από τις δηλώσεις και εκδηλώσεις των πρωταγωνιστών και θερμών υποστηρικτών της εν Κρήτη συνάξεως προκαθημένων καθώς και από αποκαλύψεις που φωτίζουν το παρασκήνιο της. Για να καταφανεί και διαφανεί το μέγεθος της αλλοτριώσεως της επίσημης εκκλησιαστικής ζωής από τον οικουμενισμό, την εκκοσμίκευση και την ποικίλη σκοπιμότητα.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Μα πως να μην τους καλέσουν για κάποιες πληροφορίες οι Κρατικές Υπηρεσίες όταν ο ίδιος ο εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ομάδας Κρητών ομολογεί ότι αγώνας τους είναι και κατά των όποιων κρατικών αρμοδιοτήτων και αποφάσεων π.χ. των νέων αναμενόμενων ταυτοτήτων (που όπως ΔΕΝ έχουν καμμιά σχέση με την Εκκλησία, και την Καινή Διαθήκη την οποία παρερμηνεύουν), αφού εκτός από τον αντιοικουμενισμό αγωνίζονται κατά των νέων ταυτοτήτων του Κράτους! Μπάτε σκύλοι αλέστε θέλετε να είναι το Κράτος μας σε εποχή λαθρομετανάστευσης;Ανώνυμος είπε...

Σιγά που θα μας πεις ότι τους κάλεσαν για τις ταυτότητες! Θέλουν να φιμώσουν τις αντιοικουμενιστικές φωνές γιατί τους κάθονται στο στομάχι! Τα ίδια έχουν κάνει και αλλού στο παρελθόν όταν κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν μέσα στην Εκκλησία κατά του πατριάρχη! Τους μπουζούριασαν στο τμήμα! Αυτή είναι η δημοκρατία τους που λέει και ο Λ.Ν.!

Ανώνυμος είπε...

'Εκπληκτος διότι οι "Ακτίνες" δεν λογόκριναν το σχόλιο μου (25 Ιουν. 2016 7:34 π.μ.) αποδέχομαι ότι, ναι, είναι γνωστό ότι προστατεύεται από το Κράτος και η Δεσποτοκρατία και το επίσημο Εκκλησιαστικό Κατεστημένο (βλ. τα κατ' έτος γεγονότα κατά των αγωνιστών Χριστιανών της Λάρισας). Δηλ. Συμφωνώ με τον 8:40 με την μόνη επιφύλαξη ότι το ένα γεγονός δεν αναιρεί το άλλο. Δυστυχώς αν ο αντιοικουμενιστικός αγώνας αναληφθεί από μη σοβαρούς ανθρώπους, και ταυτιστεί με τα τσιπάκια και δήθεν 666άρια, τότε θα χάσει το κύρος του στα μάτια των εχεφρόνων. Αν εξαιρέσουμε αυτή την προσωπική μου διαφοροποίηση, με το σχόλιο του Λ.Ν. συμφωνώ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com