4 Ιουν 2016

Όλα ανοικτά για τη Μεγάλη Σύνοδο στην Κρήτη - Συνεδριάζει εκτάκτως το Οικουμενικό ΠατριαρχείοTη Δευτέρα συνέρχεται εκτάκτως η Αγία και Ιερά σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί
¨Όλα είναι ανοιχτά πλέον για τη διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες μετά το οριστικό όχι της Εκκλησίας της Βουλγαρίας να συμμετάσχει. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η Εκκλησία της Βουλγαρίας έφτασε στο σημείο να ακυρώσει και την πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους που θα μετέφερε αντιπροσωπία στην Κρήτη.  
Παράλληλα μετά και τον προβληματισμό που έχουν προκαλέσει και οι δημόσιες τοποθετήσεις των πατριαρχείων Μόσχας και Αντιοχείας τα οποία εκφράζουν ευθέως διαφωνίες για τη σύγκληση της Συνόδου πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Δευτέρα συνέρχεται εκτάκτως η Αγία και Ιερά σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο Μόσχας έχει διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις για τη θεματολογία της Συνόδου καθώς επίσης και για οργανωτικά θέματα αλλά και για το κόστος διεξαγωγής της Πανορθόδοξης ενώ το Πατριαρχείο Αντιοχείας ως γνωστόν έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε - όπως απαιτούσε - άμεση διευθέτηση του ζητήματος με το Κατάρ, θέμα για το οποίο έχει έρθει σε ευθεία ρήξη με το πατριαρχείο Ιεροσολύμων

cretalive,04/06/2016

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ενημέρωση που θα μας κάνουν αύριο στις εκκλησίες μάλλον είναι άνευ αντικειμένου. Αν τελικά δεν γίνει η συγκέντρωση του Βαρθολομαίου οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Βούλγαρους Ιεράρχες. Λυπάμαι που οι δικοί μας Ιεράρχες, πλην ολίγων, υπηκουσαν στον αρχιαιρεσιαρχη Βαρθολομαίο.

Ανώνυμος είπε...

Τα σχέδια των Βαρθολομαίου και Ζηζιούλα δε θα υλοποιθούν.
Πάει πολύ ο ένοχος κακοδοξιών Ζηζιούλας να πρωταγωνιστεί στη σύγκληση της συνόδου.

Ανώνυμος είπε...

Για μία ακόμη φορά το Φανάρι και οι δορυφόροι τα έκαναν μαντάρα!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com