8 Ιουν 2016

Στο Ναό της Αγίας Σοφίας θα ακούγονται για 30 ημέρες οι πλάνες του αντιτριαδικού και χριστομάχου Κορανίου

ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΘΑ ΑΚΟΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΠΛΑΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ
Λύπη μεγάλη αισθάνονται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί,  που για 30 ημέρες θα ακούεται   το κοράνι στον Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.  Σε τόπο Άγιο θα διαβάζεται για τριάντα μέρες το ανίερο κοράνι, το οποίο  ο πλάνος Μωάμεθ τη του πονηρού συνεργεία συνέγραψε.   Λύπη μεγάλη προκαλεί το γεγονός τούτο.  Το χριστομάχο Ισλάμ μη δεχόμενο τη  Θεότητα του Ιησού Χριστού, πολεμεί τον ίδιο τον Ιησού Χριστό.

Στο Ναό τούτο της Αγίας Σοφίας που για αιώνες οι Ορθόδοξοι υμνούσαν τον   Ιησού Χριστό, τον σταυρωθέντα υπέρ ημών, θα ακούεται το ανίερο κοράνι, το του πλάνου εφεύρημα, που γράφει τα εξής για τη Σταύρωση του Χριστού : «Κι ακόμη καυχήθηκαν : ‘’Φονεύσαμε τον Χριστόν Ιησού, το παιδί της Μαριάμ, τον Απόστολο του Θεού’’.  Κι όμως δεν τον σκότωσαν κι ούτε τον σταύρωσαν, αλλ’ έτσι γίνηκε ώστε να φαίνεται σ’ αυτούς.  Εκείνοι όμως που είχαν διαφορετική γνώμη (που διαφώνησαν) σ’ αυτό (το θέμα), είναι γεμάτοι αμφιβολίες, γιατί δεν γνωρίζουν (θετικά), αλλά μόνο εικασίες ακολουθούν, και μια βεβαιότητα ότι δεν τον σκότωσαν…» (κοράνι κεφ. Δ, στιχ. 157).  «Τις επί τοιαύτας βλασφημίας ουκ εξίσταται;»
Αντί της διδασκαλίας της χριστιανικής αγάπης, θα ακούονται οι κορανιακές προτροπές του μίσους και την απάνθρωπης βίας όπως : «Θα σκορπίσουμε τον τρόμο στην καρδιά των ειδωλολατρών γιατί εξομοίωσαν με τον Αλλαχ άλλες θεότητες», «καταπολεμείστε τους εχθρούς σας στον πόλεμο που γίνεται για τη θρησκεία», «..κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους,  Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους», «όταν συναντάτε απίστους να τους κτυπάτε στο λαιμό μέχρι να τους νικήσετε εντελώς…μέχρι να τους νικήσετε και δέστε τους ένα δεσμό σταθερό», «σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε».
Για 85 χρόνια (από το έτος 1934) ο Ναός της Αγίας Σοφίας λειτουργούσε ως μουσείο.  Τώρα με απόφαση της Τουρκικής κυβέρνησης θα χρησιμοποιηθεί για το ραμαζάνι.  Το ραμαζάνι θα διαρκέσει 30 ημέρες.    Ο Ναός της Αγίας Σοφίας βεβηλώνεται τοιουτοτρόπως από τους αλλοθρήσκους Τούρκους μωαμεθανούς. 
Θα ακούονται για τριάντα μέρες στίχοι από το εφεύρημα της πλάνης του Μωάμεθ, στο Ναό που μέχρι την Άλωση,  Ορθοδόξως κηρυσσόταν η αληθινή Πίστη, αν εξαιρέσει κανείς την περίοδο 1204–1261, που οι ‘’αδελφοί’’ Παπικοί βιαίως και αντιεκκλησιαστικώς κατέλαβαν τον Ναό της Αγίας Σοφίας.  Στον Ναό αυτό της Αγίας Σοφίας, έφτασαν να υπηρετούν μέχρι και χίλιοι κληρικοί.  Στην περίοδο που ήταν αυτοκράτορας ο Ηράκλειος, τον 7ο  αιώνα, εξακόσιοι κληρικοί υπηρετούσαν στον Ναό.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η νεαρά του Ηρακλείου, υπηρετούσαν στον Ναό της Αγίας Σοφίας 600 κληρικοί.  Αυτόν τον Ναό βλέπουμε να βεβηλώνεται από τους Τούρκους μουσουλμάνους.
Στο Ναό που άλλοτε οι Ορθόδοξοι δοξολογούσαν τον αληθινό Τριαδικό Θεό και  ακουόταν το ‘’μία δόξα, μία βασιλεία, μία φύσις, μία Θεότης, μία δύναμις, ο άναρχος Πατήρ, ο συνάναρχος Υιός και το Πνεύμα το Άγιον’’, τώρα ακούεται η ανίερη και αντίθεη κορανική προτροπή «πιστεύετε λοιπόν στο Θεό και στους Αποστόλους του και μη λέτε Τριάδα» (κοράνι, κεφ. Δ, στιχ. 171).  «Τις επί τοιαύτας βλασφημίας ουκ εξίσταται;»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια μαχαιριά, στη ψυχή του κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού.

Ανώνυμος είπε...

Το πράσινο Φως το άναψε η Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης με την ίδρυση των Ισλαμικών Σπουδών.
Ή μήπως εκεί δεν θα διδάσκονται αυτά όλα που ανέφρε πιο πάνω ο αρθρογράφος?
Φυσικά ο πόνος μας για την Αγία Σοφία είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος.
Ποιος τον αισθάνεται άραγε?
Αυτοί που μας κουβάλησαν το ανίερο κοράνι στην πόλη μας?Ή αυτοί που θα πάνε σε λίγες μέρες στην Κρήτη για να διατρανώσουν την "ενότητα" της ποιάς Εκκλησίας?
Θα το καταπιιούμε κι αυτό?
Να δούμε τι άλλο μας περιμένει.
Μήπως θα παραχωρήσουν και την Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στους Παπικούς για καμιά λειτουργία?
Ή θα μας πούνε να μετακινήσουμε το λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά από το ναό του γιατί εμποδίζει η παρουσία του τη νέα τάξη των θεολογικών πραγμάτων?
Μας κάνουν να σκεφτόμαστε περίεργα.
Και σίγουρα δεν φταίει η Μέρκελ και γι αυτό ούτε ο ιμπεριαλισμός γενικότερα.
Φταίμε εμείς που παραμένουμε θεατές.
Κανένας άλλος.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι είναι σαν να ψάλουν χριστιανοί το Χριστός Ανέστη στο τέμενος Αλ Αξά ή στο μεγάλο τέμενος της Μέκκας.Αλλά οι Τούρκοι δε σέβονται τίποτα και κανέναν.Το απέδειξαν στη διαδρομή της ιστορίας.Το κακό είναι που φορούν σε κάθε περίσταση μια προβιά,πότε του πολιτισμένου που επιθυμεί να περιφέρεται στα σαλόνια και πότε του δίκαιου για να ξεγελά τους εύπιστους μέχρι βεβαίως να επιτευχθεί ο στόχος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com