2 Ιουν 2016

Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος, «Γίνεσθε έτοιμοι - Κείμενα Ορθοδόξου Ομολογίας εν όψει της Συνόδου του 2016»


Ψηφιακό  βιβλίο  για την «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  του 2016»  του Αρχ. Κυρίλλου Κωστοπούλου «Γίνεσθε έτοιμοι».
Διαβάστε το  βιβλίο  και  ως  flip-book  URL:  http://online.anyflip.com/wkdp/ejhh/ 
Το μικρό  και ευσύνοπτο αυτό  βιβλίο (56 σελ.) έχει κυκλοφορηθεί σε έντυπη  μορφή σε 10.000 αντίτυπα σε 3  εκδόσεις,  (1η Απρίλιος  2016,  2η - 3η  Μάιος  2016.
Πρόκειται για μια σημαντική  συμβολή του π. Κυρίλλου Κωστοπούλου στον  ευρύ  δημόσιο  διάλογο  που γίνεται αυτό τον καιρό ώστε  να   ανιχνευθεί  και να διατυπωθεί  η αλήθεια εξ επόψεως  ορθοδόξου  θεολογίας και  κανονικού δικαίου σχετικά  με τη  συγκληθησόμενη «Αγία  και Μεγάλη Σύνοδο  του 2016»,  ένα  θέμα  που  προβληματίζει και απασχολεί σοβαρά ολόκληρο το πλήρωμα της Εκκλησίας που αναζητεί  αληθινές και στέρεες απαντήσεις στα πολλά  και  αναμενόμενα  ερωτήματα που αναφύονται.
Ο συγγραφέας  στα πέντε συνοπτικά κείμενα του ιδιαίτερα  χρήσιμου  ενημερωτικού αυτού βιβλίου,  με  πνεύμα διαλόγου «αγάπης εν αληθεία»,  εντός του Kανονικού πλαισίου της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας  και της Πατερικής παραδόσεως, αναλύει  με σαφήνεια,   ποιμαντική υπευθυνότητα  και   επιστημονική τεκμηρίωση, με παραπομπές στην Αγία Γραφή, στους Ιερούς Κανόνες και στην Πατερική  παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας  (πρακτική  που χαρακτηρίζει διαχρονικά το πλούσιο και ποιοτικό  συγγραφικό του έργο), όλα  τα σημαντικά  ζητήματα που σχετίζονται  με την  Πανορθόδοξη Σύνοδο.
Στο  βιβλίο παρουσιάζονται  μεταξύ άλλων  τα θέματα:  οι Ιεροί Κανόνες ως έκφραση της αγαπητικής και  ποιμαντικής  μέριμνας  της Εκκλησίας, τι είναι  η Εκκλησία και γιατί είναι Μία, ποιά η σχέση της Μεγάλης Συνόδου του 2016  με  τις προηγούμενες Οικουμενικές Συνόδους, ποιές οι σχέσεις Ορθοδοξίας και αιρέσεως,  τα ζητήματα  της ένωσης  και συμπροσευχής μετά των Παπικών, η ανακοίνωση της Διασκέψεως των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Σαμπεζύ.
Το βιβλίο αφιερώνεται στον Άγιο Ιουστίνο  Πόποβιτς, προλογίζεται από την    Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Παλαιομονάστηρο (Mπάλα) Πατρών, Γερόντισσα Μαριάμ  και διατίθεται  δωρεάν από την ως άνω Ιερά Μονή  η οποία  επιμελήθηκε  την έκδοση. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/8651-agonas-gia-tin-pisti-i-gia-to-pathos-mas
Την ίδια στιγμή που ο π.Κύριλλος Κωστόπουλος με την ομολογιακή του παρέμβαση αφυπνίζει το ποίμνιο αναφορικά με την πνευματική επικινδυνότητα της συγκλήσεως της ΔΗΘΕΝ "Αγίας και Μεγάλης Συνόδου" καλλιεργώντας σχετικό αγωνιστικό και ομολογιακό φρόνημα στους αναγνώστες του πονήματός του , ο π.Βασίλειος Μπακογιάννης με ένα επιεικέστατα ατυχές άρθρο του ουσιαστικά "ρίχνει πάγο" στις ψυχές των χριστιανών που αισθάνονται την αδήριτη ανάγκη να προβάλλουν αντίσταση στην εκκλησιολογική "θεσμοθέτηση" του επαράτου οικουμενιστικού συγκρητισμού, ψύχοντας το ομολογιακό τους πνεύμα και φρόνημα.
Και επί τη ευκαιρία: τι έχει να πει ο π.Βσίλειος αναφορικά με την προφανή αντικανονικότητα της συνθέσεως και του τρόπου διεξαγωγής των εργασιών της εν λόγω συνόδου;
Ποια είναι η άποψή του για το περιεχόμενο των προσυνοδικών κειμένων που υπηρετούν τον οικουμενισμό;
Δεν τον είδαμε να τοξεύει τα βέλη της κριτικής του προς τα εκεί.
Ο λαός του Θεού έχει συνείδηση της θέσεώς του εντός του εκκλησιαστικού σώματος, των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του.
Το καθήκον απέναντι του Θεού και της Εκκλησίας Του επιβάλλει την παντί σθένει προάσπιση του Πατρώου Δόγματος έναντι οιωνδήποτε συνεπειών.
Τους κληρικούς μας τους θέλουμε μπροστάρηδες στους σχετικούς ομολογιακούς αγώνες και οχι φλογοσβέστες που ψύχουν τον ιερό ζήλο του πιστού λαού υπέρ της Ορθοδοξίας με ευσεβοφανείς προφάσεις!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com