8 Μαΐ 2016

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Με τη χρήση κανάτας έγιναν οι βαπτίσεις από τον μητροπολίτη Γουμενίσσης

Η αιρετική νεοφανής συνήθεια να "βαπτίζουμε" τους κατηχούμενους ρίχνοντας αγιασμό στο κεφάλι με κανάτα!!!
Αποτελεί παρέκκλιση από τον ορθό τρόπο βαπτίσεως που καθιέρωσαν οι ιεροί κανόνες των οικουμενικών συνόδων και φυσικά δεν μιλούμε για Βάπτιση (βύθισμα στο νερό με την τριπλή ανάδυση και κατάδυση)!
Τι έλεγε όμως ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που  συμβουλεύει τους ιερείς πώς να κάμουν τη βάπτιση «οπού να μην μείνη ίσα με του ψύλλου το μάτι άβρεχο, διατί και εκεί προχωρεί ο διάβολος» και εξηγεί «δια τούτο τα παιδιά σας σεληνιάζονται, δαιμονίζονται, έχουν φόβον, γίνονται κακορρίζικα, διατὶ δεν είναι καλά βαπτισμένα». Γιατί αλλάζουν οι μητροπολίτες μας τον τρόπο της Βάπτισης; Γιατί διαφοροποιούνται από τον τρόπο που υποδεικνύει το ιερό Πηδάλιο της Εκκλησίας μας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα;
Θεωρώ πραγματική κατάντια από τη μία να κατορθώνουμε με πολύ προσευχή και αγώνα να φέρουμε έναν άνθρωπο ως το σημείο της Βάπτισής του και από την άλλη να επιτρέπουμε τον διάβολο που θέλει να βάλλει την ουρίτσα του να χαλάσει ότι μπορεί από το ιερό και φοβερό αυτό Μυστήριο.
Οι μητροπολίτες μας μήπως δεν έχουν σπουδάσει Θεολογία; Μήπως δε γνωρίζουν λειτουργική; Τί να πω Χριστέ μου! Δώσε μας φώτιση να ακολουθούμε τα προστάγματά σου!
π. Νικόλαος Μανώλης

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Σας ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση! Ευχόμαστε οι ποιμένες μας να ακολουθούν πιστά την ιερά Παράδοση ώστε με αυτόν τον τρόπο να κατηχούν σωστά και θεάρεστα το ποίμνιό τους!

Ανώνυμος είπε...

μονοφυσιτες μουσουλμανοι....
Οι δημοσιογραφοι, ως κατ΄ επιλογην αθεολογητοι, αντε να εχουν της συγνωμης ...

Η κανατα στα χερια του Ορθοδοξου ομως, μοιαζει πολυ με την αχιβαδα των αβαπτιστων λατινων και η ομοιοτητα δεν σταματα στο σχημα του αγγειου....

Τη Γουμενισα της λατινοσχημου βαπτισεως, τη Γερμανια της οικουμενιστικης λειτουργειας στο Θωρ μαλλον και οχι εις Χριστον.

Τα προεορτια της εν Κρητη συνοδου...

IDIOCRACY...
(εκεινη η φοβερη β΄διαλογης αμερικανικη κομωδια, που μαλλον ως προφητεια θα πρεπει να την δει καποιος με προεκτασεις στην αιωνιοτητα και οχι σαν κομωδιουλα για να περασει η ωρα)

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Βαπτίζω= 1.καταδύω, βουτάω στο νερό 2.καταποντίζω 3. εκκλησιαστικώς=λούω τινά ΕΝ ύδατι προς αγνισμόν. ειδ. τελώ το μυστήριον του βαπτίσματος. 4.μέσ. -ομαι, καταδύομαι, βουλιάζω, καταποντίζομαι, κλπ.(Λεξικό Δημητράκου)
Στο βιβλίο "Ιερά ανθολογία των επτά Μυστηρίων" του π. Δανιήλ Γεωργοπούλου, εκδόσεων Ρηγοπούλου,γράφει:"Και αφού αλειφθή (ο βαπτιζόμενος), λαμβάνει αυτόν ο ιερεύς από την κεφαλήν όρθιον, ή από τας μασχάλας, αν είναι νήπιον, βλέποντα προς Ανατολάς και βπτίζει αυτόν λέγων, εις μεν την πρώτην ΚΑΤΑΔΥΣΙΝ, βαπτίζεται ο δούλος του Θεού (δείνα) εις το όνομα του Πατρός. Αμήν.κλπ.
Κατάδυσις= η υπό το ύδωρ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΙΣ(Λεξικό Δημητράκου)
Αν καταλαβαίνουμε καλά ελληνικά, από όλα τα παραπάνω αλλά και από άλλες πλείστες πηγές, είναι φανερό πως πρέπει ο βαπτιζόμενος να μπαίνει ολόκληρος κάτω από το νερό. Τηρουμένης της ακριβείας, που είναι η αρχή και το τέλος των τελουμένων στα άγια Μυστήρια.

Ανώνυμος είπε...

ολα καλα με αυτα που λετε ρε παιδια ,αλλα εχετε παει στη μητροπολη θεσσαλονικης να παρακολουθισετε βαπτιση? 15 λεπτα με το ρολόι . αυτο ειναι μεσα στη παραδοση ?

Ανώνυμος είπε...

Στις μεγάλες μητρόπολις και ειδικά στη Μ. Θεσσαλονικης γίνονται σε 15-20 λεπτά ο γάμος και η βάπτιση μη σας πω και η κηδεία. Δεν νομίζω οτι περνάει τα εσκαμμένα ο μητροπολίτης που κάνει χρίση της κανάτας. Εξάλλου ο βαπτιζωμενος απ ότι μπορώ να διακρίνω είναι σε μεγάλη κολυμβήθρα και το νερό λίγο κατω απ τον λαιμό του. Αρα γιατί αυτη η επίθεση σε έναν επίσκοπο με αυτον τον αναδρο τρόπο?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό έχετε κατορθώσει να κάνετε τόσα χρόνια... Μπράβο στον Μητροπολίτη της Γουμένισσας που βάπτισε έξι ανθρώπους Ορθόδοξους!!!

«Αλίμονο σας Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε ο Ιησούς τις επτά καταγγελίες του για τη θρησκευτική ηγεσία του Ισραήλ. Στη διδασκαλία του προειδοποιεί τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους για την επερχόμενη τιμωρία τους. 
Τους χαρακτήρισε υποκριτές και τους κατηγόρησε για ασυνέπεια λόγων και έργων. Οι Φαρισαίοι ήταν μια ομάδα ειδικών που εκπροσωπούσε τον Νόμο. Πιστοί και προσηλωμένοι, τηρούσαν αυστηρά τις παραδόσεις και τους τύπους. Οι αντιλήψεις τους ήταν πιο κοντά σε αυτές της Παλαιάς Διαθήκης, θεωρούσαν ότι είναι ανώτεροι από τους υπόλοιπους και ασκούσαν ισχυρή επιρροή στη κοινωνία του Ισραήλ. Οι Γραμματείς ήταν αυτοί που μελετούσαν τον Μωσαϊκό νόμο και τις γραφές. Έδιναν τρομερή προσοχή στις λεπτομέρειες της θρησκείας και για χάρη των συμφερόντων τους μπορούσαν να φτάσουν στα άκρα. Ήταν προσκολλημένοι στο δόγμα και δεν δέχονταν καμία μεταρρύθμιση. Φυσικά, η ερμηνεία των νόμων ήταν αποκλειστικότητά τους....

Ανώνυμος είπε...

μεγάλο το έγκλημα.... τι θα απογίνει τώρα η Ορθοδοξία μετά απ αυτό? Η είδηση είναι η κανάτα ...όχι ότι έξι αλλόθρησκοι βαπτίστηκαν ορθόδοξοι!! Συμφωνώ με τον: Ανώνυμος 11 Μαΐου 2016 - 8:51 π.μ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com