21 Μαΐ 2016

Πρὸς Οἰκουμενικὴν Σύνοδον; (β΄) (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)


Πρὸς Οἰκουμενικὴν Σύνοδον; (β΄)
τελευταία Οἰκουμενικὴ Σύνοδος, ἀγαπητοί μου, Ἑβδόμη (Ζ΄), συνῆλθε τὸ 787 μ.Χ.. Ἀπὸ τότε μέχρι σήμερα ἔχουν περάσει 12 αἰῶνες. Κάποιος εἶπε, ὅτι αὐτοὶ ἦταν αἰῶνες συνοδικῆς ἀπραξίας. Ἀλλὰ κάνει λάθος.

Δείτε και το πρώτο μέρος: -Προς Οικουμενικήν Σύνοδον;(του μακαριστού επισκόπου π.Αυγουστίνου Καντιώτου) http://aktines.blogspot.gr/2016/04/blog-post_185.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορουσε κανεις να το αποδοσει καλλιτερα.
Προφητικος ο λογος του μακαριστου ,σεβασμιωτατου Μητροπολιτου Αυγουστίνου και σοφος πληρης πνευματος και αληθειας.

Ανώνυμος είπε...

Πάντοτε επίκαιρος, ζέων και αφυπνιστικός ο λόγος του μακαριστού π.Αυγουστίνου.
Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για λόγο αντι-οικουμενιστικό που αποτελεί, αναντιλέκτως, ισχυρό ράπισμα στις επηρμένες και υπερήφανες παρειές εκείνων των εκκλησιαστικών και "θεολογικών" παραγόντων που "κρίμασιν οις οίδε Κύριος" πρωτοστατούν στη σύγκληση της ψευδο-συνόδου της Κρήτης και η οποία μόνο δεινά προοιωνίζεται για την Ορθοδοξία μας.
Παρατηρούμε μετά πολλής της χαράς τις τελευταίες ημέρες να εκδηλώνεται μία "ομοβροντία" αντιδράσεων απέναντι στη μέλλουσα να συγκληθεί ΔΗΘΕΝ "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο", όπως ακρίτως και επιπολαίως ονομάστηκε από κάποιους, που συντελεί στη μεγέθυνση της αποδομήσεως του κατ ουσίαν ανύπαρκτου κύρους της.
Τα σχέδια των υπηρετών του οικουμενιστικού συγκρητισμού που επιχειρούν την εκκλησιολογική θεσμοποίησή του δεν πρόκειται να περάσουν. Ο ορθοφρονών κλήρος και λαός επ ουδενί θα επιτρέψει σε μία δράκα επίορκων αρχιερέων και στους πολυποίκιλους δορυφόρους τους να προσδώσουν εκκλησιαστικότητα στην αίρεση. Ας το έχουν αυτό υπ όψιν τους όσοι ενεργούν ερήμην του φύλακος της πατρώας πίστεως και φρουρού της Ορθοδοξίας εντίμου κλήρου και πιστού λαού. Η Εκκλησία του Χριστού δεν αποτελεί φέουδο και τιμάριο μίας θλιβερής μειοψηφίας οικουμενιστολάγνων κληρικών και λαικών αλλά το Σώμα του Χριστού που παρατείνεται εις τους αιώνας φρονώντας ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ και προασπίζοντας εναντι οιασδήποτε θυσίας την πολύτιμη παρακαταθήκη της Πίστεως!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com