23 Απρ 2016

Λυκούργος Νάνης, ΕΥΓΕ στο μητροπολίτη Φλωρίνης για τις πεπαρρησιασμένες του ενέργειες!



ΕΥΓΕ στο μητροπολίτη Φλωρίνης για τις πεπαρρησιασμένες του ενέργειες!
     Μετά τους μητροπολίτες Νέας Σμύρνης, Κυθήρων, Πειραιώς και Κηφισίας, και ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος υπέβαλλε την παραίτησή του από μέλος της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη λεγόμενη "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο" που προώρισται να συνέλθει τον προσεχή Ιούνιο στο Κολυμπάρι της Κρήτης, ευφραίνοντας τον πιστό λαό.
    Ο ένας μετά τον άλλον, οι μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, αρνούνται να συμμετάσχουν σε μία προβληματικών προδιαγραφών σύνοδο που μόνο πνευματική ζημία συνεπάγεται για το καλώς εννοούμενο συμφέρον της Οικουμενικής Ορθοδοξίας.
     Επιπροσθέτως, οι προαναφερθέντες μητροπολίτες γνωρίζουν, προφανώς, ότι με την τυχόν συμμετοχή τους στην ψευδο-σύνοδο της Κρήτης τους επιφυλάσσεται ο ρόλος του "κομπάρσου", της "μαριονέττας" και της "γλάστρας", κατά την επιτυχέστατη έκφραση του αγίου Φλωρίνης, αφού κάποιοι "φαεινοί εγκέφαλοι", οι οποίοι συνέταξαν τον κανονισμό λειτουργίας της εν θέματι συνόδου, φρόντισαν να φαλκιδεύσουν απαράγραπτα κανονικά δικαιώματα κάποιων ισότιμων με αυτούς συνεπισκόπων τους που σχετίζονται με το δικαίωμα της ψήφου απάντων των συμμετεχόντων μελών της συνόδου.

    Είναι προφανές ότι κάθε ημέρα που περνά, το κύρος της επικειμένης συνόδου υφίσταται όλο και μεγαλύτερη αποδόμηση και καθίζηση στις συνειδήσεις των μελών του εκκλησιαστικού σώματος, κάτι οπωσδήποτε αναμενόμενο λόγω της συνειδητοποιησεως από την πλευρά των ορθοφρονούντων ποιμένων και ποιμαινομένων της προβληματικότητός της από θεολογικής, εκκλησιαστικής, εκκλησιολογικής και ιεροκανονικής απόψεως.
    Τυγχάνει εξόχως λυπηρό να ξοδευθούν τόσα χρήματα (άλλη μια θλιβερή πτυχή του όλου ζητήματος) για να συγκληθεί και συνέλθει μία σύνοδος που, όπως όλα δείχνουν, θα καταταγεί στην κατηγορία των ληστρικών συνόδων που δεν συγκροτήθηκαν και συντονίστηκαν με την πνοή του Αγίου Πνεύματος αλλά με την επίνευση ενός άλλου δυσειδούς πνεύματος! Μία σύνοδος επικοινωνιακής σκοπιμότητας που αντί να περιφρουρήσει το Ορθόδοξο Δόγμα και διαφυλάξει το Ορθόδοξο Ήθος θα θεσμοθετήσει εκκλησιαστικά και εκκλησιολογικά τον επάρατο οικουμενιστικό συγκρητισμό και την εκκοσμίκευση, τις δύο χαίνουσες αυτές πληγές του συγχρόνου εκκλησιαστικού βίου. Θα έχουν μετά άδικο όσοι τη χαρακτηρίσουν ως "συνέδριον ανόμων και συναγωγή πονηρευομένων";
    Εκτός της παραιτήσεως από μέλος της αντιπροσωπείας της Ελλαδικής Εκκλησίας στην ψευδο-σύνοδο του Κολυμπαρίου του μητροπολίτου Φλωρίνης Θεοκλήτου και οι δηλώσεις του στα πλαίσια της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής συνεντεύξεως πλήρωσαν αφάτου χαράς τα ορθοφρονούντα μέλη της Εκκλησίας. Ιδιαιτέρως αυτές περί "κόκκινων γραμμών", αναφερόμενος στον επάρατο παπισμό και την παγκοσμιοποίηση, και περί της αναγκαιότητος αναγνωρίσεως ως Η' και Θ'οικουμενικών, των εν Κωνσταντινουπόλει συνόδων του 879-880 και 1341 αντίστοιχα!
   Αποτελεί κόλαφο για το Φανάρι, το συντονιστικό κέντρο της οικουμενιστικής πολιτικής, το γεγονός ότι ένας ιεράρχης των λεγόμενων "Νέων Χωρών" αφ ενός μεν δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εργασίες της φαιδρής και προβληματικής συνόδου υποβάλλοντας σχετική παραίτηση αφ ετέρου δε με τις δηλώσεις του ουσιαστικά αποδομεί και αυτός το προ πολλού απωλεσθέν κύρος της.
   ΕΥΓΕ στο μητροπολίτη Φλωρίνης για τις συγκεκριμένες πεπαρρησιασμένες του ενέργειες! Ευχόμαστε όπως και στο μελλον μας δώσει τη χαρά να τον ξαναδούμε να υπερμαχεί με σθένος του Ορθοδόξου Δόγματος και Ήθους στοιχών στις επιταγές της αρχιερατικής του συνειδήσεως και στην ατίμητη ομολογιακή παρακαταθήκη που παρέλαβε από το μακαριστό του γέροντα.

16 σχόλια:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Ευχαριστούμε Σεβασμιώτατε. Μας έδωσες μεγάλη χαρά, χαρά αναστάσιμη, τώρα που πλησιάζει και η Ανάσταση του Χριστού. Μας ανέπαυσες εν Κυρίω. Να ζήσετε και ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ και στον Λ.Ν.!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ήξερε ο Γέροντας Αυγουστίνος που τον ήθελε διάδοχο του στον θρόνο της επισκοπής Φλωρίνας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΠΗΔΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ,,,,

Ανώνυμος είπε...

Προς 3:00: μακάρι να τον μιμούνταν σε όλα! Και μακάρι να μη συλλειτουργούσε με τον Ελπιδοφόρο! Αυτό το τελευταίο πλήγωσε πολλούς!

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Θεόκλητος υπηρέτησε με πίστη και ταπείνωση τον προκάτοχό του Μητροπολίτη Αυγουστίνο Καντιώτη. Είναι άνθρωπος σεμνός Και ευχόμεθα ο Θεός να του χαρίζει υγεία και φωτισμό για να υπερασπίζεται την Ορθοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεόκλητος υπήρξε επιλογή του Αυγουστίνου. Αυτό ορισμένοι επικριτές του προσπάθησαν να το αμφισβητήσουν εξαιτίας κάποιων άστοχων ενεργειών του. Την επιθυμία του αυτή ο Αυγουστίνος είχε εκφράσει και στον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ
Ευχαριστούμαι τον Σεβασμιώτατο της Μητροπόλεώς μας,κ.Θεόκλητο.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ/ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ

ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ



Σκεφθήκαμε την πονηρή τεχνική του διαβολικού πολέμου, πως δηλαδή, επειδή ο διάβολος είδε ότι με τους διωγμούς εκ μέρους των ειδωλολατρών η Εκκλησία πληθύνεται και ακμάζει περισσότερο, άλλαξε τη γνώμη του και δεν πολεμάει πλέον φανερά, αλλά τοποθετεί για μας κρυφά καρτέρια, σκεπάζοντας τη δολιότητα των αιρετικών με το όνομα του Χριστιανού που περιφέρουν, έτσι ώστε και τα ίδια με τους πατέρες μας να πάθουμε και να μη φανούμε ότι πάσχουμε για το Χριστό, εφόσον και οι διώκτες μας έχουν το όνομα των Χριστιανών...



Επιστ. 139, Αλεξανδρεύσιν, 1, ΕΠΕ 3, 64

Μέγας Βασίλειος

περι ναυτολογων να δωσει απαντηση ο Μ.Βασιλειος παρακατω

Ανώνυμος είπε...

Εις τον επίλογον του δοκιμίου Περί Αγίου Πνεύματος ο Μέγας Βασίλειος περιγράφει με ζωηρά χρώματα την κατάστασιν η οποία επεκράτει εις την Εκκλησίαν κατά τους χρόνους του. Την παρομοιάζει με φοβεράν ναυμαχίαν, την οποίαν παρεσκεύασαν φιλοπόλεμοι άνδρες. Η σφοδρά τρικυμία συγκλονίζει τα πλοία, ενώ το βαθύ σκότος συντελεί ώστε ταύτα να εφορμούν αδιακρίτως εναντίον φιλικών και εχθρικών. Αι κραυγαί και οι θόρυβοι δεν επιτρέπουν να ακουσθή η φωνή του ναυάρχου.

Μεταφερόμενος έπειτα από την παραβολήν εις τα πράγματα, σημειώνει ότι εις αυτήν την σύγχυσιν, αν δεν προλάβη ο εχθρός να σε κτυπήση, σε πληγώνει ο σύντροφος. Συνδεόμεθα μεταξύ μας οι ομόφρονες επί τόσον μόνον χρόνον, επί όσον μισούμεν από κοινού τους εχθρούς. Όταν όμως οι εχθροί απομακρυνθούν, βλέπομεν ο εις τον άλλον ως εχθρόν. Αι τραχείαι κραυγαί από τας αντιλογίας των αλληλομαχομένων έχουν γεμίσει την Εκκλησίαν και η ευσεβής δογματική διδασκαλία διαστρέφεται από τας ακρότητας. Η αγάπη έχει γενικώς ψυχρανθή, η μεταξύ των αδελφών σύμπνοια έχει εξαφανισθή, το όνομα της ομονοίας έπαυσε να είναι γνωστόν (1).

Πράγματι ο κλονισμός τον οποίον είχε προκαλέσει η αρειανική έρις ήτο τόσον δυνατός, ώστε αι μόλις εξελθοϋσαι από τον σάλον των διωγμών Εκκλησίαι να ευρεθούν εις πλήρη σύγχυσιν, εκκινούσαν από την Ανατολήν και καλύπτουσαν βαθμιαίως επίσης και την Δύσιν. Μόνον εις την Αντιόχειαν υπήρχον κατά τους χρόνους του Βασιλείου τέσσαρες μερίδες -δύο αποσπάσματα και δύο σχίσματα- με ίδιον εκάστη επίσκοπον. Η Εκκλησία εσχίζετο ωσάν εφθαρμένον ιμάτιον (2).
..............
απο Αι προσπάθειαι του Μεγάλου Βασιλείου περί της κοινωνίας των Εκκλησιών

Παναγ. Χρήστου, Κληρονομία 13, Ιουν. 1981, σελ. 183 - 194

Ανώνυμος είπε...

H σχεση του μητροπολιτη με τους οικουμενιστες ειναι γνωστη.Συντομα θα δουμε τι κολπο ειναι η αρνηση του

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε σημερινε 3,51 εισαι παρανοικα καχυποπτος και συκοφαντεις με στηριγμα τις ψαντασιες του μυαλου σου! Ντροπη σου!

Ανώνυμος είπε...

Ποιες φαντασιες .Ματια εχουμε,αυτια εχουμε και ολα δειχνουν πως θα παιχθει παιχνιδι με τις Νεες Χωρες !!!!Και το παιχνιδι εχει αρχισει ,οι πρωταγωνιστες εχουν παρει θεση

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com