22 Απρ 2016

Η επίσκεψις του Πάπα εξυπηρετεί μόνον το Βατικανόν


Στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος -Ιστορική επίσκεψη για το προσφυγικό

Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟΝ
Η επίσκεψις του Ποντίφικος εις την Ελλάδα έχει προκαλέσει δικαίως σφοδράς αντιδράσεις. Δυστυχώς, πολλοί είναι εκείνοι, που χωρίς να γνωρίζουν εις βάθος την κατάστασιν πιστεύουν ότι η φαινομενικώς ανθρωπιστική πλευρά του Πάπα θα προσδώση δημοσιότητα εις το πρόβλημα της Ελλάδος. Όμως έως σήμερον τίποτε ουσιαστικόν δεν είχε πράξει δια το μεταναστευτικόν, και ούτε θα πράξη, διότι η επίσκεψίς του αποσκοπεί εις την εξυπηρέτησιν των συμφερόντων του Βατικανού και όσων κρύβονται όπισθεν αυτού. Ποίος τον εκάλεσε; Ποίος ο λόγος να επισκεφθή αίφνης την Χώραν μας; Τι γεωπολιτικόν ρόλον επιθυμεί να διαδραματίση;

Ο Σεβ. Νέας Ιωνίας έφερε τον Πάπαν
Παρά την έριδα των ανακοινωθέντων μεταξύ Αθήνας και Φαναρίου δια το ποίος είναι εκείνος, ο οποίος προσεκάλεσε τον Ποντίφικα, όπως προσφάτως απεκαλύφθη, εκείνος ο οποίος υπήρξεν ο κρίσιμος διαμεσολαβητής ήτο ο Σεβ. Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ. Να υπενθυμίσωμεν ότι εις παλαιοτέραν συνέντευξίν του δεν είχεν αποκρύψει ότι είναι οικουμενιστής. Επομένως, το επιβεβαιωμένον ακράδαντον δεδομένον είναι ότι ο Σεβ. Νέας Ιωνίας συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να έλθη ο Πάπας εις την Ελλάδα. Συμφώνως προς τις «ΑΚΤΙΝΕΣ» της 5ης Απριλίου 2016:
«Η ιταλική εφημερίδα La Stampa αναφέρει ότι στις 21 Μαρτίου είχε έρθει στην Ρώμη ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, για να εξεταστούν και να αποφασιστούν, σε απόλυτη εχεμύθεια, οι λεπτομέρειες του ταξιδίου του Αργεντινού Ποντίφικα».
Διατί ο Πάπας ήλθε τώρα;
Τα πλήθη των προσφύγων συρρέουν εις την πατρίδα μας εδώ και τρία έτη τουλάχιστον. Τελευταίως όντως το πρόβλημα έχει οξυνθή, αλλά ήδη έχουν μεταβή διεθνείς προσωπικότητες εις την Λέσβον, με τον Πάπαν να καταφθάνη τελευταίος των τελευταίων, ακόμη και μετά από ηθοποιούς του Χόλλιγουντ! Ένα δημοσίευμα ίσως ρίχνει φως εις την υπόθεσιν. Ως επληροφορήθημεν από άρθρον της κ. Αλίκης Κοτζιά εις την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» της 1ης Μαρτίου 2016:
«Η ζωή ξεπερνά σε φαντασία και ακρότητες ακόμη και την τέχνη… Αυτό λέγεται συχνά και αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά με την πρόσφατη ταινία «Spotlight Όλα στο φως», που βραβεύτηκε με δύο Όσκαρ… Ως ειρωνεία της τύχης, η απονομή των κινηματογραφικών βραβείων στην ταινία, το σενάριο της οποίας βασίζεται σε αληθινή ιστορία παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε την ημέρα της κατάθεσης στη Δικαιοσύνη, του Αυστραλού καρδινάλιου και υπουργού των Οικονομικών του Βατικανού, Τζορτζ Πελ, για τα περιβόητα σκάνδαλα που αμαύρωσαν την εικόνα του Βατικανού… Τα σκάνδαλα παιδεραστίας αποτέλεσαν το μεγαλύτερο πλήγμα στο Βατικανό αλλά και στη φήμη του Πάπα Βενέδικτου, ο οποίος προτίμησε να παραιτηθεί το 2012. Από τότε που ανέλαβε ο μεταρρυθμιστής Πάπας Φραγκίσκος ξεκίνησε η διερεύνηση των σκανδάλων σε όλο τον κόσμο από ειδική επιτροπή που εξετάζει μία προς μία όλες τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης από παιδεραστές ιερείς».
Ενώ λοιπόν υποτίθεται ότι ο νέος Πάπας προβαίνει εις αναψηλάφησιν των υποθέσεων τίποτε επί της ουσίας δεν έχει γίνει. Όχι μόνον αυτό αλλά και νέα πρόσφατα σκάνδαλα συγκλονίζουν τα θεμέλια του Βατικανού. Το τελευταίον εξάμηνον νέαι πληροφορίαι είδον το φως της δημοσιότητος. Η πρώτη εμπλέκει «Επίσκοπον» του Βατικανού εις αθέσμους σχέσεις ακόμη και δια χρήσιν απαγορευμένων ουσιών. Ως κατέστη γνωστόν από το «SPIRTO» της 19ης Οκτωβρίου 2015 νέος απεκάλυψε τα εξής:
«Το ήξερε ο πατέρας Γκαμπριέλε, του το είπα στην εξομολόγηση και μου απάντησε ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί με το θέμα. Το ήξερε και ο ντον Τζουζέπε, ο επίσκοπος της εκκλησίας του Σαν Νικόλα. Αλλά όλοι σιωπούσαν. Έπρεπε να περάσουν δέκα χρόνια, για να βγει η υπόθεση στην επιφάνεια».
Η Γαλλία όζει…
Προ ολίγων ημερών νέαι αποκαλύψεις γεγονότων εις Γαλλίαν ήλθαν εις το φως. Ας ελπίσωμεν ότι δεν θα εμπλακή από σφάλμα το όνομα του Σεβ. Γαλλίας εις την δημοσιότητα, ώστε μαζί με τον Παπισμόν να αμαυρωθή η Ορθοδοξία. Ως επληροφορήθημεν από την εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» της 5ης Απριλίου 2016:
«Γάλλοι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία της αρχιεπισκοπής της Λυών πριν από λίγες ημέρες για υπόθεση συγκάλυψης υπόθεσης παιδεραστίας από ιερέα. Σε ανακοίνωσή της, η αρχιεπισκοπή σημειώνει ότι ο αρχιεπίσκοπος Φιλίπ Μπαρμπαρίν, ο οποίος δέχεται πυρά για το χειρισμό της υπόθεσης, «έχει πει επανειλημμένως ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί» με τους ερευνητές».
Άρα: Με την ταινίαν «Όλα στο φως» να προβάλλεται εις τους κινηματογράφους όλου του πλανήτου και να «κόβη» εκατομμύρια εισιτηρίων, με χιλιάδας μηνύσεις να εκκρεμούν και με τα σκάνδαλα να ασκούν αφορήτους πιέσεις δια μίαν νέαν παραίτησιν Πάπα, ο κ. Φραγκίσκος επιχειρεί να αποσοβήση τα όσα η έρευνα εις την Λυών θα αποκαλύψη αλλά και την γενικωτέραν αδράνειαν-συνενοχήν του Βατικανού, μεταθέτων την προσοχήν εις το προσφυγικόν. Ο πόνος των οικογενειών, αι οποίαι έπεσαν θύματα του Βατικανού, παραμερίζεται μόνον από άλλον πόνον, τον πόνον των μεταναστών, και αυτό το γνωρίζει καλώς το επικοινωνιακόν επιτελείον του Ποντίφικος.
Ο Γεωπολιτικός ρόλος
Τα συμφέροντα του Βατικανού δεν είναι βεβαίως μόνον ο αποπροσανατολισμός. Μετά τας επισκέψεις του Πάπα εις το Κογκρέσσον και εις την Κούβαν, έχει καταστή ηλίου φαεινότερον ότι το Βατικανόν επιδιώκει να λάβη ηγεμονικόν ρόλον εις την γεωπολιτικήν σκακιέραν που εκδιπλώνεται εις την νέαν εποχήν. Αυτό παραδέχονται προ πολλού ειδικοί αναλυταί. Ως ανεγνώσαμεν εις το άρθρον της κ. Δήμητρας Μακρή της εφημερίδος «ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» της 14ης Σεπτεμβρίου 2015:
«Ο πρώτος Πάπας… που έχει αναρωτηθεί «ποιός είμαι εγώ για να κρίνω τους ομοφυλόφιλους;», που αναγνώρισε την Παλαιστίνη και μίλησε για τη γενοκτονία των Αρμενίων… ειδικοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δοκίμασαν να τοποθετήσουν τον Πάπα σε κάποια κατηγορία. Έτσι είπαν πως έχει στοιχεία δο­γματισμού που τον ταυτίζουν με τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο αλλά και στοιχεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’ σε ο,τι αφορά το γεωπολιτικό ρόλο που θέλει να παίξει και αναφέρουν ως παράδειγμα τις προαναφερθείσες πολιτικές κινήσεις η την απόφαση να συνδράμει στην προσέγγιση ΗΠΑ και Κούβας. Κάποιοι δημιούργησαν και μία λέξη: «παπουλίσμο». Η «Ελ Παΐς» χαρακτηριστικά έγραψε πως είναι μία σύνθεση των λέξεων παπισμός και λαϊκισμός (papismo, populismo στα ισπανικά) σε μία υβριδική λέξη, η οποία εκφράζει την ένωση του πολιτισμικού μιμητισμού με την κοινωνική διάσταση του ρόλου του Πάπα…».
Με τον Πάπαν να ελίσσεται ποικιλοτρόπως, ώστε το Βατικανόν να τον θεμελιώνη εις τας συνειδήσεις των ανθρώπων ως κέντρον της Οικουμένης, ανάμεσα εις δύο γεωγραφικούς κόσμους (Παλαιστίνης και ΗΠΑ), αλλά και ιδεολογικούς κόσμους (του καπιταλισμού και του κομμουνισμού της Κούβας), ήτο απαραίτητος και η διεύρυνσις του ρόλου του εις τους θρησκευτικούς κόσμους. Ήδη υπήρχεν ο δίαυλος Ρώμης και Κωνσταντινουπόλεως, αλλά εκκρεμούσε εκείνος μεταξύ Ρώμης και Μόσχας, ο οποίος επετεύχθη με την συνάντησιν της 12ης Φεβρουαρίου με τον Πατριάρχην Κύριλλον εις την Κούβαν. Η ημερίς της 3ης Μαρτίου του Λιβανέζικου συλλόγου «Liqaa Orthodoxe» εις Βηρυτόν δια την συνάντησιν αυτήν, εφανέρωσε τας παγκοσμίους πτυχάς του συμβάντος. Συμφώνως προς το ιστολόγιον Mospat.ru της 4ης Μαρτίου 2016:
«Συνοψίζοντας ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολώφ τόνισε: «. Αυτή η άνευ προηγουμένου συνάντηση και το υπογραφέν Κοινό Ανακοινωθέν έχουν μεγάλη θετική απήχηση ανά τον κόσμο. Παράδειγμα αυτού αποτελεί η πολυαναμενόμενη ανακωχή στη Συρία, η οποία επικράτησε προ μιας εβδομάδος».
Βεβαίως μέτ’ ολίγας ημέρας ηναγκάσθη ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» της Εκκλησίας της Ρωσίας, μετά από έντονον κριτικήν των πιστών, να υπαναχωρήση από το εκδήλως θερμόν κλίμα της συναντήσεως Πάπα και Πατριάρχου Μόσχας. Ως ανεγνώσαμεν εις το pentapostagma.gr της 13ης Μαρτίου 2016:
«Οι βαθιές διαφορές παραμένουν μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών Χριστιανών… Η διείσδυση και ίδρυση τριών ορθόδοξων Επισκοπών από Ουνίτες στην δυτική Ουκρανία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και η «κατάληψη» πολλών εκατοντάδων εκκλησιών από το μακρινό παρελθόν αποδεικνύουν αυτό ακριβώς», είπε ο Ρώσος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ».
Πόσον βαθεία είναι η εμπλοκή;
Η προσέγγισις του Πατριάρχου Μόσχας είναι παραλλήλως και προσπάθεια προσεγγίσεως του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν πρέπει να φαίνεται ο Πούτιν ως ο μόνος υπερασπιστής των κατατρεγμένων της Συρίας. Τα όσα διαδραματίζονται εις το προσφυγικόν δεν έχουν μόνον ανθρωπιστικήν απόχρωσιν, αλλά αποτελούν κάλυψιν δια όσους κρύβονται «πίσω από τον πόλεμον». Είναι και το Βατικανόν κρίκος της αλυσίδος του πολέμου; Ως κατέστη γνωστόν από την «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» της 7ης Νοεμβρίου 2015 σχετικώς με βιβλία που εκυκλοφόρησαν εναντίον των οικονομικών δραστηριοτήτων του Βατικανού:
«Στην απόρρητη συνάντηση με τους καρδινάλιους, ο ποντίφικας, μας λένε οι δύο συγγραφείς, έφτασε να αποκαλύψει ότι στενός του συνεργάτης, στην Αργεντινή, τον είχε πληροφορήσει ότι το 60% των επενδύσεων της Καθολικής Εκκλησίας στη λατινοαμερικανική αυτή χώρα κατέληγαν σε βιομηχανίες όπλων… Δεν εκπλήσσει, τελικά, ούτε και το ότι από τον «Οβολό του Αγίου Πέτρου» (τις προσφορές των πιστών όλου του κόσμου που φτάνουν στο Βατικανό προς στήριξη των φτωχών), μόνον το 20%, σύμφωνα με τον Νούτσι, καταλήγει πράγματι σε αγαθοεργίες. Το υπόλοιπο 20% «αποταμιεύεται» διαρκώς από την Αγία Έδρα και το 60% χρησιμοποιείται, για να μειωθούν τα χρέη των διαφόρων «υπουργείων» του παπικού κρατιδίου».
Συμπερασματικώς, η επιχειρουμένη διαμόρφωσις μιας εικόνος (image) του Πάπα ως διαπραγματευτού εις τας γεωπολιτικάς εξελίξεις, όχι μόνον αποπροσανατολίζει την κοινήν γνώμην από το βαθύ διεφθαρμένον κράτος του Βατικανού, ούτε απλώς ειδωλοποιεί τον αρχηγόν του ως τον «Πάπαν των φτωχών», αλλά: την μεν ανθρωπότητα εξοικειώνει με την ιδέαν ενός παρεμβατικού παγκοσμίου θρησκευτικοπολιτικού ηγέτου, με αδιαμφισβήτητον κύρος και θεσμικήν κατοχύρωσιν, εις δε τα οικονομικά «καρτέλ», που ευρίσκονται όπισθεν, λύει τα χέρια, παρέχουσα την απαραίτητον ηθικήν προκάλυψιν. Έχουν αντιληφθή εκείνοι που τον εκάλεσαν εις την Ελλάδα την πράξιν τους η μήπως επειδή είναι «γνώστες» τον προσεκάλεσαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com