9 Μαρ 2016

Προβληματισμοί και ερωτήματα για την Ομοιοπαθητική



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
Κατά καιρούς γίνονται διάφορες υποστηρικτικές αναφορές για την Ομοιοπαθητική και από ανθρώπους της Εκκλησίας.  Για την Ομοιοπαθητική  υπάρχει η Ορθόδοξη στάση των Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου.  Αυτό δεν τους προβληματίζει; 
Ως γνωστό  ιδρυτής της Ομοιοπαθητικής είναι ο πλανεμένος  Hahnemann.   Είναι γνωστοί οι επαίνοι του πλανεμένου Hahnemann,  για τον επίσης πλανεμένο Κουμφούκιο.   Είναι γνωστό ότι ο  Hahnemann ήταν δεϊστής και ότι πλανεμένα πίστευε απλά στην  ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης.   Είναι γνωστό ότι πλανεμένος  Hahnemann  δεν πίστευε στην Αγία Τριάδα.  Είναι γνωστό ότι πλανεμένος  Hahnemann, υβριστικά καλούσε τον Χριστό ουτοπιστή και ονειροπόλο.  Η διασωθείσα επιστολή του πλανεμένου  Hahnemann, ο ιδρυτής της Ομοιοπαθητικής, προς τον φίλο του Staph  ημερομηνίας 15 Απριλίου 1827, υβριστικά και βλάσφημα αποκαλεί το Χριστό ‘’αρχιενθουσιαστή’’, ο οποίος δεν οδηγεί τη διαφώτιση στην ευθεία οδό της σοφίας.  Αυτά δεν τους προβληματίζουν; 

 Είναι γνωστό ότι ο πλανεμένος  Hahnemann, πίστευε στην ύπαρξη του ζωικού μαγνητισμού (μεσμερισμού). Είναι γνωστό ότι πλανεμένος  Hahnemann, ο ιδρυτής της Ομοιοπαθητικής, πίστευε σε μαγική ιαματική δύναμη των δυναμοποιημένων φαρμάκων.  Είναι γνωστό ότι ο  Hahnemann, αναφέρεται επανειλημμένα στην ‘’εσωτερική πνευματοειδή δύναμη’’ των δυναμοποιημένων φαρμάκων της ομοιοπαθητικής. Είναι γνωστό ότι πλανεμένος  Hahnemann, αναφερόμενος στα δυναμοποιημένα φάρμακα  της ομοιοπαθητικής, μίλησε για ‘’εκπνευματισμό της ύλης’’.  
 Ο  Άγιος Παΐσιος απέτρεπε την καταφυγή στην ομοιοπαθητική και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Ήταν χαρακτηριστική η προτροπή του Οσίου Γέροντος  «Να μην πάτε.  Είναι μπερδεμένο πράγμα».  Αλλού δήλωνε «Να μην της έχετε εμπιστοσύνη».  Όταν  επισκέφτηκαν δύο μοναχοί τον Άγιο Παΐσιο, εκ των οποίων ο ένας κατέφυγε στην ομοιοπαθητική και θέλησε να μάθει αν είναι απάτη ή κάτι ακόμα χειρότερο, πήρε  την αποτρεπτική απάντηση του Αγίου  με τα εξής λόγια :  «Εδώ αυτοί χρησιμοποιούν τα φάρμακά τους, όπως εμείς χρησιμοποιούμε τον Αγιασμό».  Αλλού δήλωνε «Να μην της έχετε εμπιστοσύνη».  «Είναι μπερδεμένο το πράγμα» έλεγε ο Άγιος Πορφύριος. 

 Να αμφισβητήσουν τον Άγιο Παΐσιο και τον Άγιο Πορφύριο, για δήθεν υπερβολές;   Ο ίδιος ο Hahnemann, ο ιδρυτής της Ομοιοπαθητικής, πίστευε σε μαγική ιαματική δύναμη των δυναμοποιημένων ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Ο ίδιος ο Hahnemann, αναφέρθηκε επανειλημμένα στην ‘’εσωτερική πνευματοειδή δύναμη’’ των δυναμοποιημένων φαρμάκων της ομοιοπαθητικής.  Ο ίδιος ο Hahnemann, μίλησε για ‘’εκπνευματισμό της ύλης’’.   Αυτά δεν τους προβληματίζουν;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτοί που εξομολογούνται σε έναν ιερέα που είναι και ο προσωπικός τους ιατρός (ομοιοπαθητικός ιατρός) αν θα πρέπει να αλλάξουν πνευματικό ή αν πρέπει να αλλάξουν ιατρό.
Πρώτη φορά διαβάζω πρώτον ότι η ομοιοπαθητική είναι πράγμα μπερδεμένο κατά τους γέροντες αυτούς και κατά δεύτερο μου κάνει εντύπωση γιατί ο πνευματικός αυτός που γνωρίζω είναι φανατικός Παϊσιακός και Πορφυριακός.
Αν όντως οι Άγιοι αυτοί είπαν ότι η ομοιοπαθητική δεν αξίζει εμπιστοσύνης, τότε το πράγμα δεν είναι απλά μπερδεμένο.
Είναι από πάρα πολύ μπερδεμένο μέχρι επικύνδινα ύποπτο.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Η ομοιοπαθητική εστίν ωμή ειδωλολατρίαν! Η χημική ιατρική δηλητηριάζει τους ανθρωπίνους οργανισμούς. Μείζων πασών των αρετών η διάκρισις, αδελφοί. Ο Άγιος Τριαδικός, Ύψιστος Θεός ας ελεήση και συγχωρήση ημάς, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πικινδυνα υποπτο,αλλα ολα τα σκευασματα που μας ερχονται απο το εξωτερικο,ποσο επικινδυνα κ αθεα ειναι;Η επιστημη ουτε Θεο αναγνωριζει ,ουτε κ ψυχη.Παραλληλα,ολλα φαρμακα της Ιατρικης,επι παραδειγματι νευρολογιας κ ψυχοφαρμακα κ αλλα πολλα εχουν πολλες παρενεργειες,ακομα κ τα σκευασματα των απλων αντιβιοτικων.Ποσο επικινδυνα ειναι κ αυτα για πολλους ανθρωπους.Ας μας πουν οι γιατροι,γιατι ενα αντιφλεγμονωδες φαρμακο μπορει να επιφερει εξωπυραμιδικο συνδρομο,γιατι μπορει να δημιουργησει γαστρορραγια...γιατι να μην ειναι υποπτο ενα φαρμακο που φερνει παρενεργειες.Γιατι κρηθηκε πως τα σωματα δεν λιωνουν μετα θανατον,αφου οι ουσιες στο αιμα απο τα φαρμακα ειναι πολλες;Δεν ειναι λοιπον επικινδυνα κ τα φαρμακα κ μαλιστα αυτα που προερχονται απο βιομηχανιες φαρμακων της Δυσεως;;;Στις μοναδες των νοσοκομειων,εχουν μια μοναδα που ονομαζεται ''κεντρον πονου'',,,εκει χρησιμοποιειται η μεθοδος -μου ειπαν του βελονισμου για πονους στις αρθρωσεις [γονατο,αυχενας κλπ]..εχουν εισαχθη μεθοδοι αποφυγης πονου ινδουιστικη.Καποιος γνωστος,πηγε σε ιατρειο κ εκανε βελονισμους.Του εδωσαν ενα φυλλαδιο σχετικο με τη μεθοδο.Πισω απο αυτο εχει την εγκριση κ μου το εδειξε της Παγκοσμιας ιατρικης,πως αυτη εγκρινει τη μεθοδο του βελονισμου.Πως λοιπον ειμαστε σιγουροι πως τα σκευασματα που ερχονται απο τη Δυση δεν εχουν ομοιοπαθητικες μειξεις;Πηγε καποιος σε νευρολογο κ του εδωσε φαρμακο ,το αποκαλεσε ''φαρμακι'',,,για ποιο λογο;
Μειζον πασων των αρετων η αγαπη προς Τον Τριαδικο Θεο κ προς τον ανθρωπο που δεν ειναι πειραματοζωο να το εξουσιαζεις,αλλα ειναι ανθρωπος κ καλεισαι να τον θεραπευσεις πρωτιστως στην ψυχηκ ο ιδιος τον εαυτον του για να αρρωσταινει οσο λιγοτερο και να τον θεραπευεις οσο το δυνατον με λιγοτερο κινδυν να πεθανει.

Ανώνυμος είπε...

Ο μακαριστός π.Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, η "ψυχή" του αντιαιρετικού αγώνα της Ελλαδικής Εκκλησίας επί σειράν ετών, ασχολήθηκε επισταμένως με το ζήτημα της Ομοιοπαθητικής από Ορθοδόξου χριστιανικής σκοπιάς καταλείποντας μία πολύτιμη παρακαταθήκη στους επιγενεστέρους, καταδεικνύοντας πανηγυρικά την έλλειψη συμβατότητας της προαναφερθείσης μορφής " εναλλακτικής ιατρικής" και της αντίστοιχης πρακτικής της με την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη.
Αξίζει να ενσκήψουμε με προσοχή και άνευ προκαταλήψεως στη μελέτη των πορισμάτων της έρευνάς του.
Αλλά, και από αμιγώς ιατρικής-επιστημονικής σκοπιάς λαμβανομένου του εν θέματι ζητήματος, υφίστανται, εξ αντικειμένου, σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις, επιστημονικώς κατοχυρωμένες, αναφορικά με την ύπαρξη στερεάς επιστημονικής βάσεως επί της οποίας εδράζεται η ομοιπαθητική "ιατρική".
Οι πιστοί Ορθόδοξοι χριστιανοί καλούνται να εμπιστεύονται την κλασσική, ορθόδοξη ιατρική όπως και τους φορείς και θεράποντες της τελευταίας επιστήμονες ιατρούς, ως δώρα Θεού προς τον άνθρωπο, προς δόξαν Αυτού και επ ωφελεία των εικόνων Του και να αποφεύγουν την καταφυγή σε ΕΠΙΕΙΚΕΣΤΑΤΑ αμφιλεγόμενες, από Ορθοδόξου χριστιανικής και επιστημονικής πλευράς, μεθόδους και πρακτικές.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Εμπιστευόμαστε τους Αγίους μας που μιλούσαν μετά από προσευχή και με κριτήριο την σωτηρία του αιώνιου ανθρώπου.

Ανώνυμος είπε...

Και όμως υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι σύγχρονοι άγιοι δεν ήταν αντίθετοι με την ομοιοπαθητική. Θέλει εξέταση το ζήτημα και ίσως να επιτρέπεται η χρήση της ομοιοπαθητικής υπο όρους και προϋποθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εννοουμε κ.Λ.Ν πως δεν εμπιστευομαστε την κλασσικη ιατρικη,αλλα να γνωριζουμε πως μερικοι καταφευγουν στις εναλλακτικες των αλλων υποπτων μεθοδων ,μετα απο ενοχλησεις απο φαρμακα της κλασσικης ιατρικης ,τα οποια τους εφεραν παρενεργειες,γιτι κ το αγ.Ορος πωλει βαμματα απο ανθη κ πολυς κοσμος καταφευγει σε αυτα ,αφου οι ουσιες των φαρμακων δεν ειναι ανεκτες απο πολλους οργανισμους.Συνεπως,θα ηταν καλυτερο να δουν για ποιο λογο τα σκευασματα ειναι μη ανεκτα.Δεν σας φαινεται παραξενο;

Ανώνυμος είπε...

Η ομοιοπαθητική δεν είναι απλή βοτανοθεραπεία! Τι σχέση έχουν τα βάμματα από άνθη;
Η ομοιοπαθητική είναι κανονικότατη αλχημεία- μαγεία! Αν το ψάξετε θα φρίξετε! Όταν ο άλλος σου λέει ότι έχει το φάρμακο που θα σου θεραπεύσει τον εγωισμό είναι επιστήμη αυτό; Για τους ορθόδοξους ο εγωισμός είναι πάθος της ψυχής, χρειάζεται πνευματικός αγώνας από τον πιστό και η χάρη του Θεού για να καταπολεμηθεί, πώς συμβιβάζεται αυτό με τον κομπογιαννιτισμό της ομοιοπαθητικής; Κατ' αρχάς δεν αποδεικνύεται επιστημονικά η αποτελεσματικότητα αυτών των σκευασμάτων σε βαθμό ανώτερο του placebo! Τελευταία η Βρετανία σταματησε να πληρώνει μέσω του συστήματος υγείας της τέτοια φάρμακα για τους ασθενείς γιατί στερούνται αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας. Στο Βέλγιο αντέδρασαν οι καθηγητές της ιατρικής για τη διδασκαλία της ομοιοπαθητικής στο πανεπιστήμιο. Μην ακούτε τι λέει ο κάθε άσχετος, το πράγμα πουλάει και γι' αυτό ασχολούνται πολύ χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται!

Ανώνυμε 10 Μαρτίου 2016 - 2:31 π.μ. μπες στις παρακάτω σελίδες και ψάξε, έχουν πολύ καλό υλικό:
http://www.egolpion.com/
http://alopsis.gr/
http://www.orthros.eu/

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10 Μαρτίου 2016 - 10:55 μ.μ μπήκα και διάβασα στις σελίδες που είπες και σε ευχαριστώ.
Θα πρέπει όλοι μας να διαβάσουμε το βιβλίο των Οάνα και Αλέξανδρου Ιφτίμε που αναφέρεται στην Ομοιοπαθητική και το προλογίζουν οι Δημήτρης Τσελεγκίδης και Κων/νος Καρακατσάνης.
Ακόμα δεν το χωρεί το μυαλό μου πως τόσος κόσμος, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, κάνει μεσάνυχτα γι'αυτό το σοβαρό ζήτημα.Μόνο από τον πρόλογο του πιο πάνω βιβλίου, καταλάβει κανείς μέσα από τους 2 διακεκριμένους επιστήμονες ότι το θέμα τελικά δεν είναι απλά ύποπτο αλλά διαβολικό.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την πολύ χρήσιμη και κατατοπιστική ενημέρωση. Πολύς κόσμος βρίσκεται σε άγνοια επί του θέματος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com