6 Φεβ 2016

Σάλος στη Θεολογική του ΑΠΘ για εικόνα που απομακρύνθηκε! Τι δήλωσαν οι προ- κοσμήτορες Ιωάννης Κογκούλης και Μιχαήλ Τρίτος.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Μιλτιάδη Κωνσταντίνου να μεταφέρει προσκυνητάρι από κεντρικό σημείο της σχολής σε άλλο χώρο. Το θέμα προέκυψε όταν ο κ. Κωνσταντίνου έδωσε εντολή να μεταφερθεί το προσκυνητάρι με την εικόνα του Χριστού από τον ημιώροφο του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής στον τέταρτο όροφο, έξω από παρεκκλήσι που υπάρχει εκεί.
«Πρόκειται για άθλια ενέργεια. Οι φοιτητές καθημερινά συνήθιζαν να προσκυνούν την εικόνα του Χριστού. Μήπως αυτό ενοχλεί κάποιους;» διερωτάται ο πρώην κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Ιωάννης Κογκούλης.

«Η εικόνα του Χριστού είναι το σήμα κατατεθέν και το σημείο αναφοράς για μια ορθόδοξη θεολογική σχολή. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να βρίσκεται σε περίοπτη θέση» λέει στη «δημοκρατία» ο πρώην κοσμήτορας Μιχαήλ Τρίτος.
Προειδοποιεί πως «η μεταφορά του εικονοστασίου αποτελεί κακό παράδειγμα, καθώς ανοίγει τον δρόμο για να καθηλωθούν ιερές εικόνες και από άλλα δημόσια κτίρια». «Δημιουργείται ζήτημα χωρίς να υπάρχει λόγος» λέει στη «δημοκρατία» ο κοσμήτορας της σχολής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου.
Εξηγεί ότι «το προσκυνητάρι στήθηκε εκεί πριν από λίγα χρόνια, χωρίς να έχει προφανή σχέση με τον χώρο, και μεταφέρθηκε στον φυσικό χώρο του, έξω από το παρεκκλήσι της σχολής, καθιστώντας ευδιάκριτη την είσοδο του παρεκκλησίου».
Θ. Χερχελετζής - Δημοκρατία,06/02/2016
Δείτε και:

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟ-ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΓΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΙΤΟ!

ΧΡ. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο σύλλογος Ο ΚΑΙΡΟΣ καλείται άμεσα να αποδοκιμάσει την ενέργεια του μέλους του καθηγητή Κωνσταντίνου!

Ανώνυμος είπε...

Αστειεύεσαι προφανώς αγαπητέ ανώνυμε 7 Φεβρουαρίου 2016 - 1:59 μ.μ. !
Δεν ξέρεις φαίνεται τι εστίν "καιρός"!...

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως ο συλλογος ΚΑΙΡΟΣ υποστηριζονταιαπο τον ιερωνυμο και φιλα προσκειμενοι προς την αριστερη ιδεολογια

Efstathios Efstathios είπε...

Το περασμένο καλοκαίρι παραβρέθηκα σε "Ορκωμοσία" του τμήματος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου ο κ. πρύτανης και η υπόλοιπη επιτροπή δεν μπήκαν καν στον κόπο να πουν ένα τρισάγιο, τον ύμνο της Πεντηκοστής ή κάτι τέλος πάντων που να αναφέρεται στον Κυβερνήτη μας Κύριον Ιησού Χριστόν. Απεναντίας ο κ. πρύτανης μας μίλησε αόριστα για την οργάνωση του σύγχρονου κράτους αναφερόμενος μάλιστα με ενθουσιασμό σε Γερμανό προτεστάντη φιλόσοφο του 15ου αιώνος. Καμία ομολογία πίστεως. Όλα ξερά και κοσμικά. Ένας ενθουσιασμός που παραπέμπει σε επαρχιωτισμό της Δύσης!!!

Efstathios Efstathios είπε...

Ζητώ συγγνώμη, διότι στο προηγούμενο σχόλιό μου εκ παραδρομής έγραψα "πρύτανης", αντί "Κοσμήτορας". Το σχόλιό μου αφορά στον Κοσμήτορα της σχολής.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Στάθη, αφού εξόρισαν πρώτα την αυθεντική, γνήσια και ακίβδηλη,ορθόδοξη χριστιανική διδαχή με τις "πολυπολιτιστικές" τους μπούρδες, τις "πολιτικά ορθές" ιδεοληψίες τους και τις δυσώδεις "ερωτοθεολογίες" τους, απομάκρυναν κατόπιν και το προσκυνητάρι!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com