18 Φεβ 2016

Η εκκλησία του….. γέλιου και της δαιμονοπληξίας! (βίντεο)

Κυριως εικόνα
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ… ΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΛΗΞΙΑΣ! (βίντεο)
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Μία από τις πιο γελοίες και πιο ανατριχιαστικές πονηρές εκδηλώσεις του δαιμονικού πνεύματος στις «χαρισματικές» ευαγγελικές εκκλησίες είναι το επονομαζόμενο «ιερό γέλιο». Οι άνθρωποι οι οποίοι πέφτουν υπό την επήρεια αυτού του «πνεύματος» φαίνονται σαν μεθυσμένοι, ζαλισμένοι, γελώντας ανεξέλεγκτα σαν ψυχασθενείς. Μία από τις πιο εξέχουσες μορφές αυτής της κίνησης είναι και ο πάστορας Rodney Howard-Browne που κηρύττει την… «σωτηρία» της ψυχής γελώντας.
φοτο1

Η στιγμή ορόσημο του κήρυκα Rodney Howard-Browne υπήρξε το 1993 όταν ένας πάστορας του ζήτησε να κηρύξει στον ναό Carpenter’s Home Church στη Φλόριντα. Παρόλο που το πρόγραμμα ήταν να κηρύξει για μια εβδομάδα, ο Howard-Browne έμεινε για τέσσερις εβδομάδες λόγω του αχανούς πλήθους το οποίο γέμιζε τις 10.000 θέσεις του ναού για να ακούσει τον «Γελαστό Ευαγγελιστή» και ίσως να μείνουν και οι ίδιοι άφωνοι από το γέλιο. Όταν οι συγκεντρώσεις αναμεταδόθηκαν από το ραδιόφωνο κατάφερε να μαζέψει ακόμη περισσότερο κόσμο. Η ελκυστικότητα βρίσκεται σε αυτό που ο Browne ονομάζει «ιερό γέλιο» όπου απελπισμένοι, θλιμμένοι Χριστιανοί, μετατρέπονται σε χαρούμενους ανθρώπους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε αυτήν την κίνηση καθώς και σε παρόμοιες της, το πρώτο πράγμα που παραδέχονται οι πιστοί όταν ερωτούνται σχετικά είναι ότι χάνουν τον έλεγχο του εαυτού τους. «Μια νύχτα έκανα κήρυγμα στην κόλαση» είπε χαρακτηριστικά ο Rodney Howard-Browne, « και ξαφνικά ξέσπασε σε όλη την αίθουσα.. Όσο πιο πολύ μιλούσα στον κόσμο εξηγώντας τους πως είναι η κόλαση, τόσο περισσότερο γελούσαν και όταν τους κάλεσα μπροστά στην Αγία Τράπεζα ήρθαν εκατοντάδες για να σωθούν.» Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν χρησιμοποιούσε τη δύναμη της υποβολής για να κάνει τους πιστούς να κυλιούνται στο πάτωμα από το γέλιο. Έτσι η αντίδραση των πιστών του δεν είχε καμία σχέση με αυτά που κήρυττε.
φοτο2
Είναι πραγματικά απίστευτο ένας πάστορας να λέει ότι κηρύττει στην Κόλαση και το ακροατήριο αντί να τον επικρίνει για αυτές του τις δηλώσεις, να… γελάει ανεξέλεγκτα. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση που θα πρέπει, σύμφωνα με την Αγία Γραφή ,να έχει ο κάθε Χριστιανός απέναντι στο διάβολο και στην Κόλαση.
Η εκκλησία που είχε ιδρύσει ο πάστορας Howard-Browne, με την ονομασία Carpenter’s Home Church, στην οποία πραγματοποιούσε την «σωτηρία του γέλιου του» βρίσκεται σήμερα ερειπωμένη, εγκαταλειμμένη. Το κτίριο τη εκκλησίας αυτής με κόστος ύψους εννιά εκατομμυρίων δολαρίων για την ανέγερσή του, γκρεμίζεται μετά από τόσα χρόνια για να μετατραπεί σε κτίριο συνταξιοδότησης. Ο ίδιος έχει γίνει πάμπλουτος από τα κηρύγματα του.
φοτο3
Η πρακτική αυτή του Browne ομοιάζει αρκετά με το γενικό πέσιμο και το κύλισμα στο πάτωμα των πιστών, μια μέθοδο που χρησιμοποιείται σήμερα από αρκετούς Ευαγγελιστές πάστορες. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι οι οποίοι λαμβάνουν αυτό που θεωρούν ως «μια αίσθηση από το Άγιο Πνεύμα» πέφτουν λιπόθυμοι στο πάτωμα όπου λέγεται ότι… αναπαύονται προσωρινά με το Άγιο Πνεύμα. Πολλοί από αυτούς μάλιστα δεν λιποθυμούν καν αλλά πέφτουν οικιοθελώς στο πάτωμα ώστε να λάβουν αυτήν την αίσθηση.
Οι πάστορες διδάσκουν σε αυτούς ότι το Άγιο Πνεύμα είναι «κρασί» και οι πιστοί θα πρέπει να μεθύσουν «εν Αγίω Πνεύματι». Αποτέλεσμα αυτών είναι οι άλογες αυτές συμπεριφορές που βλέπουμε να διαδραματίζονται στις αίθουσες κηρυγμάτων. Ορισμένες φορές χρησιμοποιούν μέχρι και τραγούδια προκειμένου να ελέγχουν τη συμπεριφορά των πιστών τους ξεγελώντας τους ότι με αυτόν τον τρόπο έρχονται σε επαφή με το Άγιο Πνεύμα.
Σε τελική ανάλυση, ο ερχομός ενός πάστορα σε βωμό και η πρόκληση υστερικού γέλιου στους πιστούς του δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση βιβλική σωτηρία. Όσοι λοιπόν είχαν «συναισθηματικές εμπειρίες» με αυτόν τον τρόπο, απλώς έχουν περάσει σε μια φάση παροξυσμού και δαιμονικής υστερίας ή έχουν καταληφθεί ολοκληρωτικά από δαιμονική επιρροή.
Και αυτό το ονομάζουν όλοι αυτοί οι Πάστορες-τσαρλατάνοι, …σωτηρία της ψυχής!.
Αλλοίμονο μας!
«Αγαπητοί, μη δίδετε εμπιστοσύνην εις κάθε πνεύμα ανθρώπων, αλλά να εξετάζετε τους ανθρώπους, που διαβεβαιώνουν ότι έχουν Πνεύμα Θεού και πνευματικά χαρίσματα, εάν πράγματι είναι από τον Θεόν, διότι πολλοί ψευδοπροφήται έχουν βγη στον κόσμον.’ (Α Ιω. 4,1)
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

1 σχόλιο:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

1."μακάριοι οἱ κλαίοντες νῦν, ὅτι γελάσετε" (Λουκ.6,21)
2."οὐαί ὑμῖν οἱ γελῶντες νῦν, ὅτι πενθήσετε καὶ κλαύσετε" (Λουκ. 6,25)
3."ταλαιπωρήσατε καὶ πενθήσατε καὶ κλαύσατε· ὁ γέλως ὑμῶν εἰς πένθος μεταστραφήτω καὶ ἡ χαρὰ εἰς κατήφειαν" (Ιακ. 4,9)
Πουθενά αλλού δεν αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη περί του γελάν και του γέλωτος.
Με δυο λόγια,όταν προηγηθεί ο σταυρός της απάρνησης του ιδίου θελήματος και της τρυφής του κόσμου, τότε το γέλιο μπορεί να είναι σωτήριο.(Κύριλλος Αλ.,Ζιγαβηνός)

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com