4 Φεβ 2016

Τρίκκης Χρυσόστομος: ''Κρατήστε τα θρησκευτικά στα σχολεία''

trikala-9
Τρίκαλα | Βαγγέλης Σαμαράς
Αν μη τι άλλο δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί ως απόλυτα επιτυχημένη η αποψινή εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Τοπικού Παραρτήματος Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας.
Αρχικά προηγήθηκε σύντομος Εσπερινός ενώ εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα.

Ο ίδιος μιλώντας με θερμά λόγια για το έργο του εκπαιδευτικού Θεολόγου, αποκαλώντας τους πατέρες οι οποίοι διδάσκουν και σπέρνουν έτσι τον Λόγο Του Θεού. Παράλληλα τους προέτρεψε να κρατήσουν τα θρησκευτικά στα σχολεία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Τρικάλων Πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Μανώλης αφού πρώτα ευχήθηκε καλή και καρποφόρα χρονιά για τους παριστάμενους αναφέρθηκε στις δράσεις τις οποίες αναπτύσσει το Τοπικό Παράρτημα ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ανησυχίες του για την τύχη της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.
Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης κοπής της Βασιλόπιτας και τη φετινή χρονιά (όπως και το 2015 ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Δρ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας η τοποθέτηση του οποίου κινήθηκε σε «φλέγοντα» για τον κλάδο των ΠΕ01 Θεολόγων ζητήματα. Σημειωτέον τέλος ότι την όμορφη εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί καθηγητές Θεολόγοι, κληρικοί και λαϊκοί.
trikala-2
trikala-7
trikala-10
trikala-13
trikala-14
trikala-15
trikala-16

Από romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com