5 Ιαν 2016

Κατ’ εξακολούθηση άμβλυνση της Ορθοδόξου Πίστεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου “Σήμερα, Πρωτοχρονιά του 2016, το πρωί, 

ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως και προέστη της Δοξολογίας για το νέο έτος, παρουσία του ΡΚαθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου, του Βουλευτού Κυκλάδων, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και Περιφερειακών Συμβούλων, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ.Γεωργίου Μαραγκού, της Προέδρου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου,  εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλών πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχήθηκε σε όλους υγεία και μακροημέρευση και στη συνέχεια ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα της Ενορίας του Αγίου Νικολάου.
Το μεσημέρι, στην αίθουσα του Θρόνου, στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , παρουσία όλων των Εφημερρίων της Σύρου και μελών των οικογενειών τους και του Σεβ. Επισκόπου των ΡΚαθολικών κ. Πέτρου ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως και ευχήθηκε πρός όλους τους Ιερείς της Μητροπόλεως,οι οποίοι, όπως είπε, ευόρκως διακονούν τα ιερά Θυσιαστήρια των 12 νησιών, προς τα μοναχικά Τάγματα, τα οποία ιδιαίτερα ευχαρίστησε, γιατί διατηρούν τις Μονές σε αρίστη κατάσταση και τις έχουν καταστήσει λιμάνια ψυχών, όπου αναπαύονται κουρασμένες ψυχές ανθρώπων, όχι μόνο από τα νησιά, αλλά και από όλη την Ελλάδα, και προς όλους τους συνεργούς της διακονίας του στο γεώργιο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Προϊστάμενο και τους εργαζόμενους των Γραφείων και όσους εργάζονται σε όλα τα ιδρύματα, τα φιλανθρωπικά καταστήματα και τα έργα ποιμαντικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχήθηκε γιά το νέο έτος στους Επισκόπους της ΡΚαθολικής Εκκλησίας, πρώην Σύρου κ. Φραγκίσκο και Σύρου κ.Πέτρο και τους ΡΚαθολικούς πιστούς στο Ναό του Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, όπου κάθε χρόνο τελείται Λειτουργία για την Ειρήνη.  
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πριν από μερικές δεκαετίες, όταν μιλούσε ο π. Αυγουστίνος για τους ιερείς, που δεν ήταν συνεπείς στα καθήκοντά τους, φώναζε και τους αποκαλούσε "παπαδαριό". Σήμερα με όσα βλέπουμε να γίνονται από τους δεσποτάδες, θα μπορούσε, αν ζούσε, να φωνάζει ¨δεσποταριό". Και δε θα είχε άδικο. Πήραν αέρα τα μυαλά τους και το χειρότερο από όλα είναι η κατάχρηση της εξουσίας. Μιας εξουσίας, η οποία έχει δημιουργήσει το θεομίσητο δικτατορικό κατεστημένο της δεσποτοκρατίας."Κάνουν, ράνουν", κατά το κοινώς λεγόμενο, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν.Κι απ` αυτά που κάνουν, δυστυχώς, πολλά, πάρα πολλά, είναι θανάσιμες αποκλίσεις από την πίστη, που μας διδάσκει το Ευαγγέλιο και οι Άγιοί μας. Κάνουν πνευματική μοιχεία, με ύπουλο τρόπο, αλλά και καθίστανται και προαγωγοί του ποιμνίου. Αμνηστεύουν την παρανομία τους και αφήνουν να εννοηθεί στους απλούς χριστιανούς πως δεν τρέχει τίποτα και πως μπορούν κι αυτοί να "προχωρήσουν", να τους μιμηθούν. Ο απλός Χριστιανός, που δεν αλλοιώθηκε βαθιά, ξέρει. Η συνείδηση του ορίζει και του φωνάζει τα λόγια της γιαγιάς του, του παππού του, των σύγχρονων αγίων. Οι νόμοι όμως που λειτουργούν σ` αυτά τα θέματα είναι ίδιοι και με τα λοιπά κοσμικά κατεστημένα. Ας θυμηθούν κι ας έχουν κατά νουν τους δικτάτορες και το τέλος που είχε ο καθένας. Αυτά πάνε κατ` αναλογίαν.Υπομονή και δε θα αφήσει ο Θεός, διότι δεν αναπαύεται σε καρδιές που παίζουν άριστα μπροστά στα μάτια των ανθρώπων αυτόν τον υποκριτικό και συνάμα προδοτικό ρόλο. Η ιστορία δεν τελειώνει στον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι, όση δύναμη κι αν έχει. Το άδικο και η Ισκαριώτικη προδοσία θα πάρουν την απάντηση. Μακάρι να προλάβουν να μετανοήσουν και να επιστρέψουν.
Η.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Οι Ορθοδοξοι ιερεις και διακονοι στις φωτογραφιες, ειναι κληρικοι της Ορθοδοξιας ή τσιρακια του 'Ορθοδοξου' Μητροπολιτη της Συρου?
Οι περιστοιχειζοντες τους λατινους Ορθοδοξοι κληρικοι της Συρου, Οταν θα εωρτασουν την μνημη του αγιου Μαρκου του Ευγενικου στην Συρο, ο οποιος αρνειται την ιερωσυνη και το βαπτισμα της λατινικης θεστυγους αγελης , τι θα πουν στον αγιο?
Οτι αγαπουν τους αιρετικους και τον μητροπολιτη τους, περισοτερο απ' οτι αγαπουν τον Θεο;
Τοτε δεν θα ειναι αξιοι της ιερωσυνης τους.
Θα πουν στον αγιο Μαρκο τον Ευγενικο για το βιοπορισμο των οικογενειων τους;
Θα τους απαντησει ο αγιος. , οτι τοτε στην Φλωρεντια , ο Μιτυληνης μοιρασε 200 φλωρια του πάπα ,για να υπογραψουν οι Αζυμιτες την προδοσια της πιστεως ,προς καλυψι βιοποριστικων αναγκων των. Μια Ferrari παντα κρατα την αξια της ,εστω και σαν τεθριππη αμαξα.
Αληθεια , ποσο ειλικρινως ενωπιον του Θεου τιμαται η μνημη του αγιου Μαρκου του Ευγενικου στην Συρο και στο Φαναρι;
Μηπως ομως δεν τιμαται;
Μηπως το Φαναρι θυροκολλησε στην πυλη του παραδεισου εκεινο το καταγκελτηριο της αγιοτητος του τοτε επισκοπου της Εφεσου Μαρκου,διοτι, ως επομενος των εντολων του Χριστου, εχωρισε την Ορθοδοξια απο τους μη πειθομενους στον Χριστο ,των αρνουμενων την αγεννητον θεωσιν επι της μεθεξεως των ακτιστων ενεργειων της ,μητε εξ ετερου αυτης , ακτιστου και αναιτιου θειας ουσιας, μιας αρνησεως του αναιιου της θειας ουσιας οπως λατινοφρονως ομολογει εκ Φαναριου, ο Περγαμου Ιωαννης.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αναλογισθείτε τας επιπτώσεις εκ της αθρόας εισβολής των παπικών εις τα της Ορθοδόξου Ελλαδικής Εκκλησίας εάν ποτέ ο εικονιζόμενος αναρριχηθή εις τον θρόνον του "πάσης Ελλάδος". Ο Άγιος Τριαδικός Ύψιστος Θεός ας ελεήση και συγχωρήση ημάς, Αμήν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com