30 Δεκ 2015

Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός: «Ο παπισμός είναι σύστημα , ένα σύστημα της παγκόσμιας εξουσίας και της νόθευσης της πίστης».

Ο π. Μεταλληνός μίλησε για την Παγκοσμιοποίηση η οποία είναι κατευθυνόμενη από τα πολιτικά συστήματα κυρίως από την κορυφή με στόχο την αναγκαστική συνένωση των λαών της γης. Οι λαοί θα έχουν πλέον ένα παγκόσμιο πλανητικό κράτος και θα διαμορφωθεί ένας παγκόσμιος άνθρωπος με τα ίδια γούστα ακόμα και με την ίδια μορφή.
Η παγκοσμιοποίηση έχει δύο σκέλη: την πολιτική παγκόσμια ενοποίηση των λαών της γης και τη θρησκευτική που εξυπηρετεί ο οικουμενισμός.
Θα υπάρχουν δύο πλανητάρχες, αυτοί που βρίσκονται πίσω από τον πρόεδρο Ομπάμα που εξουσιάζουν τον κόσμος και ο δεύτερος πλανητάρχης θα είναι ο Πάπας της Ρώμης.
Η παγκοσμιοποίηση ξεκίνησε ήδη από το 1992 όπου έχουμε και επίσημα την έναρξη της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Η Ορθοδοξία ότι και να γίνει εναντίον της δεν παθαίνει τίποτα. Ήδη υπάρχει συστηματική πολιτική εναντίον της από τη δεκαετία του 1990 με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που θέλει να επιβάλλει ένα νέο τρόπο ζωής που μηδενίζει τη μέχρι τώρα ιστορική μας εμπειρία.
Τον άνθρωπο όμως τον διαπλάθει και το Υπουργείο Παιδείας όπως οργανώθηκε από τον Α. Κοραή που ήταν φανατικός οπαδός του Βολταίρου και ο οποίος ήθελε να διαπλάσει την Ελλάδα στα μέτρα τα δικά τους και εκεί είναι που διέλυσε την Εκκλησία με τα Αυτοκέφαλα κλπ. Από εκείνη την εποχή η Ορθοδοξία βαδίζει σε ένα κατήφορο. Ευθύνεται όμως και ο ίδιος ο άνθρωπος που αντί να επιλέξει να ακολουθήσει τα άγια πρόσωπα που είναι συνεχιστές των Αγίων Πατέρων προτιμά να επικαλείται τις πτώσεις των κληρικών που κατακρημνίζουν την Ορθοδοξία. Αυτό σίγουρα κάτι σημαίνει για τον ίδιο τον άνθρωπο.
Η Ορθοδοξία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής εθνικής ταυτότητας όπως φαίνεται και από τις σφυγμομετρήσεις όπου ο λαός αναγνωρίζει δύο μεγέθη που είναι ο στρατός και η Εκκλησία. Αυτό σημαίνει ότι η Ορθοδοξία είναι ακόμα ψηλά, δεν εχάθη. Όπως είπε και ο Μακρυγιάννης: «Μπορεί να μας ρουφάτε εσείς οι Φράγκοι σαν τους γλάρους μένει όμως η μαγιά».
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο Σιωνισμός μισεί τους Ορθοδόξους.
Ο π. Μεταλληνός μίλησε και για τους Ελληνες πολιτικούς αναφέροντας ότι υπάρχει ένας πολιτικός νεοειδωλολάτρης που το παίζει ορθόδοξος. Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι το κέντρο των νεοπαγανιστών βρίσκεται στη Σουηδία όπου έχει έδρα η «Διεθνής των Εθνικών Θρησκειών». Σε αντίθεση με τον Πούτιν που στο αεροδρόμιο έπεσε μπρούμυτα να υποδεχτεί το ένδυμα της Παναγίας, οι δικοί μας πολιτικοί είναι όργανα είτε του δυτικού μασονισμού είτε του δυτικού ευρωσοσιαλιστικού κομμουνισμού που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα αφού και  ο Λένιν το 1917 πήγε στη Ρωσία με το  τρένο του Κάιζερ που εξυπηρετούσε το τότε διεθνές τζετ σετ. Οι κυβερνώντες μας, είπε, είναι ξένοι στην Ελλάδα και όχι Έλληνες προς τα έξω.
Η Ελλάδα υπήρξε πάντα προτεκτοράτο όμως όπως είπε και ο ιστορικός Ράνσιμαν «ο ορθόδοξος παπάς δεν επρόδωσε ποτέ το λαό του». Η Ορθοδοξία έχει τέτοια πνευματικότητα που ο Κάρολος και η Καμίλα έγιναν από τον παπά Εφραίμ του Βατοπεδίου Ορθόδοξοι γι’αυτό και ο Γουίλλιαμ θα είναι ο διάδοχος γιατί πρέπει ο βασιλιάς της Αγγλίας να είναι προστάτης της μασονίας και της Αγγλικανικής εκκλησίας.
Η Ελληνική εκκλησία είχε πάντα διακριτούς ρόλους με την Πολιτεία αλλά και ξεχωριστό ρόλο επί Τουρκοκρατίας όπου 101 πατριάρχες και μητροπολίτες κρεμάστηκαν από τους Τούρκους.
Σε σχέση με την ένωση των Εκκλησιών, ο π. Μεταλληνός ανένεφε ότι ο παπισμός είναι σύστημα , ένα σύστημα της παγκόσμιας εξουσίας και της νόθευσης της πίστης. Η ένωση των εκκλησιών μπορεί να γίνει με βάση τον αληθινό Χριστό όπως ίσχυε στην Ευρώπη προ του 11ου αι. Δυστυχώς ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας έφερε τον Πάπα για να προχωρήσει η υποταγή της Ορθοδοξίας στον Παπισμό.
Η εκκλησία σήμερα προσφέρει μεγάλο έργο αλλά σίγουρα πρέπει να κάνει περισσότερα και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εάν και έχει καυτηριάσει την κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός ωστόσο κάπου υστερεί λόγω του περιβάλλοντός του.
Αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης ο π. Μεταλληνός υποστήριξε ότι δεν είναι ο ρόλος των κληρικών να καταδικάζουν γιατί έτσι αυτοκαταργούνται.
Έκλεισε τη συνέντευξή του προτείνοντάς μας να «γιορτάζουμε υπερκοσμίως» και όχι  να γιορτάζουμε τον εαυτό μας.
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης ο π. Μεταλληνός υποστήριξε ότι δεν είναι ο ρόλος των κληρικών να καταδικάζουν γιατί έτσι αυτοκαταργούνται.

Θα ήθελα για το ανωτέρω περισσότερες εξηγήσεις από οποιονδήποτε. ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Ο Π.Γεώργιος Μεταλληνός μας επανέλαβε όσα τόσες πολλές φορές είπε για τον Κοραή, μας είπε για τον απλό λαό ότι επικαλείται τις πτώσεις των κληρικών, αναφέρθηκε στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, στον Πάπα, στον οικουνενισμό, στη νέα τάξη πραγμάτων, στον Λένιν, στον Ράνσιμαν, στον Μακρυγιάννη........
Για το σύμφωνο συμβίωσης τι μας είπε?
Ότι οι ιερείς δεν καταδικάζουν γιατί αυτοκαταργούνται.
Το μόνο που έμεινε να μας πει είναι πως η κόλαση και όσοι θα πάνε σε αυτήν είναι η αυτοκατάργηση Του Θεού που καταδικάζει τους ανθρώπους σε αιώνια τιμωρία παρόλο που ο ίδιος είναι η αιώνια ΑΓΑΠΗ.
Δεν είμαστε σοβαροί νομίζω.
Πατήρ Γεώργιε Μεταλληνέ αυτοκαταργήθηκες με τα όσα είπες για το σύμφωνο συμβίωσης.
Καταδίκασες τον εαυτό σου σε σιωπή μπροστά στην Αλήθεια Του Τριαδικού μας Θεού ο οποίος βδελύσσεται την ομοφυλοφιλία ως θανάσιμον αμάρτημα.
Και είναι ντροπή να υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου.
Και για να πω το ήμαρτον μου η σιωπή των κληρικών μπροστά σε θέματα πίστεως είναι η καταδίκη που οι ίδιοι υπογράφουν για τον εαυτό τους.
Είπατε πολλά Πατήρ Γεώργιε και στο τέλος δεν είπατε τίποτα.
Τους παιδεραστές τους καταδικάζει ο κλήρος πατήρ Γεώργιε?
Τους βιαστές?
Τους φονιάδες?
Ή θα μας πείτε πως η Εκκλησία δεν καταδικάζει τον άνθρωπο αλλά την αμαρτία.
Χαίρω πολύ.
Αυτό το ξέρουμε.
Και η αμόρφωτη γιαγιά μου το ξέρει.
Επίσης ξέρει πως το σύμφωνο συμβίωσης είναι σατανικό δημιούργημα και επί λέξη μου είπε...θα στείλει φωτιά νας κάψει κόρη μου ο Θεός.
Λυπάμαι αλλά προτιμώ να ακούω τη γιαγιά μου.
Χλόη.Λαμία

Ανώνυμος είπε...

Τα ειπε πολυ ωραια ο π.Γεωργιος και στην ορθη τους βαση.Μιλησε διακριτικα και εαν εμβαθυνει κανεις θα κατανοησει το νοημα του κειμενου ,που δειχνει ποσο πολυ πισω πηγαινουμε πνευματικως παρασυροντας ο ενας τον αλλον σε αντιθετες προς το Πνευμα κατευθυνσεις ,οπως ''επιθυμιες στρεβλες'' και κακοπραγιες που οδηγουν στην ασεβεια το πληρωμα της εκκλησιας.
Συγχωρηστε με ! Θυμηθηκα συνοπτικα κατι απο το ευαγγελιο.''Απεναντιας ειμασταν στοργικοι σαν την μητερα που φροντιζει τα παιδια της και ηταν τοση η εγνοια μας για εσας,που ημασταν ετοιμοι να σας δωσουμε οχι μονον το ευαγγελιο(με το κηρυγμα),αλλα και την ιδια μας την ζωη θα διναμε επειδη σας αγαπησαμε.Φερθηκαμε στον καθενα οπως ο πατερας στα παιδια του.''[στοργικοι σαν την μητερα και τον πατερα].Απ Παυλος προς Θεσσ/κεις
Ο π.Γεωργιος νομιζω πραττει ως καθηγητης και ποιμενας αυτο που γνωριζει πολυ καλα οτι δηλαδη ,....''..να στηριζετε τους αδυνατους στην πιστη...να εχετε μακροθυμια με ολους...να συμβουλευετε τους αστατους...να παρηγορειται τους ολιγοψυχους....κλπ''.

Με ολες τις αναφορες των ιεραρχων που αγωνιζονται για την αληθεια των δογματων της πιστεως,το ευαγγελιο δεν ειναι καλυμμενο πλεον.Αυτο συνεχιζει την πορεια του στους αιωνες,οπως το καραβι που προχωρα ενω εχει δυνατους ανεμους,και που κηρυττει περιτρανα την δοξα του Θεου!
Μενει η μετανοια μας ολων,τα λαθη τα μικρα και τα μεγαλα.Τα κηρυγματα διδασκουν και ελεγχουν συναμα ολους μας και φυσικα ολους αυτους που ειναι αντιτιθεμενοι στο θελημα Του Θεου!Και εχει δωσει Ο Θεος μεσα Σωτηριας και διορθωσεως,οπου βλεπει κανεις την Αγαπη Του,την προνοια Του,την Αγαθοσυνη Του και το Ελεος Του,ομως και την δικαιοσυνη Του.Οι χριστιανοι δεν πιστευουμε σε ενεαν αδρανη Θεο,αλλα δε ενα ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΟΧΥΡΑ .αυτοι που τυφλωθηκαν παρα την θεληση του θεου,εκλεισαν τα ματιαα της ψυχης τους γιαυτο εγκατελειψαν την Χαρη. Οι υπολοιποι πασχιζουμε εως εσχατης πνοης να αποδεχομαστε να φυλαττουμε και να κανουμε βιωμα μας τις ευαγγελικες προτροπες.Και οσο περισσοτεροι μετανοησουμε και αλλαξουμε ,τοσο πιο γρηγορα θα λαβουμε εκεινο που θελουμε και σε προσωπικο και σε κοινωνικο επιπεδο,ευχομαι και σε Παγκσμιο.
Οταν εκζητουμε τον Θεο με ολη την καρδια μας,Εκεινος φανερωνεται λεγει καπου στον Ιερεμια!Δεν μπορουμε ομως να περνουμε μερος και στο τραπεζι του Κυριου και των πονηρων πνευματων.
Πρεπει να αλλαξουμε και αν αυτο γινει ολοι θα αλλαξουν και ολα θα αλλαξουν!

Ντομινο η κατηφορα,αλυσιδα η ανηφορα!!!!

Χρονια πολλα!
Καλη και αγια χρονια!

Ανώνυμος είπε...

Πότε ψέλλισε τέτοια ανοησία ο π.Γεώργιος;

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Πολύ σωστά μίλησε ό π.Γεώργιος! Καταδικάζουμε τήν αμαρτία, όχι τόν αμαρτωλό!Πότε θα το καταλάβουμε;; Δυστυχώς, με αυτά που βλέπω να γράφονται εδώ θυμάμαι κάτι που είχε πει παλιότερα ό π.Γεώργιος: "Έχουμε έναν κλήρο που παπίζει κ ένα ποίμνιο που προτεσταντιζει!"
Καλή κ ευλογημένη χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

Η ερώτηση ήταν απλή.
Η απάντηση του Πάτερ Γεώργιου ήταν διπλωματική.
Και ποιος είπε ότι καταδικάζουμε τους ανθρώπους?
Για το σύφμωνο τον ρώτησαν.
Για την αμαρτία που έγινε νόμος.
Όχι για τους ανθρώπους.
Ασφαλώς και η Εκκλησία δεν καταδικάζει κανέναν.Ακόμα ούτε και όταν αφορίζει κάποιον.Ή μήπως ήταν ατόπημα που η Αγία μας Εκκλησία πολέμησε τους αιρετικούς για να προφυλάξει την αλήθεια της?
Είναι ή δεν είναι άνομος νόμος αυτό που ψηφίστηκε?
Να μας απαντήσει κάποιος από τον κλήρο που δεν παπίζει ή κάποιος από το ποίμνιο που δεν προτεσταντίζει...

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη Αναστασιάδη δεν μας τα λες καλά. Άκουσες τι είπε ο παπα-Γιώργης; Στην ουσία καταδίκασε αυτός τους δυναμικούς μητροπολίτες.
Να ακούς Δημήτρη Αναστασιάδη και μετά να μιλάς.

Επιμενίδης

Ανώνυμος είπε...

Το να μιλάει κάποιος όμορφα και να βάζει τις λέξεις σωτά σε προτάσεις είναι δεξιότητα.
Το να ομολογεί την αλήθεια του Χριστού με τον κίνδυνο να χάσει τους επαίνους των ανθρώπων είναι χάρισμα από το Θεό.
Ο Πατήρ Γεώργιος είναι Δρ.Θεολογίας.
Δεν είναι όμως ομολογητής.
Εδώ τον προτεργάτη τόσων θεολογικών ατοπημάτων Χρήστο Γιανναρά, μας τον χαρακτήρισε εξαίρετο διανοούμενο.
Ε και λοιπόν?
Ο Ωριγένης δεν ήταν?
Τόσοι και τόσοι μιλούσαν ωραία.
Πολλοί από αυτούς γράφτηκαν στην Εκκλησιαστική Ιστορία με μαύρα γράμματα.
Η απάντηση για το σύμφωνο είναι ή άσπρο ή μαύρο.
Γκρίζες είναι οι ποντιοπιλατικές απαντήσεις.
Είναι ή δεν είναι κρίκος μιας σατανικής αλυσίδας που σιγά σιγά θα μας την γκρεμμάσουν στο λαιμό και μετά θα μας πετάξουν και στη θάλασσα?
Και καλά...όταν μετά τον ρωτήσουν τον Πάτερ Γεώργιο αν επιτρέπεται δια νόμου να συμβιώνουν ελεύθερα 12 άνθρωποι μαζί τι θα μας απαντήσει?
Πως και στο ποδόσφαιρο 11 παίζουν στο γήπεδο και τι πειράζει ακόμα ένας αναπληρωματικός?

Ανώνυμος είπε...

Εάν αληθεύουν τα όσα καταγγέλονται για τον π.Γεώργιο Μεταλληνό (και μάλλον αληθεύουν) θα πρέπει να λυπάται κανείς! Τον π.Γεώργιο τον περιμέναμε μπροστάρη στους σχετικούς αγώνες και όχι έμμεσο υπονομευτή τους! Τι κρίμα!
Λ.Ν.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Από πότε φίλε Επιμενίδη ή γελοιοποίηση βαπτίζεται δυναμισμός;; Μιλάμε φυσικά για τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Αυτόν εννοούσε ό π.Γεώργιος.Θα παρακαλέσω πολύ να μην μιλάνε κάποιοι αν δεν γνωρίζουν.Ό π.Γεώργιος διώχθηκε από τον μακαριστό Χριστόδουλο γιατί αντιστάθηκε στην επίσκεψη του Πάπα.Έβαλε ό μακαριστός κ τον έβγαλαν σηκωτο οι φουσκωτοι του από την αίθουσα συνεδρίων του ΣΕΦ όπου διεξαγόταν το Α' ιερατικό συνέδριο της Αρχιεπισκοπής,γιατί είπε από το βήμα ότι ό παπισμός δεν είναι εκκλησία κ κακώς ήρθε ό Πάπας.Όσο για τον κ.Γιανναρά,φυσικά κ είναι μεγάλος διανοούμενος.Διανοούμενο του αποκάλεσε,όχι Άγιο.Κ ό Ωριγένης, αν δεν είχε πέσει σε πλάνη,θα ήταν ο μεγαλύτερος πατέρας της Εκκλησίας μας.Να μην το παίζουμε περισσότερο ορθόδοξοι από τους αδελφούς μας αν δεν γνωρίζουμε καλά κάποιο θέμα, παρά να από γνωρίζουμε μισό κ να το παίζουμε ότι ξέρουμε. Ή ημιμαθεια χειρότερη της αμάθειας. Συγχωρέστε με! Καλή κ ευλογημένη χρονιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι γελοιοποίηση Δημήτρη Αναστασιάδη, δυναμισμός είναι. Καλά έκανε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος και μίλησε με αυστηρή γλώσσα, ίσως κάπου το παράκανε, αλλά δεν μπορεί να κολλάμε σ΄ αυτό. Πρέπει να τον συγχαρούμε και να κοιτάξουμε την ουσία που είναι ότι σε μια εποχή που οι περισσότεροι επίσκοποι δεν μιλάνε και δεν ασκούν κριτική δυναμική, αυτός μέσα στους λίγους μιλάει χωρίς να υπολογίζει τι θα πει ο κόσμος και τα σαρκοβόρα ΜΜΕ.
Βέβαια πρέπει ο Καλαβρύτων να ανακαλέσει την δήλωση του για το filioque και να καταδικάσει τον παπισμό με περισσότερη ντομπροσύνη.
Δημήτρη Αναστασιάδη μην νομίζεις τον εαυτό σου ξερόλα και τους άλλους ημιμαθείς. Δεν ξέρεις τι γνωρίζει ο άλλος με τον οποίο μιλάς.

Καλή χρονιά και με μετάνοια σ΄ όλους όσους χτυπούν αυτούς που αντιδρούν δυναμικά.

Επιμενίδης

Ανώνυμος είπε...

Τα όσα καταγγέλονται για τον π. Γεώργιο Μεταλληνό στο 1ο σχόλιο και στην ανάρτηση αυτή ισχύουν δυστυχώς. Τα άκουσα με αυτιά μου ότι έτσι τα είπε στο video της ανάρτησης αυτής.


Επιμενίδης

π. Γ. Θ. είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 58΄...ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΠΩΣ Ο Π. Γ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ-ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΟΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Κ. Α. ΕΡΩΤΗΣΙΣ: ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο Π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ Ο Π. Γ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ; ΔΙΟΤΙ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ...

Unknown είπε...

Μεγάλοι εκκλησιαστικοί συγγραφείς με ασύλληπτο θεολογικό έργο όπως ο χαλκέντερος Ωριγένης, σε κάποια στιγμή της ζωής του έσφαλαν θεολογικά και είτε προκάλεσαν αιρέσεις είτε σκανδάλισαν το λαό Του Θεού με κακοδοξίες τους.
Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί για κανέναν πως είναι αλάνθαστος.
Κρινόμαστε καθημερινά όλοι από όλους.
Ειδικά ο κλήρος μας που του έλαχε ο κλήρος να μας φροντίζει πνευματικά και να μας προστατεύει, έχει την απόλυτη υποχρέωση(όπως και ο λαός το ίδιο)να συμβαδίζει με την αλήθεια του Ευαγγελίου συνεχώς και όχι κατά διαστήματα.
Ο Π.Γ.Μεταλληνός είναι αξιόλογος άνθρωπος.Έδωσε και δίνει πολλά στην Εκκλησία.Αυτό δεν τον καθιστά ούτε αλάθητο ούτε στο απυρόβλητο.
Εδώ έκανε λάθος.
Απέφυγε να πει την αλήθεια.
Εγώ αγαπώ τον Παπαγιώργη από τα φοιτητικά μου χρόνια και του χρωστώ πολλά.Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω το δικαίωμα να κρίνω τις απόψεις του.
Άνθρωπος είναι.
Όχι Θεός.
Πρέπει να ξεκινήσουν να ακούγονται ξεκάθαρες οι αλήθειες.
Με παρησσία να ομολογείται η μία και μόνη αλήθεια με όποιοδήποτε κόστος.
Αν όλοι οι Μάρτυρες ήταν διπλωμάτες, σήμερα δεν θα είχαμε Αγίους και Συναξάρια.
Ήρθε η ώρα όλοι να διαλέξουμε στρατόπαιδο.
Ή με τον Χριστό και να περιμένουμε Σταυρό ή με τον αντί του Χριστού να να μας περιμένει η αιώνια κόλαση.
Αυτά σκέφτομαι και με πόνο τα καταθέτω.
Καλή χρονιά σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί, σεβαστέ πάτερ Γ.Θ., να μη ζει επί της γης ο μακαριστός ο.Αυγουστίνος! Κατιέλιπε, όμως, μία πολύτιμη παρακαταθήκη αγωνιστικότητας και ομολογιακής παρρησίας και παρρησίας!
Το ζητούμενο συνοψίζεται εις το κατά πόσον αυτή η πνευματική κληρονομία αξιοποιείται, και εις ποίον βαθμό, απ την πλευρά του σημερινού επισκοπικού δυναμικού της κατ Ελλάδα Εκκλησίας!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ο πιστός λαός του Θεού επ ουδενί δικαιούται να λησμονήσει την ανεκδιήγητη συμπεριφορά κάποιων δήθεν συντηρητικών εθνοπατέρων της Νέας Δημοκρατίας και των ΑΝΕΛ που με την άτιμη ψήφο τους συνετέλεσαν στη σοδομοποίηση της νεοελληνικής κοινωνίας! ΜΑΥΡΟ, ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ, στους λεγάμενους!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Η Ορθοδοξος Εκκλησια δεν εχει ουτε πρεπει να εχει κομματα .Ο καθε πιστος τωρα πλεον του εγινε μαθημα πως δεν πρεπει να προσκολλαται στα ξενα προς την παραδοσιν θεληματα των πολιτικων κεντρων.
Θυμηθηκα καποιες γεροντισσες σε μιαν αυλη ,γυναικες πιστες με τα τσεμπερια που εχεις να μαθεις πολλα απο αυτες ,οταν τις ρωτουσαν με ποιο κομμα εισαι γιαγια ,εκεινες απαντουσαν ''εμεις ειμαστε με την εκκλησια''.Σοφες κουβεντες!

Ο π.Γεωργιος ,εξακολουθω να πιστευω πως μιλησε κατα την θεση του οπως επρεπε,με πνευματικο τακτ...
Γιατι και στην καθημερινοτητα συναντουμε πολλες ψυχες που ειναι εκτος πιστεως και πολυ αντιδραστικοι και πρεπει να εχεις μεγαλη πειρα θεολογικη για να τους διαχειριστεις ετσι ωστε να ερθουν σε συναισθηση και αν ερθουν ,αυτο ειναι της δικης τους προαιρεσης και βουλησης,με προτροπη της Χαριτος,σε συνεργασια.
Οταν λοιπον συ εχεις την πιστη,ο αλλος δεν εχει την ταπεινωση,Ο Θεος,εχω μελετησει δεν το δινει.
Απο την πατερικη θεση και εμπειρια και τα διηγηματα των οσιων θεοφορων Πατερων ,οταν πλεον φανερωνοταν το φως ως φως και το σκοτος ως σκοτος,καποιοι αναγκαζονταν να ομολογησουν την ορθοτητα των δογματων της καθολικης εκκλησιας μας,καποιοι αλλοι δεν μπορουσαν να αφησουν την αιρεση επειδη προεκριναν την δοξα των ανθρωπων και καποιοι φοβηθηκαν το ουε της κολασεως .
Επομενως αυτος που σπερνει τον Ορθο λογο ενεκα του Ζηλου και της αγαπης προς τον πατερα,εχει και πρεπει να εχει την υπομονη.Ουσιαστικα αν εχει ταπεινωση κ αγαπη ,η πραγματικη του εγνοια ειναι να θεραπευει με τα καταλληλα πνευματικα φαρμακα ετσι ωστε να μην προκαλεσει την απογνωση κ πιστευω ακομη να μην σπρωξει περισσοτερο προς την φθορα της αμαρτιας.Και αυτο το δευτερο ειναι εξισου επικινδυνο.,,,,,,.......
Το να εισαι ζηλωτης της Ορθοδοξιας ειναι θεαρεστον,ομως νομιζω πως πρεπει να εχει κ τα καταλληλα εργαλεια,το θεωριτικο κ το πρακτικο μερος ως ιατρος των ψυχων κ πνευματοφορος.
Μακαρι να μοιαζαμε στους οσιους πατερες!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com