6 Οκτ 2015

Σχόλιο σε ρεπορτάζ της εφημερίδας City, για τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» στην Κύπρο

Σχόλιο σε ρεπορτάζ της εφημερίδας City, για τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» στην Κύπρο
Του Δημοσιογράφου Σπύρου Αργυρού, Ειδικού Ερευνητή επί των αιρέσεων
Με έκπληξη διαβάσαμε στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, ρεπορτάζ της εφημερίδας City, το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Πάρης Δημητριάδης, σε σχέση με τους λεγομένους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» στην Κύπρο.

Όπως είναι γνωστό, η σωστή δημοσιογραφία επιτάσσει, σ’ ένα θέμα ν’ ακούγονται και οι αντίθετες απόψεις, ενώ ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να παίρνει το μέρος της μιας ή της άλλης παράταξης, αλλά ν’ αφήνει τους αναγνώστες του να βγάζουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους.
Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο εν λόγω δημοσιογράφος φανερά προκατειλημμένος, κατηγορεί μεταξύ άλλων την Ορθόδοξη Εκκλησία για τρομολαγνία και ότι οι υπόλοιποι χριστιανοί που χαρακτηρίζουν τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ως πεπλανημένα πρόβατα, είναι πωρωμένοι.
Πρόσφατα ο εν λόγω δημοσιογράφος έκανε τον κόπο να επισκεφτεί το Παλαί Ντε Σπορ της Λεμεσού, για να παρακολουθήσει την περιφερειακή Συνέλευση των οπαδών της εταιρείας Σκοπιά (βλέπε «Μάρτυρες του Ιεχωβά»). Δεν μπήκε όμως στη βάσανο να μελετήσει την ιστορία των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», τι πίστευαν και τι πιστεύουν.
 Αφού ο κ. Δημητριάδης φέρεται ν’ απέκρυψε από τους αναγνώστες του την πραγματική εικόνα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», θα προσπαθήσουμε εμείς να τους σκιαγραφήσουμε, ανασκευάζοντας πολλές ανακρίβειες από το ρεπορτάζ του.
Πρώτα πρέπει να εξηγήσουμε, ότι το όνομά τους δεν είναι ούτε «Ιεχωβάδες», ούτε «Χιλιαστές». Το «Ιεχωβάδες» είναι απαράδεκτη παραποίηση του ονόματος του Θεού των Χριστιανών, που στην Παλαιά Διαθήκη εμφανίστηκε ως «Γιαχβέ».
Η ιστορία των λεγόμενων "Μαρτύρων του Ιεχωβά" αρχίζει το 1881, όταν ο Αμερικανός έμπορος Κάρολος Ρώσσελ ίδρυσε μια ιδιωτική επιχείρηση. (Βλέπε Σκοπιά 1995 σελ. 197).  Το 1884 ιδρύθηκε ως νομικό πρόσωπο η "Φυλλαδική Εταιρεία Σκοπιά της Σιών" που το 1896 μετονομάστηκε σε "Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά", ενώ το 1955 πήρε το σημερινό της όνομα: "Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρεία Σκοπιά της Πενσυλβανίας".
Το 1938, ο επόμενος πρόεδρος Ι. Ρόδερφορντ μετέβαλε τη μετοχική εταιρεία σε ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο Θεός όμως μίλησε ποτέ για εταιρεία;
Ο Θεός σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μίλησε για εταιρεία που τον αντιπροσωπεύει στη γη. Όταν μιλάμε για εταιρεία, εννοούμε ΚΕΡΔΟΣ. Ο σκοπός λοιπόν και της εταιρείας «Σκοπιά» είναι το κέρδος.
Αγοραστές και καλοπληρωτές των προϊόντων της Βορειοαμερικανικής αυτής μετοχικής εταιρείας, είναι οι οπαδοί – θύματά της. Αυτοί πιστεύουν ότι η εταιρεία είναι ο ορατός εκπρόσωπος του Θεού στη γη και μόνο η διδασκαλία της εταιρείας εκφράζει το θέλημα του Θεού. Οποιαδήποτε άλλη άποψη χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και δαιμονική.
Παράλληλα οι καλοί πελάτες των προϊόντων της Σκοπιάς είναι και απλήρωτοι διανομείς (πλασιέ ή ντίλερ) των προϊόντων από πόρτα σε πόρτα. Τα προϊόντα που προσφέρουν τα έχουν ήδη προπληρώσει, οπότε έχουν σαν στόχο όχι την πώληση αλλά την εγγραφή νέων συνδρομητών – πελατών. Γι’ αυτό και αρχικά τα προϊόντα προσφέρονται δωρεάν.
Όπως είναι φυσικό η όλη διαδικασία της αγοροπωλησίας δεν αφήνεται στον ενθουσιασμό, τον ερασιτεχνισμό και την τύχη. Αφού η εταιρεία πρόβαλε την όλη διαδικασία ως την μόνη αγνή, σωστή, πρέπουσα και αρμόζουσα μορφή λατρείας του Θεού, στη συνέχεια προβάλει ως απόδειξη της αγάπης προς τον Θεό την κατάλληλη εκπαίδευση για την αγοροπωλησία προϊόντων, εν προκειμένω ιερών.   
Έτσι η Οργάνωση μαθαίνει τα μέλη της, πώς θα ντυθούν,  πώς θα αρχίσουν μια συζήτηση,  πώς θ’ απαντήσουν σε κάθε ερώτηση, τι θα πράξουν εάν τα βρουν σκούρα και πάντοτε μετά από κάθε συνάντηση υποχρεώνονται να συμπληρώσουν συγκεκριμένο  έντυπο, «πόσες ώρες εργάστηκαν στον αγρό», όπως ονομάζουν το κήρυγμα κ.λπ.
Η εταιρεία «Σκοπιά» διαθέτει ένα τέλειο σύστημα μάρκετινγκ, με άμισθους όμως πλασιέ. Ή καλύτερα έχει αναγάγει σε ιερή τέχνη το μάρκετινγκ.
Ποια η σχέση του Ρώσσελ με το Σιωνισμό, τη Μασονία και τον Αποκρυφισμό;
Αυτό που μπορούμε ν’ αποδείξουμε μετά βεβαιότητας, είναι ότι για τουλάχιστον 60 χρόνια η Σκοπιά είχε φανερούς δεσμούς με τους Μασόνους και αυτό φαίνεται από τα εμβλήματα που χρησιμοποιούσε. Αλλά και από το γεγονός ότι ο ιδρυτής της εταιρείας Σκοπιά Κάρολος Ρώσσελ είναι θαμμένος σε Μασονικό Κοιμητήριο στην Αμερική κι έχει ως ταφόπλακα μια πυραμίδα με εμφανή τα σύμβολα των Μασόνων και των Ιλλουμινάτι.  
Τι πιστεύουν σήμερα οι Μ.Τ.Ι, θεωρούνται Χριστιανοί;
Είναι σωστό να ονομάζονται Χριστιανοί;
Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», δεν πρέπει να θεωρούνται χριστιανοί διότι δεν πιστεύουν στη Θεότητα του Χριστού, καθώς τον μπερδεύουν με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και τον θεωρούν αδελφό του εωσφόρου, του σατανά δηλαδή.
Απορρίπτουν τη Θεότητα του Αγίου Πνεύματος και λένε ότι το Άγιον Πνεύμα είναι η ενεργός δύναμη του Ιεχωβά. Σαν τον ηλεκτρισμό δηλαδή.
Ακόμα και τον Θεό Πατέρα τον αντιλαμβάνονται ότι κατοικεί στις Πλειάδες, δεν είναι πανταχού παρών, είναι ένα πρόσωπο με πνευματικό σώμα συγκεκριμένου σχήματος.
Χοντρικά οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» απορρίπτουν:
·         την Ορθόδοξη Εκκλησία,
·         τα μυστήριά της,
·         την τιμή προς τη Θεοτόκο,
·         τους Αγίους,
·         τις άγιες εικόνες,
·         τα ιερά λείψανα,
·         τον Τίμιο Σταυρό,
·         τον κλήρο,
·         τους ναούς,
·         την ιερά παράδοση,
·         την ύπαρξη της ψυχής,
·         τη νηστεία,
·         χωρίζουν τους ανθρώπους σε δυο κατηγορίες. Στις 144.000 που θα πάνε στον ουρανό και τον υπόλοιπο κόσμο, τον πολύ όχλο όπως τον ονομάζουν, που θα ζήσει ένα υλιστικό παράδεισο κάτω στη γη, όπου θα τρώνε, θα πίνουνε, θα κάνουνε παιδιά.
·         Αρνούνται την αιωνιότητα της κόλασης
·         Επίσης λένε ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά και όποιος δεν τον αποκαλεί έτσι θα καταφαγωθούν οι σάρκες του.
·         Αρνούνται επίσης τη μετάγγιση αίματος. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις θανάτων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» οι οποίοι ακολουθώντας αυτή τη δαιμονική διδασκαλία της οργάνωσής τους, άφησαν την τελευταία τους πνοή αρνούμενοι τη μετάγγιση αίματος.
Βλέπε σχετικά:
·         www.ppu.org.cy/index.php/en/24-heresies/jehovah-s-witnesses/317-police-officer-dies.html
·         Αρνούνται τη στράτευση,
·         Το χαιρετισμό της σημαίας,
·         Πιέζουν τους μαθητές που είναι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ν’ απέχουν από διάφορες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες του Σχολείου.
Ουσιαστικά δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο, αφού έχουν δημιουργήσει ένα δικό τους θρησκευτικό σύστημα που καμία σχέση δεν έχει με αυτά που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και οι Απόστολοί του και τα πίστευαν οι πρώτοι Χριστιανοί.
Η εταιρεία Σκοπιά για να τρομοκρατήσει τους πιστούς της προφητεύει συχνά πυκνά την καταστροφή του κόσμου, με αποτέλεσμα κάθε φορά ν’ αυξάνονται τα έσοδα στα ταμεία της, αλλά και η συσπείρωση και ο φανατισμός των οπαδών της.
Ποιες ψευδοπροφητείες διετύπωσαν οι Μ.Τ.Ι;
Είναι πάρα πολλές.
Πολλές φορές αυτός ο σύγχρονος ψευδοπροφήτης, προέβλεψε το τέλος του κόσμου. Όρισε το 1914 ως το έτος που θα έρθει ο Χριστός στη γη και όταν αυτό δεν έγινε, υποστήριξε ότι η δευτέρα παρουσία του Κυρίου έγινε, αλλά αόρατα στους ουρανούς. Αμετανόητη η εταιρεία συνέχισε να ορίζει χρονολογίες για την καταστροφή του κόσμου, όπως το 1918,1925,1931,1935 και 1975.
Το 1925 μάλιστα είχε πει, ότι οι Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ και οι υπόλοιποι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης, θα έρχονταν στη γη για να δημιουργήσουν κυβέρνηση.
Οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» είχαν αγοράσει και σπίτι στο San Diego της Καλιφόρνια, με την ονομασία Μπεθ Σαρίμ, δηλαδή οίκος αρχόντων, όπου θα διέμενε ο Αβραάμ και οι άλλοι Πατριάρχες.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο Αβραάμ και οι υπόλοιποι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης δεν τους έκαναν τη χάρη να κατέβουν στη γη και αφού διαψεύστηκαν και πάλι, αναγκάστηκαν να πωλήσουν το σπίτι.
Δεν πτοήθηκαν όμως και όρισαν το 1931 ως το έτος που θα έρθει το τέλος. Βλέπε «Το τετελεσμένον Μυστήριο». Στη σελίδα 719 αυτού του βιβλίου διαβάζουμε τα εξής: «…ο χρόνος της εγκαθιδρύσεως της Βασιλείας εν δυνάμει, καταδεικνύεται ως μέλλων να λάβει χώραν εις το έτος 1931».
Το 1931 δεν έγινε τίποτε ούτε και το 1935 όπως προείπαν. Αμετανόητη όπως πάντα, η εταιρεία όρισε άλλη ημερομηνία για το τέλος.
Επρόκειτο για το 1975. Η εταιρεία καλούσε τώρα τους οπαδούς της να μην παντρεύονται, να μη γεννούν παιδιά και το κυριότερο να δίνουν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους στην οργάνωση.
Το 1975 πέρασε ανεπιστρεπτί, το τέλος του κόσμου δεν ήρθε ποτέ και ο αμετανόητος ψευδοπροφήτης της «Σκοπιάς» συνεχίζει να παραπλανά χιλιάδες ανθρώπους, δυστυχώς και στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας.
Γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να φοβάται τις απειλές της «Σκοπιάς» περί Αρμαγεδδώνα και τις προβλέψεις της περί του τέλους του κόσμου και όσοι βρίσκονται στις τάξεις της, θα πρέπει πάση θυσία να ξεφύγουν από τα νύχια της το συντομότερο δυνατό.
Εκτός όμως από τις ημερομηνίες, πάρα πολλές φορές η εταιρεία Σκοπιά άλλαξε διδασκαλία όπως αλλάζει κάποιος τα πουκάμισά του. Παρακάτω παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλαγής διδασκαλίας.
ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΟΔΔΟΜΩΝ;
·         1.    ΝΑΙ……..Γραφικαί Μελέται –τόμος Α΄ σελ. 121
·         2.    ΝΑΙ……..Σκοπιά 7/1879 σελ. 8 (αγγλική έκδοση)
·         3.    ΟΧΙ……..Σκοπιά 1/6/ 1952 σελ. 338 (αγγλική έκδοση)
·         4.    ΟΧΙ……..Σκοπιά 15/2/1954 σελ. 61
·         5.    ΝΑΙ……..Σκοπιά 1/8/1965 σελ. 479 (αγγλική έκδοση)
·         6.    ΝΑΙ…….Σκοπιά 1965 σελ. 364
·         7.    ΟΧΙ……..Σκοπιά 1/6/1988 σελ. 31
·         8.    ΝΑΙ…….Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα  (Παλαιά Έκδοση) σελ. 179
·         9.    ΟΧΙ ……Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα  (Νέα Έκδοση) σελ. 179
·         10.           ΝΑΙ……Ενόραση –τόμος 2ος , σελ. 985 (αγγλική έκδοση)
·         11.           ΟΧΙ…..Αποκάλυψη, σελ. 273 
Τι σημαίνει Αρμαγεδδώνας για την εταιρεία Σκοπιά;
Πρόκειται δήθεν για ένα πόλεμο στον οποίο θα καταστραφούν όλοι όσοι δεν είναι «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Με αυτό τον τρόπο εκφοβίζει η εταιρεία τον κόσμο.
Οποιαδήποτε αμφισβήτηση, τιμωρείται με «αποκοπή», και στον αποκομμένο απαγορεύεται ακόμα και να μιλούν τα άλλα μέλη, για να μην αποκοπούν και αυτοί.
Έτσι καταστρέφονται οικογένειες, διαλύονται φιλίες και συγγένειες, χάνονται εργασίες, με αποτέλεσμα πολλά θύματα της οργάνωσης αυτής να υποφέρουν από έντονα ψυχολογικά προβλήματα και φοβίες.
Με τις απολυταρχικές αυτές μεθόδους, ελέγχει και εξαναγκάζει τους δύστυχους οπαδούς της να υποτάσσονται στις διαταγές της, είτε επειδή τους απειλεί με θάνατο από τον Θεό στον Αρμαγεδδώνα, είτε επειδή φοβούνται την αποκοπή.
Έτσι πολλοί παραμένουν στην οργάνωση παρά τη θέλησή τους για να μη διαλυθεί η οικογένεια και χάσουν τη δουλειά τους.
Με την απαγόρευση να μιλούν οι οπαδοί της στα πρώην μέλη της, απομονώνει τους οπαδούς της, να μη μάθουν την αλήθεια για τα όσα παραποιημένα διδάσκει, τόσο για την ιστορία της, όσο και για τα δόγματά της.
Πρώην μέλη των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» αναφέρουν ότι η «απομόνωση» (shanning) συχνά περιλαμβάνει:
1.      εκφοβισμό,
2.      απειλές,
3.      παρενοχλήσεις
4.      και παρακολουθήσεις, ώστε να εξαναγκάσουν τους «αποστάτες» ή μέλη που έχουν απομακρυνθεί, να επιστρέψουν πίσω. Το περιοδικό Σκοπιά της οργάνωσης, χαρακτηρίζει τους «αποστάτες» ως «διανοητικά ασθενείς», απόβλητους, που «προσπαθούν να μολύνουν τους άλλους». Περισσότερα δες:http://www.religionnewsblog.com/27118/jehovahs-witnesses-a-cruel-cult
Τι μπορούμε να πούμε για τη λεγόμενη μετάφραση του νέου κόσμου;
Η εταιρεία Σκοπιά τόλμησε ότι δεν έχει τολμήσει καμία οργάνωση μέχρι τώρα. Να εκδώσει παραποιημένο το κείμενο της Αγίας Γραφής, προσαρμοσμένο στις δικές της απόψεις και διδασκαλίες.
Πρόκειται για βάναυση κακοποίηση και διαστρέβλωση της Αγίας Γραφής.
Είναι όμως η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» τόσο καθαρή όπως θέλουν να την παρουσιάζουν;
Η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», παρά το γεγονός ότι θέλει να παρουσιάζεται προς τα έξω ως άσπιλη και αμόλυντη, εντούτοις η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Σύμφωνα με ορισμένα από τα πολλά δημοσιεύματα:
1)      Δικαστήριο στις Η.Π.Α επέβαλε το 2012 πρόστιμο 28 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Σκοπιά των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Σύμφωνα με την απόφαση, η οργάνωση έδινε οδηγίες όπως οι κατηγορίες κακοποίησης, ακόμη και σεξουαλικής, παραμείνουν μυστικές. (Πηγή:http://bettiandassociates.com/sexual-abuse-lawyers/28-million-awarded-to-jehovahs-witness-child-sexual-abuse-survivor-2/ ).
2)      Φέτος, το 2015, η Αυστραλία συγκλονίστηκε, καθώς περισσότερες από 1,000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, που χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια, δεν καταγγέλθηκαν στην αστυνομία από τη λεγομένη «Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά», όπως ειπώθηκε ενώπιον κυβερνητικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της οργάνωσης. (Πηγή: ΑΜΠΕ,Reuters - Ναυτεμπορική).
Κλείνοντας το άρθρο μας αυτό και επειδή ζούμε στην εποχή της οικονομικής κρίσης, θα θέλαμε να ρωτήσουμε την πάμπλουτη εταιρεία Σκοπιά, πόσα κοινοτικά παντοπωλεία έχει ανοίξει στον πολύπαθο τόπο μας και πόσοι ταλαιπωρημένοι και άνεργοι συμπατριώτες μας ευεργετούνται καθημερινά από τα συσσίτιά της;
Η απάντηση είναι αρνητική, καθώς είναι η μόνη οργάνωση που ενώ επικαλείται το Ευαγγέλιο και τη χριστιανική αγάπη, δεν έχει επιδείξει καμία κοινωνική προσφορά εκτός των μελών της.

Από ppu.org.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com