13 Οκτ 2015

Πάτμος – Ορθόδοξος ναός θα παραχωρηθεί στους Παπικούς


AGIA-EIRHNH2

Αντί ο άγιος Φωκάς, θα παραχωρηθεί στους καθολικούς η αγία Ειρήνη του Χοχλακά .
Γράφτηκε από την Σμαράγδα Μουλιάτη
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας patmostimes.gr ο καθηγούμενος Πάτμου μετά την πίεση που δέχθηκε στο τελευταίο του ταξίδι στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, δέχτηκε να παραχωρήσει το εξωκκλήσι της Αγίας Ειρήνης στην περιοχή Χοχλακά στους καθολικούς για τα λατρευτικά τους καθήκοντα στο νησί μας.
Το θέμα της παραχώρησης εκκλησίας στους καθολικούς θεωρείται τετελεσμένο και εκκρεμούν οι επιστολές μεταξύ των δύο πλευρών του Πατριαρχείου και της Καθολικής εκκλησίας, όπου η ενέργεια αυτή θα παρουσιάζεται ως ανάγκη της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού. Η εκκλησία αυτή θα είναι η Αγία Ειρήνη στο Χοχλακά.

Επικοινωνήσαμε με τον καθηγούμενο κ. Κύριλλο, ο οποίος δεν διέψευσε την εξέλιξη αυτή, αλλά τόνισε ότι ακόμα δεν έχει προχωρήσει και αν θα γίνει θα υπάρχει πλήρης έλεγχος της Αγίας Ειρήνης από την Ιερά Μονή, τα κλειδιά θα βρίσκονται στα χέρια της Μονής και θα δίδονται όταν τους ζητηθούν, με την υποχρέωση της άμεσης επιστροφής τους.
Με το ίδιο θέμα ασχολείται και η εφημερίδα ο Στύλος της Ορθοδοξίας σύμφωνα με την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με το πρόσχημα της αύξησης του θρησκευτικού τουρισμού, παρά την πρόσφατη άρνηση του ηγουμένου της γεροντίας και των κατοίκων να παραδώσουν τον ιστορικό ναό του Αγίου Φωκά, που βρίσκεται στο λιμάνι, στους καθολικούς, εντούτοις επανήλθε ως λέγεται προσωπικά και ... πίεσε ασφυκτικά τον ηγούμενο αρχιμανδρίτη Κύριλλο να συναινέσει, ώστε να παραδοθεί έτερος ορθόδοξος ναός... στην παπική εκκλησία.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το πράγμα είναι ιεροσυλία. Το να τελούν αιρετικοί τα δικά τους μυστήρια πάνω σε Αγία Τράπεζα που έχει τελεστεἰ το ὐψιστο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο.

Ανώνυμος είπε...

Α-ΔΙ-Α-ΝΟ-Η-ΤΟ

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Και στο Ορος μνημονευουν ακομα τον Πατριαρχη και οι μητροπολιτες αγωνιζονται ποιος θα τον κολακευσει περισσοτερο. . .αυτος θα περασει και τον Βεκκο

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε τι θα σοφισθούν για μία ακόμη φορά οι φιλοπατριαρχικοί ψιττακοί προκειμένου να δικαιολογήσουν το νέο ατόπημα του Φαναρίου!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ἐὰν τοῦτο ἀληθεύει ἀποτελεῖ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΕΩΣ!!
Ἄν καὶ ἀπὸ τὸν Φαναρίου Βαρθολομαῖον ὅλα νὰ τὰ περιμένῃ κανεὶς, ἡ ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος πρέπει νὰ ἀντιδράσῃ δυναμικὰ. Φθάνουν πιὰ τὰ τερτίπια μὲ τὸν ἀπὸ Μελετίου Μεταξάκη καὶ ἐντεῦθεν μολυσμένον θρόνον τῆς Μητέρας Έκκλησίας καὶ ὅλαι αἱ ἐν Ἑλλάδι ἐπισκοπαί πρέπει νὰ περιέλθουν εἰς τὴν Ἀριεπισκοπὴν Ἀθηνῶν.
Νὰ τελειώνουμε μὲ αὐτὴν τὴ γάγγραναν ἡ ὁποία μεθοδικῶς ὑποσκάπτει τὴν μίαν καὶ μοναδικὴν Ἁγίαν Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικήν Ἐκκλησίαν, τὴν Ὀρθοδοξίαν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΡΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΑΔΙ ΒΑΘΥ!

Efstathios Efstathios είπε...

Έχουμε αρπάξει όλη την "Οικονομία" από τον Θεό. Όλα καθ' οικονομία. Καθ' οικονομία για τον τουρισμό, καθ' οικονομία το ένα και το άλλο. Στην Πίστη μας να μην κάνουμε τίποτα "καθ' οικονομία"!!!

Σάκης Ελισσαίου είπε...

Δε ξέρω αν πρέπει να "χαρώ" για το νέο κατόρθωμα του ιερατείου....αλλά σίγουρα λυπάμαι για την κατάντια μας.....
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. Να μη παραπονιέται κανείς αύριο όμως. Κάντε άλλη μια φορά πίσω....θα το συνηθίσετε κι αυτό. Καλημέρα από την Ιερουσαλήμ του Αιγαίου.

Σάκης Ελισσαίου είπε...

Εσχάτη προδοσία και μάλιστα από τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΕΣ.
ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ;ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΨΕΥΔΟΔΑΙΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΕΚΤΡΑΠΗΚΑΜΕ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΑΗΔΙΑ,ΤΟ ΟΛΙΓΟΤΕΡΟΝ ΟΛΙΓΟΤΕΡΟΝ ΠΑΛΙ ΚΑΚΟΝ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ''ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ''
ΣΤΕΡΑΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.......>ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ,ΤΩΡΑ;
ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ..ΤΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ;;;;ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ [βλπ.ΑΦΟΡΙΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ]ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΑΙΣΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΓΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ. ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΚΛΠ.ΚΙ ΕΠΕΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΜΙΟΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ Κ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ. ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ Κ ΤΑ ΟΣΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί φουσκώνετε τα μυαλά άσχετων που ωρύονται εδώ μέσα; Ενημερώστε τους πρώτα για το πόσοι ρωμαιοκαθολικοί ναοί έχουν παραχωρηθεί ανά την οικουμένη σε ορθοδόξους για τη λατρεία μας. Ξέρετε πόσα ψηφία έχει το νούμερο φαντάζομαι... Λοιπόν αφού δε σας κάνει η Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία διαλέγετε οικουμενικά κτλ κτλ άντε με το καλό στους παλαιοημερολογήτες να βρείτε το φως σας. Πάψτε να καταφέρεστε εναντίον του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη μας. Είναι ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που λέτε ανώνυμε 7:04 14/10; Επειδή στο εξωτερικό επικρατεί ένα τέτοιο έθος θα πρέπει να εισαχθεί και ενταύθα; Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι αυτού του είδους οι πρακτικές προάγουν το δαιμονικό οικουμενιστικό συγκρητισμό; Εκτός εάν εσείς δεν ανησυχείτε απ την ύπαρξη μιας τέτοιας κατάστασης οπότε δεν έχει νόημα ο διάλογος μαζί σας!

Ανώνυμος είπε...

Οι ναοί που παραχωρούν οι παπικοί στο εξωτερικό προσφέρονται σε ορθοδόξους μόνιμους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, όταν οι ορθόδοξοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πάρουν άδεια ή να συγκεντρώσουν χρήματα για να χτίσουν δικό τους ναό (επίσης οι παπικοί προσφέρουν τους ναούς τους για παραστάσεις ακροβατών, χορευτών και δε συμμαζεύεται, χωρίς να βλέπουν πουθενά τη βεβήλωση - αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς;). Το να έρχεται ο πατριάρχης και να επιβάλλει να παραχωρηθεί ναός σε παπικούς σε περιοχή που δεν υπάρχει ανάλογη ανάγκη, και καλά για να προωθηθεί ο θρησκευτικός τουρισμός (δηλ. για τα λεφτά, ωραίο επιχείρημα) είναι τελείως διαφορετικό και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Αν ο ηγούμενος "έσπασε" από την πίεση (τελευταίος σε μια σειρά επισκόπων, ηγουμένων και χαμηλόβαθμων κληρικών) το θέμα είναι πλέον στα χέρια των Πατμίων. Στην Τήνο οι παπικοί (μόνιμοι κάτοικοι) έφτασαν να εχουν λόγο και για τη διαχείρηση των εσόδων του προσκυνήματος της Μεγαλόχαρης. Αν δε θέλουν οι Πάτμιοι να δουν και στο νησί τους ξαφνικά φυτεμένα οικουμενιστικά καραγκιοζιλίκια ελέω "αγάπης" ας αναλάβουν δράση.

Η πτώση του πατριάρχη μας θα είναι αιτία να κατακριθούμε όλοι μας - γιατί δεν προσπαθήσαμε αρκετά να τον σταματήσουμε και να τον συνεφέρουμε. Κύριε ελέησον...

Ανώνυμος είπε...

Και ας ονειρεύονται κάποιοι ότι θα αποσχιστούμε από την Εκκλησία και θα τους αφήσουμε ήσυχους να προδίδουν την ορθοδοξία ανενόχλητοι. Με το όνειρο θα μείνουν!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είσαι συ που θα μας προτρέψεις να καταφύγουμε στους παλαιοημερολογίτες 7:04;
Τόσοικαι τόσοι νεοημερολογίτες επίσκοποι, ιερομόναχοι, καθηγητές Πανεπιστημίου, επιστήμονες και απλός λαός καταδικάζουν την ολέθρια πρακτική του πατριάρχη και παραμένουν στην Εκκλησία και συ μας προτρέπεις να την εγκαταλείψουμε; Τι ανοησίες είναι αυτές που γράφεις;

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ρωμαιοκαθολικοί ναοί έχουν δοθεί προς χρήση σε ορθόδοξους δεν σημαίνει κάτι, διότι για τους Ρωμαιοκαθολικούς ο ναός δεν έχει ιερότητα. Καλούν και προτεστάντες σε ναούς τους για προσευχή, σε άλλους ναούς γίνονται μαθήματα διαλογισμού και γιόγκας κλπ. Εμείς ως Ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δώσουμε ΚΑΝΕΝΑ ναό προς χρήση σε ετερόδοξους. Κανονικά η Αγία Ειρήνη, όποτε λειτουργείται από Ορθόδοξους, πρέπει να τελείται αγιασμός και θυρανοίξια, εφόσον έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από Λατίνους...
Δυστυχώς, το Πατριαρχείο έχει ως μόνο δόγμα τις δημόσιες σχέσεις και την πρωτοκαθεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη, του "πρώτου άνευ ίσων" κατά την αιρετική ζηζιούλεια εκκλησιολογία...
Είναι προφανές ότι δεν φοβούνται τον Θεό....

Ανώνυμος είπε...

Οι λατίνοι ομολογούν τρίθεο Αρειανίζον και ημισαβέλειο τέρας, ως είδωλον της Αγίας Τριάδος και συνάμα , κτιστής θεώσεως είδωλο του Χριστού.
Οποιος Ορθόδοξος Επίσκοπος παραδώσει εστω και μελλοντικώς καθαγιαστέα αγία Τράπεζα προς χρήσιν ως βωμού λατρείας ειδώλων,δεν έχει θέση μέσα στην Ορθοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

Οταν αγευατοι Ορθοδοξιας αποκαλουν τους Ορθοδοξους ασχετους οταν υπεραμυνωνται της θειας αποκαλυψεως, μηπως τοτε θα πρεπει να τους αποδοσουμαι τα διασημα του Βεκκου και να τους στειλουμαι εκει που αναπαυεται η καρδια τους?

Ανώνυμος είπε...

Κακώς οι ορθόδοξοι δέχθηκαν να λειτουργήσουν σε ρωμαιοκαθολικούς ναούς.
άντε με το καλό στους Ουνίτες να βρείς το φως σου.

Ανώνυμος είπε...

!!!! Δοξα τω Θεω

Ανώνυμος είπε...

Ο ηγούμενος θα έπρεπε να παραιτηθεί και μάλιστα δημοσιοποιώντας την πίεση που δέχτηκε ώστε να εγείρει θέμα πίστεως. Αν ο πατριάρχης θέλει να δώσει ναό στους παπικούς να δώσει το Φανάρι. Στην Πάτμο δεν έχει λόγο, ο ηγούμενος της μονής είναι ο ποιμένας του νησιού. Πώς ακριβώς πείστηκε να υποχωρήσει σε τόσο χοντροκομμένη ιεροσυλία; Τώρα θ' αρχίσουν επί τούτου να οργανώνονται σούρτα-φέρτα παπικών (και βέβαια όχι μόνο λαϊκών!) και θα καταλήξει το νησί κέντρο διερχομένων.
Πριν κάποια χρόνια που είχε επισκεφθεί την Πάτμο ο Ρίτσαρντ Γκιρ, γνωστός βουδιστής, είχε συγκρίνει το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη με το σπήλαιο που είχε ασκηθεί ένας μεγάλος βουδιστής γκουρού στο Θιβέτ, και θεωρούσε όλα τα μέρη όπου ασκήθηκαν μεγάλα "πνεύματα" ως σημαντικά προσκυνήματα. Δε θ' αργήσουμε να δούμε παραχώρηση ιερών τόπων μας και σε αλλόθρησκους όπως το πάμε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com