13 Οκτ 2015

Κατάντια Αγγλικανών



Οι Βρετανοί κληρικοί εξέλεξαν ομοφυλόφιλο εφημέριο για να τους εκπροσωπεί
Ο παντρεμένος με άνδρα Άντριου Φόρσου-Κέιν δήλωσε «χαρούμενος αλλά εντυπωσιασμένος» με την εκλογή του στη Γενική Σύνοδο της Αγγλικανικής Εκκλησίας
Δεν τόλμησε μόνο να δηλώσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του, αλλά παντρεύτηκε τον αγαπημένο του έπειτα από πολύχρονη σχέση. Τώρα, εξελέγη στη Γενική Σύνοδο της Αγγλικανικής Εκκλησίας και ελπίζει ότι από τη θέση αυτή θα καταφέρει να στρέψει την προσοχή της εκκλησίας στα ζητήματα σεξουαλικότητας με έναν πιο ειλικρινή τρόπο.
Ο λόγος για τον εφημέριο Άντριου Φόρσου-Κέιν, ο οποίος εξελέγη στη Σύνοδο της Αγγλικανικής Εκκλησίας δηλώνοντας ευχαριστημένος αλλά εντυπωσιασμένος.
«Δεν το περίμενα. Πίστευα ότι το ιερατείο ήταν πολύ συντηρητικό για να ψηφίσει έναν προοδευτικό όπως εγώ», δήλωσε στον Guardian ο εφημέριος.

Ωστόσο, η εκλογή του είναι σημάδι ελπίδας σύμφωνα με τον ίδιο καθώς χαρίζει αισιοδοξία για μία πιο ανεκτική εκκλησία.
«Ο κόσμος δε θα με ψήφιζε αν δεν ήθελαν να δουν την αλλαγή», πρόσθεσε ο ιερωμένος, ο οποίος παντρεύτηκε τον σύντροφό του Στίβεν που είναι άθεος.
Ο εφημέριος είχε δεχθεί επίπληξη από την εκκλησία λόγω του γάμου του, ωστόσο δεν ελήφθησαν άλλα μέτρα εναντίον του. 
Όπως επισημαίνει ο Guardian που επικαλείται δηλώσεις του Άντριου Φόρσου-Κέιν, τουλάχιστον πέντε ακόμα εφημέριοι έχουν παντρευτεί ανθρώπους του ίδιου φύλου, αλλά δεν το δηλώνουν ανοιχτά γιατί φοβούνται τις επιπτώσεις από τους επισκόπους και το εκκλησίασμα.
«Η εκκλησία είναι ένοχη για αυτή την τρομερή ανεντιμότητα», συμπλήρωσε ο Φορσου-Κέιν, η εκλογή του οποίου δεν ήταν ευπρόσδεκτη από όλους.
Εκπρόσωπος της χριστιανικής οργάνωσης Christian Concern δήλωσε πως ο Φόρσου-Κέιν δε θα έπρεπε να εκλεγεί καθώς «ο ακτιβισμός του δεν πρέπει να γίνεται πια ανεκτός. Οι ενέργειές του έχουν σχεδιαστεί για να υποτιμήσουν την εκκλησία και τις διδαχές της για το γάμο. Το αποτέλεσμα δε θα έπρεπε να αναγνωριστεί και θα έπρεπε να απομακρυνθεί από την ηγεσία της εκκλησίας».

protothema.gr,12/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com