6 Ιουλ 2015

Λυκούργος Νάνης, Τόσο πολύ έχουν αμβλυνθεί, άραγε, τα ηθικά αντανακλαστικά της νεοελληνικής κοινωνίας;



Τόσο πολύ έχουν αμβλυνθεί, άραγε, τα ηθικά αντανακλαστικά της νεοελληνικής κοινωνίας;
Δυστυχώς, καθώς φαίνεται, η νεοελληνική κοινωνία έχει αρχίζει να εθίζεται με την προκλητική διαφήμιση της ανομολόγητης διαστροφής που διενεργείται απ την πλευρά των σοδομιτών όπως κατέδειξε η έλλειψη ουσιαστικής αντιδράσεως απ την πλευρά της στην περίπτωση του ελεεινού, τρισάθλιου και προκαλούντος τον έμετο και τον αποτροπιασμό των διαθετόντων στοιχειώδη ηθική ευασθησία gay pride.

Τις προηγούμενες ημέρες παρέστημεν μάρτυρες μιας πολώσεως της νεοελληνικής κοινωνίας με αιτία και αφορμή το διενεργηθέν δημοψήφισμα που άπτεται οικονομικών ζητημάτων.
Ικανός αριθμός, μάλιστα, συμπατριωτών μας έλαβε μέρος και σε δημόσιες συγκεντρώσεις υποστηρίζοντας με πάθος τη μία ή την άλλη επιλογή στο προαναφερθέν δημοψήφισμα.
Δεν είδαμε όμως ανάλογου μεγέθους και παλμού διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την προκλητικότατη διαφήμιση της απύθμενης διαστροφής. Τόσο πολύ έχουν αμβλυνθεί, άραγε, τα ηθικά αντανακλαστικά της νεοελληνικής κοινωνίας;
Σε τόσο μεγάλο βαθμό έχει ανατραπεί ο αξιακός κώδικας των νεοελλήνων ούτως ώστε το ενδιαφερον της πλειονότητας των συμπατριωτών μας να έχει εστιασθεί αποκλειστικά στο οικονομικό ζήτημα ( ο γράφων το παρόν επ ουδενί διαμφισβητεί τη σοβαρότητα και σπουδαιότητά του) παραθεωρουμένων άλλων ασυγκρίτως σοβαρότερων και σπουδαιότερων θεμάτων όπως είναι τα ηθικά και εθνικά ζητήματα;

4 σχόλια:

π. Γ. Θ. είπε...

Από το 1974 (ή 1981) το χρημα το δίνουν στην αριστερά-κεντροαριστερά. από την στιγμη που αυτός ο χωρος ειναι νόμιμος, έχει χρήματα, αυτονομία φυσικό ειναι να θέλη να εξαπλώση τον τρόπο σκέψης και ζωης που θέλει. επομένως και οι χριστιανοι διχάζονται: φαγητό ή άσκησι;
όταν το φαγητό έρχεται από τους εχθρούς της Εκκλησίας, ο Χριστιανός ψάχνει να βρη δικαιολογίες: ε, και οι άλλοι καλλίτεροι ειναι; οι μασόνοι; οι υποκριτές κλπ.
ενώ μέχρι τις ανωτέρω ημερομηνίες οι Χριστιανοί έλεγαν: μακρυά από τους άθεους, τους υλιστές, τους απάτριδες κλπ.
Αυτό που πρέπει και μπορουμε να κάνουμε ειναι να αντισταθουμε με την άσκησι που μας προτείνει η Εκκλησία και να μην κατακρίνουμε τους αδελφούς μας Χριστιανούς οι οποίοι προσπαθουν να τα πανε καλά και με την Εκκλησία και με τους δηλωμένους εχθρούς Της.

Ανώνυμος είπε...

Η διάβρωση γίνεται σιγά-σιγά και ανεπαίσθητα απ το δηλητήριο της πολιτικής ορθότητας. Οι νεοέλληνες έχουν μετατραπεί σε καταναλωτικά όντα. Ας είναι καλά τα ΜΜΕ (μέσα μαζικής εξαχρείωσης και τηλε-τύφλωσης) που τους έχουν αποχαυνώσει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν ο π.Γ.Θ είναι πραγματικά ιερέας ή χρησιμοποιεί τέτοιο ψευδώνυμο. Εμφανίστηκε πρόσφατα και περιδιαβαίνει τα χριστιανικά ιστολόγια γράφοντας σχόλια.
Να μην κατακρίνουμε τους χριστιανούς λέει που θέλουν να τα έχουν καλά και με τον σατανά (μασόνους κλπ).Το σίγουρο είναι ότι έχει τρικυμία εκ κρανίω.

π. Γ. Θ. είπε...

Δεν ξέρω αν ο π.Γ.Θ είναι πραγματικά ιερέας ή χρησιμοποιεί τέτοιο ψευδώνυμο.
ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΣ; ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ; ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ:http://apologhtika.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ.
Εμφανίστηκε πρόσφατα και περιδιαβαίνει τα χριστιανικά ιστολόγια γράφοντας σχόλια.
ΠΩΣ ΤΟΛΜΑ! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ...
Να μην κατακρίνουμε τους χριστιανούς λέει που θέλουν να τα έχουν καλά και με τον σατανά (μασόνους κλπ).
ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΛΗΣ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΟΡΕΞΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΑΣΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΑΣ Ο ΔΕΞΙΟΣ, Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, Ο ΚΛΠ.
Το σίγουρο είναι ότι έχει τρικυμία εκ κρανίω.
ΜΕΓΑΛΕ ΔΙΟΡΑΤΙΚΕ! ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙΣ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΜΗΝΕΥΩ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΠΑΡΙΟΣ;...
Υ.Γ. ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com