21 Ιουλ 2015

Νέο μεγάλο τζαμί της τουρκικής κοινότητας στο Στρασβούργο…..

Des membres de l’association CIMG-GMES, qui souhaite édifier une mosquée de 5000 m² dans le quartier de la Meinau, à Strasbourg.Photo  L
μέλη της ένωσης CIMG-GMES που επιδιώκουν να χτίσουν το νέο τζαμί
Νέο μεγάλο τζαμί στο Στρασβούργο όπου εδρεύει το Ευρωκοινοβούλιο.Η ένωση  CIMG-GMES είναι αυτή που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανέγερση του τζαμιού έκτασης  5000 m² στη συνοικία Meinau, στο Σρασβούργο.Στα 2 χλμ από το μεγάλο τζαμί τους Στρασβούργου θα ανοικοδομηθεί ένα νέο τζαμί ένα από τα μεγαλύτερα  στο Meinau.Με 2 μιναρέδες  ύψους  44 m και ένα θόλο 26 m το αρχιτεκτονικό σχέδιο για το κτίριο των 5 000 m² κατατέθηκε από την ένωση CIMG-GMES.
Ο Jacques Cordonnier, που προίσταται στο Forum d’Alsace και επικεφαλής του σχηματισμού Alsace d’Abord θεωρεί ότι οι μιναρέδες αποτελούν ένα πρόβλημα.

« Οι μιναρέδες δεν αφορούν μόνο τους γείτονες αυτοί θα είναι ορατοί π.χ ως και από τον αυτοκινητόδρομο.Αυτή η άδεια σε κάθε περίπτωση δεν σέβεται τους κανόνες της οικιστικής πρόβλεψης πολεοδομίας ποπυ οφείλουν να εφαρμόζονται από όλους χωρίς προνόμια κι εξαιρέσεις  για οποιονδήποτε » τονίζει. «Ο δήμαρχος του Στρασβούργου διαπράτει ένα λάθος εξουσιοδοτώντας την οικοδόμηση μιναρέδων κάτι που κανένας άλλος δήμαρχος στην Αλσατία δεν εξουσιοδότησε ως τώρα. »

Ωστόσο ο  Aydemir Sabahaddin, πρόεδρος της ένωσης  CIMG-GMES αντιπαρατίθεται «το Kehl που είναι νπολύ πιο μικρό σχεδόν ένα προάστιο του Στρασβούργου διαθέτει ένα τζαμί με 2 μιναρέδες γιατί λοιπόν το Στρασβούργο που είναι μια ευρωμητρόπολη να μην έχει ;»
O αρχιτέκτονας του νέου τζαμιού είναι ο Muharrem Hilmi Senalp που είναι αυτός που υπέγραψε τα σχέδια του φημισμένου τζαμιού στο Τόκιο.Το βέλγικο γραφείο Define Space με αρχιτέκτονα τον Muhammet Ali Unal διαβεβαιώνουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στο βιομηχανικό τοπίο της περιοχής Plaine des Bouchers, το ήδη υπάρχον τζαμί Eyyub Sultanείναι ένα βασικό σημείο αναφοράς για την τούρκικη κοινότητα.Ένα μουσουλμανικό ομολογιακό σχολείο και τα τοπικά κόμματα όπως το  AKP και το Saadet Partisi έχουν εκεί τα γραφεία τους.Ο τόπος λατρείας τις Παρασκευές έχει 2000 πιστούς.
Το κόστος ανοικοδόμησης του νέου τζαμιού εκτιμάται σε  10 με 15 εκατομύρια ευρώ «και θα είναι χρηματοδοτημένο από τους πιστούς της Αλσατίας » , διευκρινίζει ο Eyüp Sahin, τοπικός εκπρόσωπος του Millî Görüs και πρόεδρος του CRCM Alsace (Τοπικού Συμβουλίου της μουσουλμανικής λατρείας). (19/07/2015 lalsace.fr)

1 σχόλιο:

Efstathios Efstathios είπε...

Οι Ευρωπαίοι βάζουν τα δάχτυλα στα ματάκια τους και τα βγάζουν μόνοι τους!!! Η συμβολή τους στον Εκπολιτισμό και αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης γεννάει τέτοιου είδους θέματα υποδούλωσης στην σύγχρονη ειδωλολατρία!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com