4 Ιουν 2015

Στη Μασσαλία ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας για τα εγκαίνια ιδιωτικού Σαλαφιστικού Λυκείου

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΙΤ
O Πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Manuel Valls πήγε στη Μσσαλία για να εγκαινιάσει ένα ιδιωτικό σαλαφιστικό (salaf πρόγονος,κηρύσει επιστροφή στις ρίζες και στην εποχή του προφήτη,σκληροπυρινικό ισλάμ κυρίαρχο στη Σ Αραβία) λύκειο χρηματοδοτούμενο από το Κατάρ και το Κουβέιτ. Ο Valls « πήγε την Παρασκευή στη Μασσαλία για την πράξη αναγνώρισης από το κράτος ενός ιδιωτικού ιδρύματος μουσουλμανικής ομολογίας ».

pierre ibn khaldoun
Στο άρθρο του ο σταθμός Europe1 δεν διευκρίνισε για ποιό λύκειο πρόκειται και απέκρυψε ότι ο θεμέλιος λίθος εναποτέθηκε και από τον πρέσβη του Κατάρ και του Κουβέιτ αλλά και τον πρόεδρο της UOIF -Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων Γαλλίας-τον Amar Lasfar! »
Το UOIF «θεωρήθηκε συχνά ότι γειτνιάζει με την ιδεολογία των Αδερφών Μουσουλμάνων  ενώ κάποιες φορές κατηγορήθηκε ότι υποστηρίζει εξτρεμιστικές θέσεις. Η δοκιμιογράφος Fiammetta Venner δημοσίευσε το 2005 ένα βιβλίο στο οποίο αναφέρει ότι εντόπισε μια εξτρεμιστική φύση στο UOIF και κατηγορούσε τον Nicolas Sarkozy ότι είχε θεσμοθετήσει αυτήν την οργάνωση στο εσωτερικό του Γαλλικού Συμβουλίου της μουσουλμανικής λατρείας.
Σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις τους οι διευθύνοντες της UOIF επανέλαβαν δημόσια το σύνθημα των Αδελφών Μουσουλμάνων : «το κοράνι είναι το σύνταγμά μας.»
Ο Valls νομιμοποιεί αυτή την ιδεολογία και τέτοιου έιδους οργανώσεις με την παρουσία του.Σήμερα στη Γαλλία υπάρχουν 4 λύκεια αυτού του τύπου αύριο θα είναι εκατοντάδες ;;;(1/6/15 lagauchematuer,obs-islamisation)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com