30 Μαΐ 2015

Προωθείται νομοθέτημα στην Κυπριακή Βουλή που θα επιτρέπει την άμβλωση μέχρι τον τρίτο μήνα της κύησης



ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΜΒΛΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ
Ετοιμάζεται νομοσχέδιο  για να επιτρέπεται η έκτρωση πριν τον τρίτο μήνα της κύησης, για συζήτηση στην Κυπριακή Βουλή.   Δυστυχώς θα ψηφιστεί έστω και αντιβαίνουν σε αυτά που διδάσκει η Εκκλησία μας. Το αυτό δεν έπραξαν και για το θέμα των  ομοφυλοφίλων; 
Ετοιμάζεται σχετικός νόμος, παρά το γεγονός ότι περιήλθε εις γνώση των η θέση της Εκκλησίας. Βουλευτές προβαίνουν σε ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με όσα διδάσκει η Εκκλησία μας σε αυτό το θέμα. 

Η Εκκλησία μας εφόσον  πιστεύει ότι «άμα το σώμα και  η ψυχή», όπως λέγει Άγιος  Γρηγόριος Νύσσης, θεωρεί ως φόνο την άμβλωση σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο.    «Την ψυχήν ούτε γαρ προυφίσταται του σώματος, ούτε μεθυφίσταται.  Αλλ’ άμα τη τούτου γενέσει κτίζεται και αυτή»  λέγει Άγιος Ιωάννης ο  Σιναΐτης (Κλίμαξ, Λόγος Κστ΄).
O Άγιος  Γρηγόριος Νύσσης στο σύγγραμμά του «Εξήγησις του Άσματος των Ασμάτων», Λόγος Ζ΄.  Σαφώς δεν προηγείται το σώμα της ψυχής, αλλ’ η ψυχή γίνεται «ομοχρόνως» με το σώμα.  Ούτε γαρ σώμα προ της ψυχής αφίστατο, ούτε ψυχή προ του σώματος» αναφέρει ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης, P.G. 89,724.  «Η μέντοι ψυχή συνέχουσα το σώμα, ω και συνεκτίσθη, πανταχού του σώματος εστίν…» λέγει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς  στα Εκατόν Πεντήκοντα Κεφάλαια (Συγγράμματα Τόμος Ε΄)
Δεν είναι πρωτόγνωρο βουλευτές να προβαίνουν σε νομοθετήματα που αντιβαίνουν στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας.  Η Εκκλησία μας φυσικά προβαίνει σε ενέργειες όταν πληροφορείται τέτοιες απαράδεκτες προθέσεις που αντιβαίνουν στη διαδασκαλία της. 
Όμως για μια ακόμη φορά η Εκκλησία μας αγνοείται και θα συνεχίσει να αγνοείται από αυτούς που προσμετρούν πάνω από τις αξίες της Πίστης μας, το τι λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση.  Αφού γνωρίζουν τη θέση της Εκκλησίας μας.  Όμως;  Αυτό ας το απαντήσουν αυτοί οι οποίοι επιμένουν να ψηφίζουν βουλευτές που είναι έτοιμοι να υποβάλουν νόμους που αντιτίθενται στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, με γνώμονα τη ‘’υψίστη’’ γι’ αυτούς Ευρωπαϊκή αυθεντία.  
Είναι πολύ λυπηρό να αναφέρεις ή να παραδέχεσαι ότι ανθρωπίνως είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξει η πρόθεσή τους, και να μην υποβληθεί το γενοκτόνο νομοσχέδιο.   

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
"Δυστυχώς θα ψηφιστεί έστω και αντιβαίνουν σε αυτά που διδάσκει η Εκκλησία μας. Το αυτό δεν έπραξαν και για το θέμα των ομοφυλοφίλων; "
Συγνώμη αλλά κάνετε ΛΑΘΟΣ.
Θα ψηφιστεί επειδή οι πιστοί προτιμούν μοιρολατρικά να γκρινιάζουν, αντί να βγούνε στο δρόμο να αντιδράσουν.
Αφήστε που η νέα πρόφαση είναι η "προσευχή". Ας κάνουμε προσευχή ..
Κάποιοι σκοτώνουν τα παιδιά τους και εμείς αντί να βγούμε να τους πούμε ότι αυτό είναι έγκλημα, προσποιούμαστε ότι κάνουμε προσευχή. Να έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας. Αλλά όταν είναι να ψάξουμε διαμέρισμα για να αγοράσουμε ή να νοικιάσουμε για τα παιδιά μας, τότε δεν κάνουμε προσευχή, τότε ψάχνουμε, δρούμε.

Όσο για το θέμα των ομοφυλοφίλων, θυμάστε μήπως ΠΟΣΟΙ πιστοί αντέδρασαν; , πόσοι πήγαν στην διαμαρτυρία, στο gay pride; Ελάχιστοι. Οι υπόλοιποι διαμαρτυρόταν από τον καναπέ τους (ή από την ξαπλώστρα τους).
Οι πολιτικοί, ως τσιράκια της Νέας τάξης θα κάνουν ότι τους υποδεικνύουν τα αφεντικά τους αλλά οι πιστοί ΕΧΟΥΝ ευθύνες.

Γράφετε ακόμη:
"Η Εκκλησία μας φυσικά προβαίνει σε ενέργειες όταν πληροφορείται τέτοιες απαράδεκτες προθέσεις που αντιβαίνουν στη διαδασκαλία της. "
Σίγουρα .. δεν προλαβαίνω να καταμετρήσω τις "ενέργειες" αντίδρασης της εκκλησίας...
Αλλά αν έβγαζε καμιά ανακοίνωση για φορολόγηση ή περιορισμό των προνομίων της εκκλησίας, τότε άμεσα θα το μάθαιναν οι "ποιμένες" και θα μαζικά θα αντιδρούσαν. Τώρα προσποιούνται ότι τάχα αντιδρούν και δικαιολογούνται ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε επειδή κουμάντο κάνουν οι πολιτικοί..

Τραγικές καταστάσεις.

"Για όλα όσα θα ακολουθήσουν, δεν θα φταίνε ούτε οι ανίκανες κυβερνήσεις ούτε οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της χώρας μας.
Θα φταις ΕΣΥ."

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ΕΓΩ είμαι ο ανώνυμος που έγραψα το σχόλιο και επειδή δεν βλέπω τον σύνδεσμο προς την σχετική φωτογραφία (παραδόξως εξαφανίστηκε ο σύνδεσμος και έμεινε μόνον το κείμενο, ο σύνδεσμος είναι αυτός: http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_719.html

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com