21 Μαΐ 2015

Κόσοβο Νο2: Δεκάδες ορθόδοξοι ιερείς απειλούνται με θάνατο στην Ουκρανία, 77 ναοί και μονές καταστράφηκαν, 19 ναοί κατασχέθηκαν….

Cafyfyyfgiy
Ο ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΣΤΟ BBC: EIΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
Δεκάδες ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δικαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας (UOC MP) της μόνης κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας εγκαταλείπουν την Ουκρανία από το φόβο των διωγμών.Την επισήμανση καταγγελία έκανε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Συνοδικού τομέα των διαθρησκευτικών σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επιφορτισμένος με τις εξωτερικές σχέσεις ο π. Δημήτριος Safonov.

Caygygligyui
Tην ίδια στιγμή ο Ποροσένκο σε συνέντευξή του στο BBC (19/5/15) δηλώνει ότι η χώρα του βρίσκεται σε πραγματικό πόλεμο με τη Ρωσία και ότι οι ουκρανοί θα πρέπει να προετοιμάζονται για επίθεση εκ μέρους της Ρωσίας δυναμιτίζοντας και πάλι το όλο κλίμα.Πρόσθεσε ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να διαπραγματευθεί με τον Πούτιν.
CaΔΘΔΘΘΗΟΔηθο
«Δεκάδες ιερείς εγκατέλειψαν την Ουκρανία.Τα ακριβή στατιστικά είναι για τη στιγμή αδύνατο να εξακριβωθούν.Οι οικογένειές τους δέχονται απειλές θανάτου και βρίσκονται αντιμέτωπες με την απειλή της άσκησης φυσικής βίας», δήλωσε από την Βιέννη η Oργάνωση για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE) που αγωνίζεται και κατά της μη ανοχής και των διακρίσεων κατά των χριστιανών.
Συνολικά 77 εκκλησίες και μονές υπέστησαν υλικές ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια των μαχών στην Αν.Ουκρανία δήλωσε ο ιερέας.
Στην Δ.Ουκρανία τα θρησκευτικά εγκλήματα εκδηλώνονται με τη μορφή της δήμευσης των εκκλησιών που ανήκουν στην UOC MP ανέφερε ο π.Δημήτριος.
Captugguguuh
«Υπάρχουν 19 εκκλησίες της ορθόδοξης ουκρανικής εκκλησίας που κατασχέθηκαν βίαια από το αυτοαποκαλούμενο «Πατριαρχείο του Κιέβου».Αυτό το θρησκευτικό μόρφωμα σχηματίστηκε στην Ουκρανία  το 1992 και δεν αναγνωρίστηκε από καμιά ορθόδοξη εκκλησία σε ολόκληρο τον κόσμο » δήλωσε ο ιερέας.
Όλες οι ενέργειες κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας «υποκινούνται από το θρησκευτικό και εθνικιστικό μίσος » δήλωσε.
Στο πρόσφατο παρελθόν ο Μητροπολίτης Αντώνιος της Borispol et Brovary διακαιοδοσίας πατριαρχείου Μόσχας είχε μηνύσει τον Ποροσένκο για την κατάσχεση των εκκλησιών.9 εκκλησίες καταστράφηκαν και 77 άλλες υπέστησαν ζημιές στο Donbass, επί συνόλου 1100 ορθόδοξων εκκλησιών και 17 μονών,πρόσθεσε. (Interfax 18.5.15)
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ 6000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του πολέμου τον Απρίλη του 2014.Ανεπίσημες αναφορές κάνουν λόγο για πολύ περισσότερα θύματα.
YΓ.βίντεο και φωτογραφίες προέρχονται από την απόπειρα κατάσχεσης της εκκλησίας Αγ.Ιωάννης στο χωριό Kolosov Kremenets στο Ternopil.Οι ενορίτες ήρθαν αντιμέτωποι με τους κουκουλοφόρους του δεξιού Τομέα.Οι εικόνε ςείναι θλιβερές θυμίζουν Κόσσοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com