12 Φεβ 2015

Ειρηνική συμπαράσταση στον διωκόμενο κληρικό π. Νικόλαο Μανώλη (Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 – 12μ.μ)

7 σχόλια:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Τι έκανε ο παπάς και θα τον καθαιρέσουν; Μήπως έπεσε σε βαρύ ηθικό παράπτωμα;Μήπως έπεσε σε πλάνη και ασπάστηκε καμιά αίρεση;Μήπως έκανε κάτι άλλο που από τους κανόνες της Εκκλησίας θεωρείται κώλυμα στην ιεροσύνη;
Αν έκανε κάτι τέτοιο,βεβαίως, εδώ και τώρα να καθαιρεθεί.
Αλλά απ΄ό,τι ξέρω κι απ΄ό,τι ακούω ο παπάς είναι παλικάρι.Και επειδή είναι παλικάρι και λέει την αλήθεια,είναι ανεπιθύμητος.Θέλουν να του κλείσουν το στόμα οι παντοειδείς παντογνώστες,ρασοφόροι και μη.
Ναι, ο πάπας είναι αίρεση και ο οικουμενισμός παναίρεση.Το λένε οι άγιοί μας κι εμείς τους ακολουθούμε κατά πώς μας δίδαξαν.Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας.
Κι αν ο π.Νικόλαος στο λόγο του είπε και κάτι παραπάνω και φέρθηκε άσχημα σε κάποιο πρόσωπο οφείλει να ζητήσει συγγνώμη και μάλιστα από τον Παναγιότατο.Αν όμως ο λόγος είναι η αντιαιρετική στάση του,τότε
αφήστε ήσυχο τον παπά,γιατί θα το μετανοιώσετε, χριστιανοί γλυκανάλατοι,του "δεν πειράζει" για ό,τι βεβαίως κάνετε εσείς,του "πολύ ακραίος είσαι", του "εμείς ξέρουμε, εσείς υπακούστε", χριστιανοί χαλβάδες και νερόβραστοι.
Τρελαίνεστε στις αβρότητες με τους αιρετικούς και κυνηγάτε τα παιδιά σας και τα αδέλφια σας.
Αυτή είναι η αγάπη του Χριστού; Ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Συμπαρίσταμαι στον πειρασμό του π. Νικολάου Μανώλη και εύχομαι και προσεύχομαι το Άγ. Πνεύμα να χαριτώσει τον Άγιο Θεσσαλονίκης φωτίζοντάς τον να ενεργήσει κατά Θεόν.
π. Νικόλαε, η Χάρις του Θεού να σε επισκιάζει.
Δυστυχώς λόγω αποστάσεως και ενοριακών υποχρεώσεων δεν μπορώ να βρίσκομαι σήμερα κοντά σου σωματικώς.
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών

Ανώνυμος είπε...

Υπογράφω κι εγώ το κείμενο συμπαράστασης,
έστω και νοερά.

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ άλλων φαιδρών και ανεπέρειστων ο π.Νικόλαος Μανώλης κατηγορείται για "φατρία". Μάλλον, εν προκειμένω, ισχύει η διαχρονικής ισχύος παροιμία " είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"! Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως: μήπως "θυμάται" ο μητροπολίτης Άνθιμος, η κατηγορούσα αρχή στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάποια φατρία εντός της κανονικής Ιεραρχίας το θέρος του 1974 που "έθυσε και απώλεσε" τω καιρώ εκείνω καρατομώντας ΑΝΑΙΤΙΩΣ, ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΩΣ, δωδεκάδα τιμίων και ανεπιλήπτων μητροπολιτών εν οις και ο κανονικός μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, μακαριστός ιεραπόστολος και εθναπόστολος, Αλεξανδρουπόλεως Κωνστάντιος; Μήπως "ενθυμείται" ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος το μητροπολίτη που ενώ καιγόταν η Κύπρος έσπευσε στην ακριτική Αλεξανδρούπολη να καταλάβει τον μηδέποτε κενωθέντα κανονικώς επισκοπικό θρόνο; "Λησμόνησε" ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος ότι χάρη στην απαισίας μνήμη σεραφειμική φατρία έγινε αντικανονικότατα μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και μετά ταύτα ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΩΣ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΩΣ μετετέθη και περιεπτύχθη την "πάγκαλον νύμφην του Θερμαικού", για να θυμηθούμε και το μακαριστό "λέοντα του Βορρά", Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο, αναφερόμενο στον επίσης μακαριστό προκάτοχο του κ.Ανθίμου στην ταλαιπωρημένη, ένεκα των μοιχεπιβατών, μητρόπολη Θεσσαλονίκης! Ας αφήσει, λοιπόν, κατά μέρος τα περί "φατρίας" φληναφήματα ο κ.Άνθιμος! Γιατί δεν τον συμφέρει! Δεν είναι όλοι λωτοφάγοι σ αυτόν τον τόπο!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Η δίωξη του σεβαστού και Ορθοδόξου πατρός Νικολάου Μανώλη, προφανώς αποσκωπεί στην τιμωρία του αγώνα υπέρ της αγίας πίστεως, η οποία αγία πίστη, δεν είναι αρεστή σε πολλούς, οι οποίοι την μεταχειρίζονται προς ίδιον ώφελος, όπως ο Βέκκος και ο Καλέκας.
Η ορθόδοξη ενέργεια κατεναντίον της ειδωλολατρούσης λατινικής πίστεως, αλλά και κατεναντίον άλλης αιρετικής, ενωχλεί όσους ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να Ορθοδοξούν και αναζητούν μέσα στη Ορθοδοξία προσωπικές τιμές , ακόμα και βιοπορισμό.
Ετσι , άρθρα ευσεβούς αντιδράσεως στην ασέβεια, όπως αυτό,
Με αφορμή την απαράδεκτη υποδοχή στον αιρετικό πατριάρχη των Αρμενίων από προκαθημένους της Εκκλησίας μας…
http://katanixis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_8.html
ενωχλούν τον κορβανά αποθηκεύσεως ανθρώπινης τιμής και τον όποιο θρόνο εξουσίας.
Η Ορθοδοξία όμως , έχει μια ευσεβή θέση κατεναντίον του Ορθοδοξοφωρούντος Επισκόπου, ακόμα και συνόδου, η οποία, τιμωρεί τον Ορθοδόξως αγωνιζόμενο πιστό.

Από την ζ΄ αγία και Οικουμενική σύνοδο, την οποία αρνούνται οι Ορθοδοξοφορούντες με την μη συνομολογία των αναθεματισμών κατά των αιρετικών, καθώς οι ίδιοι αποδέχωνται την Ορθοσοξως αναθεματιζομένη αίρεση, είτε κρυφίως, είτε ακόμα και φανερά.
Οι Ορθοδοξοφορούντες επίσκοποι, με την άρνηση της συνομολογίας των αναθεματισμών κατά των αιρετικών, καθώς οι ίδιοι αποδέχωνται την Ορθοδοξως αναθεματιζομένη αίρεση, είτε κρυφά, είτε ακόμα και φανερά, φέρουν την ακαραία την ενοχή της προσφυλούς σε αυτούς αιρεσεως.
Αυτοί οι Ορθοδοξοφορούντες επίσκοποι, καταπτύουν την ζ΄ αγία και Οικουμενική σύνοδο και την αντιμάχωνται εμμόνως, όχι μόνο με την άρνηση συνομολογίας των αναθεματισμών αυτής κατά των αιρετικών, αλλα και διότι , η αγία και Οικουμενική σύνοδος καταγγέλει τον ασεβή Επίσκοπο τον καταδιώκοντα τον ευσεβήν, τον αντιδρούντα κατεναντίον της αιρέσεως , και στα πρακτικά της διαβάζουμε, ως έχωντες την αμαρτωλή και κακή και ενοχλητική συνήθεια να διαβάζουμε τα κέιμενα των Πατέρων της Εκκλησίας.
"Ο αγιώτατος πατριάρχης Ταράσιος είπεν, ει επήνεγκεν επίσκοπος οιασδήποτε πληγάς και βασάνους ανδράσι φοβουμένους τον κύριον, τοις τότε διωκομένοις, ουκ έστιν άξιος επισκοπής. Η αγία σύνοδος είπεν. ουκ έστιν άξιος."
Πρακτικά των αγίων και οικουμενικών Συνόδων,Εκδοσις Ιεράς Καλύβης Τιμίου Προδρόμου,Ιεράς Σκήτης αγίας Αννης, Αγιον Ορος. Τόμος γ΄ σελις 258)
Και κάτι άλλο επίσης...
Αυτοί οι Ορθοδοξοφορούντες, καταπολεμούν και ετεροπιστούν της ζ΄ αγίας και Οικουμενικής και για ένα ακόμη λόγο.
Η τοπική β΄της Νικαίας σύνοδος , υψώθηκε σε ζ΄ αγία και Οικουμενική , υπό της συνόδου του αγίου και μεγάλου Φωτίου, η οποία κατέγνωσε την λατινική αίρεση.
Για τους Ορθοδόξους, ο Πατριάρχης Φώτιος, είναι μέγας εν τη Εκκλησία, και άγιος.
Για τους Ορθοδοξοφορούντες ο Πατριάρχης Φώτιος είναι σήμερα και δια παντός κάτοικος της κολάσεως, γιατί χώρισε τους Ορθοδόξους από τους Λατίνους.

Για τους Ορθοδοξοφορούντες, οι άγιοι και θεοφόροι Πατέρες των Οικουμεικών συνόδων , οι οποίοι κατέγνωσαν και κατάγγειλαν την αίρεση του Μονοφυσιτισμού, είναι κάτι ζηλόφθονα γερόντια, των οποίων η θεολογία θα πρέπει να «εξανθρωπισθεί»
Για τους Ορθοδοξοφορούντες, οι ομολογούντες ενεργώς και ευσεβώς την αγία πίστη των Ορθοδόξων Πατέρων, πρέπει να εξαφανισθούν από των οφθαλμών των....
Για τους Ορθοδόξους, οι ορθοδοξοφωρούντες είναι πλανεμένοι αδελφοί, υπέρ των οποίων προσεύχωνται διακαώς.
Β.Π.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά Λ.Ν. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια, σεβαστέ μου πάτερ Αναστάσιε Γκοτσόπουλε, ομολογητά και αγωνιστά, για τη συμπαράστασή σας στον π.Νικόλαο! Είναι γνωστοί οι θεοφιλείς αγώνες σας υπέρ της πεφιλημένης μας Ορθοδοξίας! Είθε ο Κύριος να σας δίδει υγεία κατ άμφω ούτως ώστε πάντοτε να Τον ομολογείτε! Σας χρειάζεται η Εκκλησία μας!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com