23 Ιαν 2015

Ουγκάντα: Ιμάμης σκότωσε την 15χρονη κόρη του γιατί έγινε χριστιανή

 
 Στις 7 με 11 Δεκέμβρη σε μια χριστιανοί διοργανώνουν μια εκδήλωση στο εμπορικό κέντρο της Bwita στην Ουγκάντα. Δύο νεαρές αδερφές μουσουλμάνες το θρήσκευμα η 15χρονη Namugonya Jamirah και η 12χρονη Naigaga Saidah παρευρίσκονται γνωρίζουν τον χριστιανισμό και τον ασπάζονται.Πρόκειται για τις κόρες του Abudalah Ali ιμάμη στο τζαμί της περιοχής.

Τον ειδοποίησε ένα τρίτο άτομο ότι οι κόρες του είχαν παραβρεθεί στην εκδήλωση.Στις 11 Δεκέμβρη υποκινεί μια ομάδα μουσουλμάνων για να επιτεθεί στην χριστιανική συνάθροιση.Αλλά όταν έφτασαν στο εμπορικό κέντρο η συγκέντρωση είχε λήξει και οι χριστιανοί είχαν διαλυθεί. Ο ιμάμης τότε αποφασίζει να πάει σπίτι του και να περιμένει τις κόρες του να επιστρέψουν.
  Όταν αυτές επέστρεψαν ο πατέρας  σφραγίζει την πόρτα και τις ρωτάει γιατί πήγαν στην εκδήλωση.Μαθαίνει ότι αυτές έγιναν χριστιανές. Παίρνει ένα γκλόπ κι αρχίζει να τις χτυπάει.Η μεγαλύτερη χτυπήθηκε αλύπητα έως θανάτου και το αίμα ποτίζει το έδαφος.Η μικρή καταφεύγει κάτω από ένα κρεβάτι για να σωθεί. Αυτός ο παιδοκτόνος σε έξαλλη κατάσταση εκτός ευατού την σέρνει και πάλι μπροστά του και αρχίζει τον ξυλοδαρμό. Το κορίτσι μένει αναίσθητο από τα χτυπήματα. Της ρίχνει νερό ο βασανιστής της για να την συνεφέρει.Την εγκαταλείπει. Εκείνος βγαίνει.Αυτή συνέρεχεται και διαφεύγει. Αναζητά καταφύγιο στο σπίτι του πάστορα της περιοχής.Η χριστιανική κοινότητα την φυγαδεύει και κρατάει επτασφράγιστο μυστικό τον τόπο διαμονής της.Την επομένη ομ πάστορας και ένα μέλος της χριστιανικής κοινότητας πηγαίνουν στο σπίτι του ιμάμη. Εκεί μαθαίνουν ότι η μεγαλύτερη κόρη πέθανε.Τότε πηγαίνουν και καταθέτουν μήνυση στην αστυνομία και ο ιμάμης συλλαμβάνεται στις 12 Δεκεμβρίου. Αρνείται την ενοχή του και δηλώνει ότι η κόρη του σκοτώθηκε από ένα ατύχημα με μηχανάκι.Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.
Αλλά ιμάμης παρασυρόμενος από το θυμό του πηγαίνει στις 13 Δεκεμβρίου στον ειρηνοδίκη της περιοχής και υπογράφει ότι απαρνιέται την κόρη του γιατί έγινε χριστιανή. Προσθέτει επίσης ότι θέλει να πάει στο σπίτι των χριστιανών που την κρύβουν και να την σκοτώσει όπως και την αδερφή της. (L΄ observatoire de la christianophobie)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com