5 Νοε 2014

Διωγμός αντιαιρετικών κληρικών και επερχόμενες σοβαρές εκκλησιαστικές εξελίξεις

Είναι φανερό ότι κάποιοι, προκειμένου να επιβάλουν τα σχέδιά τους,φιμώνουν κάθε φωνή αντίδρασης χωρίς να κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα. Ας δούμε μερικές περιπτώσεις:

Πριν λίγες ημέρες ιερομόναχος εξ Άνδρου, δέχθηκε δημοσίως απειλές για τιμωρία από τον μητροπολίτη Σύρου επειδή έλεγξε τον συνεχιζόμενο εναγκαλισμό της μητρόπολης του με τους Παπικούς αλλά και την στάση του Ορθοδόξου τοπικού μητροπολίτη κατά την ενθρόνιση του καθολικού μητροπολίτη Σύρου και ανάμεσα σε πολλά άλλα, τις επευφημίες του "Άξιος" (για τον καθολικό μητροπολίτη).
Επειδή το Ιστολόγιο Κατάνυξης έλεγξε τον μητροπολίτη Άνθιμο για την παρουσία του Πατριάρχη των μονοφυσιτών (Αρμενίων) εντός του Αγίου Βήματος  στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης καθώς και για την παρουσία αιρετικού ιερωμένου κατά την χειροτονία του μητροπολίτη Γρεβενών π.Δαυϊδ στον Αγ.Δημήτριο Θεσσαλονίκης, εκτοπίζεται στα υπόγεια ιερέας του οποίου προβάλλονται οι ομιλίες -ως βίντεο- στο ιστολόγιο Κατάνυξης! Παράλληλα του καταργούν την εφημερία εντός του ναού -αν και υπεύθυνος του κηρυκτικού και του πνευματικού έργου της ενορίας- και του απαγορεύουν να μιλάει εντός του ναού! Όλα αυτά με προφορική εντολή(!) 
Ρουμάνος πολύτεκνος ιερέας στην Μητρόπολη Βεροίας, καλείται -και πάλι με προφορική εντολή (!)- να βρει άλλη μητρόπολη επειδή συνόδευσε τον μητροπολίτη Πειραιώς στην Ρουμανία ως μεταφραστής σε επίσημη συμμετοχή του σε αντιοικουμενιστικό συνέδριο. Όπως πληροφορηθήκαμε την εβδομάδα που μας πέρασε οι άνωθεν απαιτήσεις υλοποιήθηκαν και ο σεβάσμιος και πολύτεκνος ιερέας υποχρεώθηκε τελικά να μετακινηθεί σε άλλη μητρόπολη.
Είναι φανερό ότι οι πτώσεις διαδέχονται η μία την άλλη και η  κατάσταση χειροτερεύει. Την ίδια ώρα οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος ασχολούνται -συναλλάσσονται για την ακρίβεια- με τις εκλογές νέων μητροπολιτών, διοργανώνουν εκκλησιαστικές "φιέστες" και συλλείτουργα και υπακούν τυφλά στις άνωθεν εντολές -που όλοι ξέρουμε από που πηγάζουν- για να φανούν καλοί. Και επειδή προσεχώς αναμένονται νέες εικόνες Οικουμενιστικής ντροπής και προδοσίας, θα επαναλάβουμε την δέσμευσή μας ότι θα σταθούμε πλάι σε κάθε αγνό αγωνιστή ιερέα, μοναχό ή επίσκοπο. Στην εποχή του διαδικτύου, έφτασε η ώρα να πληροφορηθεί ο πιστός λαός τι συμβαίνει.

4 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ είπε...

Η οικουμενιστική κατρακύλα προχωρεί σαν το δηλητήριο στις φλέβες της ελληνικής εκκλησίας. Αφού δεν έχουν φόβο Θεού, τουλάχιστον θα έπρεπε να αισχύνονται για τις φασιστικές μεθόδους των διώξεων κατά ιερέων που πράττουν το ελάχιστο, να μένουν πιστούς στους Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και στο Πιστεύω, που κηρύττει ρητά πως υπάρχει μόνο Μια, Αγιά, Καθολική και Αποστολική εκκλησία.

Το σκοτεινό σχέδιο είχε αρχίσει από την δεκαετία του πένητα όταν οι νεοταξικοί συνωμότες είχαν φυτεύσει εν μια νυχτί, ξεπερνώντας όλες τις κανονικές διαδικασίες, τον Αθηναγόρα στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης.

Σήμερα οι πλείστοι ιεράρχες, με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκτελούν τις οικουμενιστικές επιταγές της Νέας Τάξης και να αποκοιμίζουν το ποίμνιο στην έσχατη προδοσία του γένους μας.

Είναι θλιβερή η εικόνα τους να χαριεντίζονται με όλους αυτούς που παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία και να βλέπουν αδιάφοροι την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας ικανοποιημένη που θα δώσουν ένα πιάτο φαγητό με την πεποίθηση ότι έκαναν το καθήκον τους

Αμελείς και αναίσθητοι οι πνευματικοί-εκκλησιαστικοί ηγέτες έχουν χάσει την επαφήν των με την πραγματικότητα και δεν διδάσκονται από τους Αγίους μας, οι οποίοι «τους βαρείς ήλασαν και λοιμώδεις λύκους» (Όρθρος Αγ. Πατέρων Δ΄ και Ζ΄ Οικουμενικών Συνόδων). Αδιάφοροι εις τα πνευματικά των καθήκοντα, αφήνουν το ποίμνιον να κατασπαράσσεται υπό των λύκων, των κακόδοξων και αιρετικών και ταυτόχρονα αρνούνται να κινήσουν τον δάκτυλο των, όχι προς «ευλογίαν» αλλά εναντίον όσων αδικούν και «πίνουν το αίμα» των απλών ανθρώπων του λαού και δη των νέων ανθρώπων που αποτελούν την ελπίδα της Εκκλησίας και του Έθνους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στο ιστολόγιο "Παιδαγωγός" για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας παρέθεσε και τον εύστοχο τρόπο με τον οποίο προέβη στο σχολιασμό τους. Η επιχείρηση ποινικοποιήσεως του αντιοικουμενιστικού φρονήματος είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία και θα επιφέρει το εκ διαμέτρου αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούν οι εμπνευστές και πρωτουργοί της. Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αποστολος Παυλος εγραφε στον αγιο Τιμοθεο, "ἐν ᾧ κακοπαθῶ μέχρι δεσμῶν ὡς κακοῦργος· ἀλλ' ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ οὐ δέδεται. διὰ τοῦτο πάντα ὑπομένω διὰ τοὺς ἐκλεκτούς, ἵνα καὶ αὐτοὶ σωτηρίας τύχωσι τῆς ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ μετὰ δόξης αἰωνίου. " Β' Τιμ. 9-10

Και σημερα εχουμε Ορθοδοξους που μπορουν να πουν το ιδιο.

Και σημερα εχουμε διωξεις στην Εκκλησια, οπως ακριβως ειχαμε τον καιρο της Εικονομαχιας.

Πατριαρχες εκωψαν την γλωσσα και το χερι του αγιου Μαξιμου του Ομολογητου.

Αλλα την αληθεια του Κυριου, δεν μπορεσαν να την κωψουν.

Ο Πατριαρχης Βεκος ΔΟΛΟΦΩΝΗΣΕ Ορθοδοξους, οταν δεν δεχθηκαν να αλλαξουν την πιστη τους.

Ο τοτε πρωτοσυγκελος του Οικουμενικου Θρονου, εξωρισθηκε απο την Βασιλευουσα απο τον Κωσταντινο Παλαιολογο, διοτι δεν δεχθηκε να παραστει στο συλλειτουργο με τους Λατινους της 12-12-1452.
Τοτε ηταν καταγελαστος και καταπτυστος απο τους λατινοφρωνες της επωχης του.
Σημερα ομως τον τιμουμε αγιο της Εκκλησιας, ακομα και απο τους δικους σημερινους λατινοφρωνες.

Δεν τολμουν να κανουν αλλοιως....
Δεν τολμουν να εκφρασουν ανοικτα και επωνυμως και εκκλησιαστικως το μενος τους, εναντιον των αγιων , που συν Θεω,κρατησαν την πιστη ανωθευτη.

Και καθως δεν τολμουν να εκφρασουν επισημως την γνωμη τους , εναντιον αγιων της Εκκλησιας που αντισταυθηκαν στους αιρετικους λατινου, καταδιωκουν τους σημερινους Ορθοδοξους.

Δεν εχουν το θαρρος της γνωμης των.

Εχουν το θρασος της καταδιωξεως των Ορθοδοξων.

Ομως ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος, εχει και παλι κρυμενους αλλους τοσους 7.000 διαθεσιμους στημ μαχη, σαν ευχρηστα αγγεια Του, οπως ειχε τοτε στον Προφητη Ηλια.

Και τους φοβουνται...
Φοβουνται τον Σταυρο του Κυριου και τα λειψανα των αγιων...

Εμεις ομως εκει εχουμε τις ελπιδες μας.
Στους αγιους και στην Θεοτοκο την φωτιζουσα τους μυστας της Τριαδος...

Γερασιμος Θηκαρας

Ανώνυμος είπε...

Γεράσιμε,
Για την ιστορία, και ως πράξη οφειλόμενης απόδοσης τιμής
μπορείς να γράψεις και το όνομα του Πρωτοσύγγελου του Οικουμενικού θρόνου που διώχθηκε;
Αφού κανείς δεν μας δίδαξε την ιστορία, ας έχουμε μια ευκαιρία να την αναζητήσουμε μέσω διαδικτύου (γνωρίζοντας το όνομά του).
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com