5 Οκτ 2014

40νθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Νικόλαου Σωτηρόπουλου, στη Μελβούρνη.

Η παρούσα φωτογραφία είναι από το 40νθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Νικολάου Σωτηροπούλου, που ετελέσθη σήμερα Κυριακή 05-10- 2014 σε ιερό ναό της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στη Μελβούρνη. Παρόμοια μνημόσυνα για τον μεγάλο αγωνιστή θεολόγο ετελέσθησαν και σε ιερούς ναούς άλλων Πολιτειών της Αυστραλίας, όπου έσπειρε αφειδώς τον θείο λόγο ο Πνευματέμφορος ιεροκήρυξ Νικόλαος Σωτηρόπουλος.
Δεν αναφέρουμε σε ποιους συγκεκριμένους ναούς έγιναν τα μνημόσυνα, για να μην εμπλέξουμε τους ευλαβείς ιερείς των ναών σε διωγμούς από την προϊσταμένη εκκλησιαστική αρχή. Διότι υπάρχουν και στην Αυστραλία ευσεβείς λειτουργοί του Θεού του Υψίστου, οι οποίοι, τω δόγματι τω τυραννικώ μη πεισθέντες, φρόντισαν να τιμηθεί χριστιανοπρεπώς η μνήμη του φλογερού ιεραποστόλου και μεγάλου διδασκάλου των ημερών μας Νικολάου Σωτηροπούλου.
Ας είναι η φωτογραφία αυτή έλεγχος κατά εκείνων, οι οποίοι, τυμβωρυχούντες, πασχίζουν να αμαυρώσουν τη μνήμη του αγίου αυτού ιεροκήρυκος. Ματαιοπονούν και αυτογελοιοποιούνται. Ομοιάζουν με τον θλιβερό εκείνο άνθρωπο, που πάσχιζε να σβήσει τον ήλιο με τα πτύελά του.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εδώ στο Τορόντο τελέσαμε μνημόσυνα σε 4 ναούς. Ένα χθες Σάββατο και τρία σήμερα Κυριακή. Ας είναι αιωνία η μνήμη του δασκάλου μας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης πήγε τουλάχιστο στο μνημόσυνο αφού δεν πήγε στην κηδεία; Ο μακαριστός αδελφός μας Νικόλαος πρόσφερε τόσα πολλά στη μητρόπολη Φλωρίνης!

Ανώνυμος είπε...

Άντε και το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Σωτηρόπουλου στη φωλιά του λύκου, στο Φανάρι.

Ανώνυμος είπε...

Κακώς ο Μητροπολίτης Φλωρίνης δεν πήγε ούτε στην κηδεία ούτε στο μνημόσυνο του κοιμηθέντος θεολόγου. Προφανώς βάρυνε πάνω του η σκιά του Αρχοντώνη και έτρεμε το φυλλοκάρδι του. Ωστόσο κάποιοι άλλοι, κληρικοί και λαϊκοί, με τι μούτρα πήγαν, αφού όσο ζούσε ο Σωτηρόπουλος τού έψηναν το ψάρι στα χείλη; Υπάρχει ιστολόγιο, η υπεύθυνη του οποίου επί χρόνια απαξίωνε να αναφερθεί σοβαρά στον Νικόλαο Σωτηροπούλου, στο έργο και τους αγώνες του, και ας ήταν το πλέον πιστό και τέκνο και ο γνησιότερος εκφραστής του Αυγουστίνου Καντιώτη. Ξαφνικά, ενώ ανήκει στον κύκλο των εχθρών που τον πολέμησαν και δεν δίσταζε να αφήνει υπονοούμενα σε βάρος του, παραδόξως τώρα έγινε ...θαυμάστρια. Οβιδιακή μεταμόρφωση!

Αμαρτία η δειλία, αλλά μεγαλύτερη αμαρτία η υποκρισία, την οποία ταλάνισε σκληρά ο Κύριος.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 7 Οκτωβρίου 2014 - 6:45 μ.μ. !!!

Ανώνυμος είπε...

Η υπεύθυνη του συγκεκριμένου ιστολογίου προβάλλει μεν τον Αυγουστίνο Καντιώτη —και καλώς κάνει— αλλά συνεργάζεται με αυτούς που συμμάχησαν με εχθρούς του Σωτηρόπουλου και δεν τον αγαπούσε, γιατί την είχε επικρίνει σε δημόσια ομιλία του για ένα αστείο και άνευ οποιασδήποτε ιστορικής αξίας βιβλίο της που κυκλοφόρησε για τον μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη με 800 φωτογραφίες του γήρατός του, που θα καταδίκασε και ο ίδιος ο ταπεινός Ιεράρχης στα χρόνια της ακμής του. Και ενώ όσο ζούσε ο Σωτηρόπουλος του φορούσαν ακάνθινο στεφάνι, τώρα που πέθανε του φορούν φωτοστέφανο. Αλλά με υποκρισίες και με φαρισαϊσμούς δεν ξεπλένει κανείς το αμαρτωλό παρελθόν του, χρειάζεται ειλικρινή και έμπρακτη μετάνοια.

Ανώνυμος είπε...

Τα διχαστικά σχόλια καλό θα είναι να λείπουν!

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια πολλές φορές διχάζει.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 8 Οκτωβρίου 2014 - 4:52 μ.μ. φαίνεται έχεις λερωμένη τη φωλιά σου και δεν θέλεις να ακουστεί η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

H αλήθεια δεν είναι διχασμός.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός, που είναι "η οδός και η αλήθεια και η ζωή", διχάζει. "Ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής" (Ματθ. ι' 35). Συνεπώς και η αλήθεια είναι πολλές φορές διχάζει. Δεν είπαμε ότι η αλήθεια είναι διχασμός, αλλά ότι διχάζει. Έτερον εκάτερον.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com