5 Οκτ 2014

Πάντρευαν «λαθραίους» μέσω «λευκών» πολιτικών γάμων με (Ρομά) νύφες που έπαιρναν προίκα 200 €



Πάντρευαν «λαθραίους» με (Ρομά) νύφες που έπαιρναν προίκα 200 €
Στάθης Βασιλόπουλος
Σοβαρές καταγγελίες για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών μέσω «λευκών» πολιτικών γάμων στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας με θύματα Ελληνίδες Αθίγγανες νεαρής ηλικίας κάνει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Γιάννης Αννίσας. Σύμφωνα με στοιχεία που υποστηρίζει ότι έχει συλλέξει από το έτος 2012, τις νεαρές κοπέλες (τουλάχιστον 15, όπως καταγγέλλει ο κ. Αννίσας) φέρεται ότι προσέγγισε μια γυναίκα δικηγόρος, δίνοντας στα υποψήφια θύματα την... υπόσχεση ότι οι γάμοι θα είναι εικονικοί, δεν θα «φαίνονται» πουθενά και δεν θα επηρεάσουν τη ζωή τους. Ως αντάλλαγμα για τον πολιτικό γάμο, που θα επέτρεπε στους παράνομους αλλοδαπούς να αποκτήσουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα, καθεμία από τις κοπέλες συμφώνησε να λάβει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ!

 Ομως η ιστορία ξεκίνησε διαφορετικά, όταν το 2012 δύο Ελληνίδες Τσιγγάνες της περιοχής, τις οποίες ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανίσσας υποστηρίζει ότι γνωρίζει προσωπικά, πήραν στα χέρια τους κάποια διαφημιστικά έντυπα, στα οποία αναγραφόταν ότι αναζητούνται υπάλληλοι για άμεση εργασία, χωρίς εξειδίκευση, αλλά με καλές απολαβές. «Οι κοπέλες, που είχαν ανάγκη τα λεφτά, πήραν τηλέφωνο και έκλεισαν ραντεβού σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα. Εκεί συνάντησαν τη δικηγόρο, η οποία είπε ότι τελικά θα έδινε 200 ευρώ σε καθεμία, προκειμένου να υπογράψουν κάτι χαρτιά και να κάνουν έναν σκηνοθετημένο πολιτικό γάμο, χωρίς αυτό να εγγραφεί κάπου, αφού ο γάμος δεν θα δηλωνόταν καν» εξηγεί στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο κ. Αννίσας. Τα θύματα, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και οι περισσότερες βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση.
 Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, «η δικηγόρος ασκούσε έντονες πιέσεις στις πρώτες δύο κοπέλες να βρουν και άλλες ενδιαφερόμενες να κάνουν το ίδιο, δηλαδή εικονικούς γάμους με αλλοδαπούς, προσφέροντας το ίδιο αντίτιμο. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν οι αυτές που τους ένοιαζε να βρουν δουλειά εμφανίζονταν διστακτικές, το... κασέ ανέβαινε έως και τα 700 ευρώ»! Την καταγγελλόμενη κομπίνα «ανακάλυψε» στις αρχές του 2013 μία από τις νεαρές Τσιγγάνες, όταν ζήτησε για προσωπική υπόθεσή της πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας.
 «Και τότε έκπληκτη διαπίστωσε ότι στην πραγματικότητα ήταν παντρεμένη με έναν μεγαλύτερο σε ηλικία άνδρα από το Πακιστάν και, παρά τις διαβεβαιώσεις της δικηγόρου, τα χαρτιά της πιστοποιούσαν ότι επρόκειτο για τον σύζυγό της!» περιγράφει ο κ. Ανίσσας. Οταν η ίδια αντιλήφθηκε την απάτη, ειδοποίησε τα υπόλοιπα θύματα. Αρχικά, σύμφωνα με την καταγγελία, αναζήτησαν τη δικηγόρο που είχε «κλείσει» τη δουλειά, αλλά δεν την έβρισκαν πουθενά: «Την αναζήτησαν τηλεφωνικώς και μόλις είδαν ότι δεν έπαιρναν καμία απάντηση, μετέβησαν στο γραφείο της στο κέντρο της Αθήνας, από το οποίο επίσης είχε εξαφανιστεί. Η αναζήτησή τους δεν είχε κανένα αποτέλεσμα».
 Κλειστά στόματα υπό τον φόβο της κατακραυγής
 Σημειώνεται ότι όλες τους, φοβούμενες την κατακραυγή της κλειστής κοινωνίας στην οποία ζουν, φέρεται ότι κράτησαν τους γάμους τους μυστικούς από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον τους, ενώ μετά την αποκάλυψη της αλήθειας τήρησαν και πάλι σιγήν ιχθύος, αναζητώντας ακόμη και τους... συζύγους τους, προκειμένου να τους ζητήσουν τον λόγο και βέβαια να πάρουν διαζύγιο, επίσης χωρίς αποτέλεσμα! Οπως λέει ο κ. Αννίσας, «στη συνέχεια, δύο από τις κοπέλες με προσέγγισαν, τον φετινό Απρίλιο, ώστε να τις βοηθήσω, γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τρέξουν τις διαδικασίες που απαιτούνται με τους δικηγόρους, προκειμένου να ζητήσουν και να πάρουν διαζύγιο. Από την έρευνα που έχω κάνει για τη σοβαρή αυτή υπόθεση, διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη δικηγόρος, που μέχρι και σήμερα παραμένει άφαντη, έχει μεσολαβήσει ώστε να γίνουν τουλάχιστον 15 τέτοιοι γάμοι για τη νομιμοποίηση αλλοδαπών. Διαπίστωσα, επίσης, ότι οι όλοι αυτοί οι λευκοί γάμοι έγιναν μέσα στο 2012, είχαν μεταξύ τους απόκλιση περίπου 20 ημερών και τελέστηκαν στην κοινότητα Μαρκοπούλου Ωρωπού»!
 Η ζωή των φερόμενων ως θυμάτων έχει μετατραπεί σε κόλαση, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, καθώς «οι περισσότερες κοπέλες φοβούνται ότι θα έχουν προσωπικά προβλήματα με την οικογένεια και τους συντρόφους τους, στους οποίους δεν έχουν πει την αλήθεια, και αναζητούν μια λύση». Οπως λέει ο κ. Αννίσας, κάποιες κοπέλες θέλουν τώρα να παντρευτούν, αλλά δεν μπορούν γιατί είναι ήδη έγγαμες! «Μάλιστα, σε κάποια από τις περιπτώσεις που έψαξα ανακάλυψα ότι υπήρχε διγαμία. Μία από τις κοπέλες δηλαδή έκανε δύο πολιτικούς γάμους, πιστεύοντας ότι θα ήταν εικονικοί. Η νεαρή, η οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε κακή οικονομική κατάσταση, έχει και πολύ μεγάλο ψυχολογικό βάρος γιατί είναι έγκυος και περιμένει το παιδί του συντρόφου της». Στο μεταξύ, ο ίδιος διερωτάται «πού είναι σήμερα η εν λόγω δικηγόρος, γιατί απευθύνθηκε σε Ελληνίδες Τσιγγάνες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου με ελλιπείς γραμματικές γνώσεις και έγιναν οι γάμοι στη συγκεκριμένη κοινότητα».
 Δημοκρατία,05/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com