28 Αυγ 2014

Λυκούργος Νάνης, Ο αοίδιμος Νικόλαος Σωτηρόπουλος υπήρξε ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ!Ο αοίδιμος Νικόλαος Σωτηρόπουλος υπήρξε ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ!
Από σχόλιο ΕΔΩ
Κατώδυνοι την ψυχήν κατέστημεν κοινωνοί της θλιβερής πληροφορίας επί τη βάσει της οποίας ο γνωστός ανά το πανελλήνιο και όχι μόνο, ομολογητής θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, ο εκλεκτός επιστήμων, ο ακαταπόνητος κήρυκας του Θείου λόγου, ο άνθρωπος που θυσίασε πανεπιστημιακή καριέρα προκειμένου να στρατευθεί στην ευλογημένη στρατεία της ιεραποστολής,ο μέγιστος αντιαιρετικός θεολόγος, ο φόβος και τρόμος των αντίχριστων χιλιαστών, εκοιμήθη εν Κυρίω!

Ο μεταστάς ωφέλησε πνευματικά τόσο με τα κηρύγματά του όσο και με το απαράμιλλο συγγραφικό του έργο χιλιάδες ψυχών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερα οι απόδημοι Έλληνες χάρη στα εμπνευσμένα και μαχητικά του κηρύγματα προφυλάχθηκαν και προφυλάσσονται απ τη λύμη των διαφόρων αιρέσεων μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχουν ο οικουμενισμός, παπισμός, προτεσταντισμός κ.ο.κ.
Ειδικώς εναντίον του επαράτου και παναιρετικού οικουμενισμού επανειλημμένως κινήθηκε η γραφίδα του αειμνήστου στηλιτεύοντας κατά χρέος τα οικουμενιστικά εγκλήματα και τους αυτουργούς τους. Δυστυχώς προ 21 ετών, φθόνω του αρχεκάκου όφεως, όλως αντικανονικώς επεβλήθη σε βάρος του αειμνήστου από μία άγνωστη στο ιεροκανονικό δίκαιο "μείζονα και υπερτελή" σύνοδο ένας δήθεν αφορισμός σε βάρος του που ναι μεν ουδόλως κέκτηται ιεροκανοκική ισχύ πλην όμως υποβαθμίζει το κύρος της διοικούσας Εκκλησίας και των εμπνευστών, επιβαλλόντων και υποστηρικτών αυτού.
Η κοίμηση του μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου σηματοδοτεί εξ αντικειμένου ένα δυσαναπλήρωτο κενό για την Ελλαδική Εκκλησία σε μια εποχή κατά την οποία ο οικουμενισμός και η εκκοσμίκευση λυμαίνονται τον εκκλησιαστικό βίο και ο ελληνικός λαός τυγχάνει σε μεγάλο ποσοστό ουσιαστικώς αποίμαντος, έρμαιο των αιρέσεων και του συγκρητισμού.
Είθε ο Κύριος του Αμπελώνος να αναδείξει και άλλους ιεραποστόλους εμπνεομένους απ το ιεραποστολικό ιδεώδες του μακαριστού. Γιατί πριν απ όλα και πάνω απ όλα ο αοίδιμος Νικόλαος Σωτηρόπουλος υπήρξε ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ! ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!
Δείτε σχετικά και:
Νικόλαος Σωτηρόπουλος, Ο περιβόητος αφορισμός μου http://aktines.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3560.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com