7 Αυγ 2014

ΚΑΤΑ ΑΝΘΙΜΟΥ ΟΙ «4» αλλά δια της…τεθλασμένης!




ΚΑΤΑ ΑΝΘΙΜΟΥ ΟΙ «4» αλλά δια της…τεθλασμένης!
Ποιούς χλευάζετε ως... Θρακολόγους-πατριώτες; Ποιοί (και πολλοί μάλιστα) έχουν αναγάγει σε... προσοδοφόρο επάγγελμα το η "Θράκη Κινδυνεύει"!;;;
Εμπαίζουν –δυστυχώς- ευθέως τη νοημοσύνη του λαού οι 4 Θρακιώτες Μητροπολίτης –εμείς απόλυτα σεβόμαστε τις απόψεις τους για το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών του ΑΠΘ, δεν σεβόμαστε όμως την «διγλωσσία» και τους «αφορισμούς» τους κατά των ΜΜΕ, αφού αντί να απαντήσουν επί των κατηγοριών του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, στρέφουν τα βέλη τους κατά των…δημοσιογράφων, αρθογράφων, πολιτικών κλπ χωρίς να έχουν όμως την καθαρότητα να πουν έστω ένα όνομα…!
Όπως είναι γνωστό,  αιχμές κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και κατά των 4 Μητροπολιτών Θράκης, άφησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις τους υπέρ της ίδρυσης τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δηλώνοντας μεταξύ των άλλων ότι:

“Ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, για να δικαιολογήσει τη θετική άποψή του επί του θέματος χρησιμοποίησε ως επιχείρημα οτι οι τέσσερεις μητροπολίτες της Θράκης συμφωνούν στη λειτουργία του τμήματος ισλαμικών σπουδών” και κατέληγε ως εξής:
«Η προσπάθεια αυτή είναι κατά την άποψή μου και την αίσθηση του λαού της Θεσσαλονίκης εγκληματική. Ενώ το πρόβλημα της Θράκης μας είναι τόσο σοβαρό, οι δικοί μας θέλουν να επεκτείνουν. Είναι δυνατόν ποτέ να συνυπάρξει το Ισλάμ με την ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογία; Εάν τελικά αυτό συμβεί, μέσα σε δύο χρόνια οι Τούρκοι θα υπερηφανεύονται ότι επεκτείνονται από τον Έβρο μέχρι την Θεσσαλονίκη! Οι Τούρκοι εμπαίζουν σαράντα χρόνια το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, και εμείς τους λέμε περάστε στη Θεσσαλονίκη. Είναι έγκλημα αυτό που επιχειρείται.
Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος, τον οποίο γνωρίζω και εκτιμώ, για να δικαιολογήσει την θετική άποψή του επί του θέματος, εχρησιμοποίησε ως επιχείρημα, ότι οι τέσσαρες Μητροπολίτες της Θράκης, οι οποίοι μου είναι πολύ αγαπητοί, συμφωνούν στη λειτουργία Κατευθύνσεως Ισλαμικών Σπουδών στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ !
Κύριε Υπουργέ, συγγνώμη, αλλά θέσατε, παρακαλώ, το ερώτημα στον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, λόγω αρμοδιότητος, το εξής ερώτημα : Τέσσαρες η και περισσότεροι Μητροπολίτες επαρχιούχοι, έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν ενυπογράφως, επί ενός οιουδήποτε ζητήματος, το οποίον αφορά σε μία άλλη Μητρόπολη; Δηλαδή οι τέσσαρες Μητροπολίτες της Θράκης θα αποφασίσουν για την λύση ενος σοβαροτάτου προβλήματος, το οποίον αφορά στην Αποστολική και ιστορική Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης; Κύριε ελέησον
-Κύριε Ελέησον λέμε κι εμείς φίλοι αναγνώστες και ιδού για όλα αυτά τα παραπάνω τι απαντάνε οι 4 Μητροπολίτης της Θράκης με κοινή δήλωσή τους!!!
-Λέξη για τις σοβαρές κατηγορίες του Άνθιμου Θεσσαλονίκης και για όλα αυτά φταίνε τα….ΜΜΕ και οι αορίστως «Θρακολόγοι» (;) τους οποίους φυσικά δεν κατονομάζουν…!!!
Εφημερίδα Μαχητής Θράκης,07/08/2014
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com