5 Ιουλ 2014

Λυκούργος Νάνης, Η περιβόητη και διαβόητη “ακαδημία θεολογικών σπουδών” της μητροπόλεως Δημητριάδος και οι Ιεροί Κανόνες



Η περιβόητη και διαβόητη “ακαδημία θεολογικών σπουδών” της μητροπόλεως Δημητριάδος και οι Ιεροί Κανόνες
Η περιβόητη και διαβόητη “ακαδημία θεολογικών σπουδών” της μητροπόλεως Δημητριάδος που δυστυχώς ποιμαίνεται (η μητρόπολη) απ το γνωστό και μη εξαιρετέο μητροπολίτη Ιγνάτιο Γεωργακόπουλο συνιστά νεόπλασμα που διαβιβρώσκει τις σάρκες του εκκλησιαστικού οργανισμού.
Μολονότι εγκρατής της θεολογίας μητροπολίτης, ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, διατύπωσε τη φοβερή καταγγελία επί τη βάσει της οποίας εντός των πλαισίων λειτουργίας της εν θέματι “ακαδημίας” κυοφορείται αίρεση η ΔΙΣ ποιούσα, προφανώς, χρήση του περίφημου “φιλάδελφου”, ουδέν έπραξε σχετικό με την ανάκληση στην εκκλησιαστική τάξη των τολμητιών που πλαισιώνουν τις τάξεις της δυσώνυμης “ακαδημίας”, και που διακρίνονται, επιπλέον των άλλων “κατορθωμάτων” τους, και για την καταλυτική, έναντι των θείων και ιερών κανόνων, των εν Αγίω Πνεύματι τεθεσπισθέντων,διάθεσή τους.

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν στο χριστεπώνυμο πλήρωμα οι λέξεις που εξήλθαν απ το στόμα του μητροπολίτη Δημητριάδος αναφορικά με όσους θεοφιλώς αντιδρούν στην επιχείρηση κατεδαφίσεως του οικοδομήματος των ιερών κανόνων. Ο ίδιος μητροπολίτης προ καιρού χρησιμοποίησε επίσης αδόκιμες φράσεις και λέξεις αναφερόμενος σε όσους αντιτίθενται στο θεοκατάρατο και παναιρετικό οικουμενισμό με αφορμή ημερίδα για τη Β Βατικάνεια Σύνοδο.
Ο πιστός λαός όμως παρά τους απαξιωτικούς, σε βάρος του, χαρακτηρισμούς που εκπορεύονται από ένια αρχιερατικά χείλη θα κλιμακώσει τον αγώνα του εναντίον των αποδομητών του Ορθοδόξου Δόγματος και Ήθους που στεγάζονται και βρήκαν καταφύγιο στην ανεκδιήγητη “ακαδημία” θολολογικών σπουδών και τους ομόφρονές τους. Αν είχαμε σοβαρή και στιβαρή εκκλησιαστική διοίκηση θα είχαν επιβληθεί σε βάρος των τολμητιών του Βόλου τα υπό των θείων και ιερών κανόνων διακελευόμενα. Αλλά η ΔΙΣ περί άλλα μεριμνά και τυρβάζεται…!
Θα μου επιτραπεί να παραθέσω ένα μεστό αγάπης προς τους ιερούς κανόνες απόσπασμα απ το βιβλίο του μακαριστού μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος Νικοδήμου με τίτλο ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, εκδόσεις Σπορά, 2000 που έχει ως εξής:
"Πρέπει να σημειωθεί και υπογραμμισθεί με έμφαση , ότι οι Ιεροί Κανόνες, αν και έχουν τη διατύπωση νομικών δεσμεύσεων , δεν είναι κείμενα αυστηρά νομικά και δικονομικά. Είναι απαύγασμα της Θεολογίας της Εκκλησίας.Προέκταση και υπόμνηση της ειδικής σχέσης του ανθρώπου με το Θεό. Πρόσκληση προς την "πεπερασμένη" και "φθαρτή" εικόνα να επανέλθει στο "αρχαίο κάλλος". Διδαχή, που προσπαθεί να μεταφέρει την αρμονία και τελειότητα της Βασιλείας του Θεού στην ''εν χρόνω και τόπω" περιπέτεια των ανθρώπων, των "κεκελημένων εις το Δείπνον".
Μέσα σ αυτό το πλαίσιο, που διαμορφώνουν οι Πατέρες με τους Ιερούς Κανόνες τους, μπορεί να κινηθεί άνετα η Εκκλησία. Του "χθες" και του "σήμερα" και του "αύριο". Του χώρου της παραδοσιακής ομοιομορφίας και του χώρου της εκσυγχρονισμένης αναρχίας. Μπορεί να βιώσει το δεσμό και την εξάρτηση από τις Οικουμενικές Συνόδους, που αποτελούν τις δεξαμενές της σοφίας και των Αγιοπνευματικών χαρισμάτων. Και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις τις εποχής, που δημιουργούν σκότωση και σύγχυση.
Η άποψη ότι οι Ιεροί Κανόνες είναι ξεπερασμένοι, επειδή απέχουν χρονικά από την προβληματική της σημερινής ανθρωπότητας, είναι λαθεμένη. ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ Ο ΒΩΜΟΣ ΤΗΣ ΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΛΟΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΣ.
Προσεκτική μελέτη των Ιερών Κανόνων αποκαλύπτει, ότι στοιχειοθετούν ΤΗΝ ΑΝΙΣΤΑΚΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΧΥ ΑΝΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ".
Για τον "πεπτωκότα" άνθρωπο, που είναι "κεκλημένος" "εις κληρονομίαν άφθαρτον και αμίαντον και αμάραντον, τετηρημένην εν ουρανοίς".

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'Ωστε "γαυγίζουν" κατά τον άγιο Δημητριάδος όσοι αντιδρούν στα όσα αήθη πράττει η ακαδημία Δημητριάδος!
Τι να πει κανείς για κάποιους επισκόπους!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι κάποιοι δεσποτάδες που δε συμφωνούν με το Δημητριάδος και τα καμώματά του τον καλύπτουν.

Ανώνυμος είπε...

Αθελά του είπε καί μια σωστή κουβέντα ο Δημητριάδος που συνιστώ νά την υιοθετήσουμε, οτι δηλαδή γαυγίζουμε Είναι ό,τι πιο ωραίο έχει πεί καί τον ευχαριστούμε Καί το χριστιανός αποδόθηκε στην εκκλησία ως ονειδισμός καί επεκράτησε Τί ωραίο σεβασμιώτατε νά είσαι λυκόσκυλο, μόνο που αυτό θά έπρεπε νά τό κάνετε εσείς, τουλάχιστον αυτό ορκιστήκατε να΄κάνετε καί γι αυτό αμείβεστε καί αποβαμβάνετε τά προνόμια τά οποία καρπώνεστε εν τέλει παρανόμως, εφ'όσον αμελείτε το καθήκον σας Τά χαμόγελά σας είναι παγερά σάν αυτά των πρόσφατα πεθαμένων καί οι ονειδισμοί σας μας διασκεδάζουν Συνεχίστε θά περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο !
''Ωραίος κάλλει΄΄

Ανώνυμος είπε...

Ο Σιατίστης Παύλος που τά ιστολόγια τον προβάλλουν ως ορθόδοξο καί πατριώτη ήρθε στό Βόλο για νά συνδράμει τον οικουμενιστή και εθνομηδενιστή Δημητριάδος στο αποδομητικό του έργο της μετάφρασης των λειτουργικών κειμένων καί φέρθηκε μέ σκαιό τρόπο στους ανθρώπους που διατύπωναν αντιρρήσεις λέγοντας οτι θά τους φέρει τον εισαγγελέα! Εκτός από το θεολογικό μέρος η ελληνική γλώσσα έχει μία μεγαλύτερη αξία κάι από την Θράκη για την οποία διαμαρτύρεται καί από την Ελλάδα ολόκληρη γιατί καί όταν δέν υπήρχε ούτε Θράκη ούτε Ελλάδα η γλώσσα κράτησε την εθνική συνέχεια η οποία σήμερα απειλείται Ντροπή κάι αίσχος του χρειάζονται καί όχι εγκώμια !

Ανώνυμος είπε...

Αυθαιρεσία, παρερμηνείες, ορθολογισμός διακρίνει τη θεολογική σκέψη των "φωστήρων" του Βόλου με την ευλογία του μητροπολίτη Ιγνατίου!

Ανώνυμος είπε...

Το μήνυμα των 1.37 ξέχασες να το υπογράψεις, "Ωραίε κάλλει";

Παρεμπιπτόντως, λίγο αδόκιμο το ψευδώνυμο, δε νομίζεις; Άσ' το για το Χριστό καλύτερα...

Ανώνυμος είπε...

Γεμίσαμε δούρειους ίππους του οικουμενισμού και της εκκοσμίκευσης!

Ανώνυμος είπε...



Σεβαστό ιστολόγιο ποιος είναι αυτός που χολώθηκε επειδή έπιασα στο στόμα μου τον Σιατίστης Παύλο ; Φίλος ο Πλάτων φιλτάτη η αλήθεια και στην προκειμένη περίπτωση η αλήθεια είναι ο Χριστός και δεν θα πρέπει να χαριζόμεθα σε κανέναν Δεν λέω ψέματα και όποιος ήταν στην ημερίδα που έγινε στα πλαίσια της ακαδημίας του Βόλου για τις μεταφράσεις των λειτουργικών κειμένων άς μέ διαψεύσει Αλλά δεν είναι μόνο αυτό έχει και το ίδιο ρεπερτόριο με τον Δημητριάδος Τελευταία έμαθα ότι τον συγχάρηκε ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή πολεμάει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία ! Πού τον είδαν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στην ελληνική κοινωνία και προωθούν το σχετικό νομοσχέδιο ; Εάν είναι πατριώτης πώς καταδέχτηκε να έρθει στον Βόλο να ακούει τον Καλαϊντζίδη να λέει ότι ΄΄ ο Χριστός δεν ήρθε να σώσει τους Έλληνες αλλά τον άνθρωπο ΄΄; Δηλαδή μας προτείνουν να παύσουμε να είμαστε Έλληνες και να γίνουμε ΄΄άνθρωποι ΄΄; Όσο για το ΄΄Ωραίος κάλλει ΄΄ θεωρώ τιμή μου να έχω ως σφραγίδα μου τον Χριστό
΄΄Ωραίος κάλλει ΄΄

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com