10 Ιουλ 2014

Μιλτιάδης Κωνσταντίνου: Να διατηρήσουμε την Σχολή πρωτοποριακή εστία του διεκκλησιαστικού, διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου



Ακολουθεί η δήλωση του νέου Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθ.Μιλτιάδη Κωνσταντίνου amen.gr:
Όταν κανείς αποφασίζει να διεκδικήσει κάποιο δημόσιο αξίωμα είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσει από την αρχή τα κίνητρα και τους στόχους της επιλογής του αυτής( ΕΔΩ). Για τον λόγο αυτό θέλω να επισημάνω ότι η υποψηφιότητά μου για τη θέση του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης προέκυψε από την πίστη πως η σύγχρονη γενιά των καθηγητών (ΕΔΩ & ΕΔΩ & ΕΔΩ &ΕΔΩ & ΕΔΩ ) οφείλουμε να διατηρήσουμε τη Σχολή μας όπως την παραλάβαμε από τους παλιούς μεγάλους Δασκάλους μας, ως ένα κέντρο εντρύφησης στη Θεολογία της Εκκλησίας και παραγωγής σύγχρονης θεολογικής σκέψης (ΕΔΩ) και διάχυσης των αποτελεσμάτων της για τη μόρφωση του κλήρου της πατρίδας μας και των εκπαιδευτικών της λειτουργών, αλλά και μια πρωτοποριακή εστία του διεκκλησιαστικού, διαθρησκειακού (ΕΔΩ & ΕΔΩ & ΕΔΩ &ΕΔΩ &ΕΔΩ &ΕΔΩ &ΕΔΩ και διαπολιτισμικού διαλόγου ΕΔΩ &ΕΔΩ ).

Κάποιες προσπάθειες διασυρμού του κύρους της Σχολής μας που επιχειρήθηκε πρόσφατα από ορισμένα φονταμενταλιστικά θρησκευτικά blogs (ΕΔΩ &ΕΔΩ )καθιστούν περισσότερο από απαραίτητη τη συνεργασία και συστράτευση όλων των μελών της προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε η Σχολή μέσα από ένα κλίμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, διαλόγου και κατανόησης να ανταποκριθεί στα δεδομένα της μεταβαλλόμενης εποχής και κοινωνίας μας.( ΕΔΩ)
Επιθυμώ να εκφράσω και μέσα από το σημείωμα αυτό τις θερμότατες ευχαριστίες μου προς όλες και όλους τους συναδέλφους μου που με εμπιστεύτηκαν και συμπορεύτηκαν μαζί μου σ' αυτήν την προσπάθεια, ώστε να καταστήσουμε τη Σχολή αξιόπιστο και υπεύθυνο συνεργάτη της Εκκλησίας αλλά και φωτεινό οδοδείκτη εξόδου από τον γενικότερο αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, διατυπώνοντας έναν νηφάλιο, επιστημονικά τεκμηριωμένο και εμπνευόμενο από την αλήθεια του Ευαγγελίου λόγο προς πάσα κατεύθυνση.
Αποτελέσματα Κοσμητορικών Εκλογών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της Τετάρτης 9 Ιουλίου 2014
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ
Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,
Η εκλογική διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία σήμερα Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, για την ανάδειξη Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής οδήγησε στην ανάδειξη του κου Μιλτιάδη Κωνσταντίνου ως νέου Κοσμήτορα.
Ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων ανέρχεται σε εβδομήντα δύο.
Ο αριθμός των ψηφισάντων ανέρχεται σε εβδομήντα.
Ο αριθμός του συνόλου των ψήφων ανέρχεται σε 66 και 4 λευκά.
Ο υποψήφιος κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας έλαβε 48 ψήφους, ήτοι ποσοστό 66,66% των εκλεκτόρων.
Ο υποψήφιος κ. Λάμπρος Σιάσος, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας έλαβε 18 ψήφους, ήτοι ποσοστό 25% των εκλεκτόρων.
Κατόπιν τούτων η Τριμελής Επιτροπή διαπιστώνει ότι ο υποψήφιος κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των εκλεκτόρων όπως ορίζει το άρθρο 9 του ν. 4009/2012, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 10 άρθρου 44 Α Ν.4115/2013, και αποφασίζει:
-Να ανακηρύξει, ως Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής τον κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου.
-Να προβεί στην άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σημερινής ψηφοφορίας στο Συμβούλιο και τη Σύγκλητο του Α.Π.Θ. και στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα.
-Να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Τριμελής Επιτροπή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς τις κατάντησαν τις θεολογικές σχολές κάποιοι καθηγητές τύπου Κωνσταντίνου!

Ανώνυμος είπε...

πρώτα λυπάμαι τα δύστυχα τα παιδιά που βγαίνουν από αυτή τη "σύγχρονη θεολογική" σχολή, μέσα από τα χέρια αυτών των "σύγχρονων καθηγητών", κι έπειτα τη δύστυχη πατρίδα μας...

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΗΣ ΑΞΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΛΟΓΗ!

Ανώνυμος είπε...

Τι να περιμένουμε από ανθρώπους γαλουχημένους στα προαύλια του πάπα και των προτεσταντών;
Την προκοπή της Πατρίδας μας ή την πρόοδό μας στην Πνευματική ζωή, έτσι όπως μας την δίδαξαν οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας;
Φαντάζομαι τί εκπλήξεις δοκιμάζουν, τελευταία, εκεί πάνω στην θριαμβεύουσα Εκκλησία, οι παππούδες μας, όπως ,για παράδειγμα, ο Γέρος του Μοριά, ο Μακρυγιάννης, ο Καποδίστριας, ο Άγιος Νεκτάριος, ο Άγιος Πορφύριος, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός κ.α.π.

Ανώνυμος είπε...

Μιλτιάδης Κωνσταντίνου μέγας οικουμενιστής !

Ανώνυμος είπε...

66,66 των ψήφων. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Σημαδιακό; Μάλλον!

Ανώνυμος είπε...

Η Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει εκδώσει αποφάσεις, τουλάχιστον τέσσερις φορές από το 1927 μέχρι σήμερα, που βεβαιώνουν για το ασυμβίβαστο Ορθοδοξίας και Ρόταρυ.
Αυτές οι αποφάσεις δεν αφορούν τους ''καθηγητές θεολογίας'' του ΑΠΘ;
Εκτός και εάν κάποιοι ''καθηγητές θεολογίας'' έχουν αρνηθεί τον Χριστό των Αγίων Πατέρων μας και πιστεύουν σε άλλους ''χριστούς''...
Δικαίωμά τους βεβαίως, αλλά έτσι δάσκαλοι δικοί μας σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να υπολογίζονται.

Ανώνυμος είπε...

Το κύρος της κατ όνομα, πλέον, θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ υποσκάπτουν και καταρρακώνουν κάποιοι προφέσσορες που κατέχουν ηγετικό ρόλο σε κάποιους διασπαστικούς, στο χώρο του θεολογικού κόσμου, αντισυλλόγους, που δίνουν "περισπούδαστες" διαλέξεις σε ροταριανούς ομίλους, που συμπροσευχονται, καταπατώντας τους θείους και ιερούς κανόνες, με αιρετικούς στον παπικό "ναό" της οδού Φράγκων στη Θεσσαλονίκη, που ψηφίζουν υπέρ της ιδρύσεως τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ, που το ένα, που το άλλο...! Ας αφήσουν λοιπόν τις περί "φονταμενταλισμού" politically correct σοφιστείες τους και ας κοιτάξουν το μανδύα τους που είναι διάτρητος!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com