8 Φεβ 2013

Φωτογραφίες από την οικουμενι(στι)κή βραδιά συμπροσευχής στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της εβδομάδας παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, διοργανώθηκε «Οικουμενική βραδιά συμπροσευχής» το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, στον ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης, της “Ασπίλου Συλλήψεως” της Θεοτόκου, οδός Φράγκων 19.
Συμμετείχαν Παπικοί, Ορθόδοξοι΄( στις φωτογραφίες διακρίνονται οι καθηγητές του ΑΠΘ Πέτρος Βασιλειάδης , Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και Νικόλαος Μαγγιώρος), Αρμένιοι, Αγγλικανοί και Ευαγγελικοί. 
Δείτε και :

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο καθηγητής του ΑΠΘ που προέβη στη συγκεκριμένη ασχημοσύνη καταπατώντας τους απαγορευτικούς των συμπροσευχών ιερούς κανόνες είναι αντιπρόεδρος του θεολογικού συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ. Τι έχουν επ αυτού να πουν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. που δεν έχουν άλλη ασχολία απ το να καταδικάζουν συνεχώς τη Χρυσή Αυγή; Εγκρίνουν τα καραγκιοζιλίκια του μέλους του Δ.Σ. τους;

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό ότι η καταλυτική έναντι των ιερών κανόνων διάθεση των καθηγητών της Θεολογίας έχει προσλάβει χαρακτήρα επιδημικής νόσου. Ανερυθρίαστα και με περισσό θράσος καταφρονούνται και αθετούνται οι ιεροί κανόνες που οριοθετούν το ορθόδοξο ήθος από ορθόδοξους δυστυχώς ακαδημαικούς θεολόγους όταν η ΣΤ Οικουμενική Σύνοδος διά του Β' Κανόνα διακελεύει τα εξής: "Μηδενί εξείναι τους προδηλωθέντας παραχαράττειν κανόνας ή αθετείν...", η Γ' Οικουμενική Σύνοδος διά του Η' Κανόνα εντέλλεται " ίνα μη των Πατέρων οι κανόνες παραβαίνονται" ενώ η Ζ' Οικουμενική χαρακτηρίζει διά του Α' κανόνα "ασάλευτον ολόκληρον την διαταγήν" των ιερών κανόνων. Αυτά δεν τα γνωρίζουν οι κ.κ. Βασιλειάδης και Κωνσταντίνου;Ή μήπως οι πιο πάνω διακελεύσεις απευθύνονται και ισχύουν μόνο για το χριστιανικό "προλεταριάτο"; Και πολλοί πιστοί ευλόγως διερωτώνται: έως πότε θα ασχημονούν μερικοί κληρικοί και λαικοί περιφρονώντας εκ συστήματος με ενέργειες και δηλώσεις τους τους εν Αγίω Πνεύματι θεσπισθέντες Ιερούς Κανόνες; Ποιος επιτέλους θα ανακαλέσει στην τάξη τους ασεβείς τολμητίες; Ο οικείος επίσκοπος θα λάβει τα υπό των ιερών κανόνων προβλεπόμενα μέτρα ή θα "καταπιεί" κατά το κοινώς λεγόμενο κι αυτό το αίσχος; Όσο για τους κυρίους καθηγητές ισχύει το υπό του Μπίσμαρκ λεχθέν: "καθηγηταί τρεις κι εχάθη η πατρίς"!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Μαζί με τους δύο που αναφέρατε και ένας τρίτος καθηγητής, ο Νικόλαος Μαγγιώρος. Αυτός που κάθεται δίπλα στον Κωνσταντίνου, με το μακρύ μαλλί.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί εκπλήσσεσθε αυτοί οι καθηγητές δεν είναι πιστοί ακόλουθοι και οπαδοί του κ. Ζηζιούλα και της παρέας του (Δημητριάδος, Μεσσηνίας κλπ); Όμοιος ομοίῳ.... Αυτά που πολύ σωστά επισημαίνετε είναι γι'αυτούς ψιλά γράμματα κι απευθύνονται στους προλετάριους και όχι βεβαίως στην ελίτ της Θεολογίας! Δυστυχώς έτσι θεωρούν τους εαυτούς τους.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εξαιρετικά τα σχόλια των αγαπητών αδελφών τα "λένε" όλα. Αδελφοί γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com