19 Ιουν 2014

Πάνω από 2500 Θεσσαλονικείς συμμετείχαν χθες βράδυ στην αγρυπνία (1η σύναξη διαμαρτυρίας) ενάντια στο gay pride

Με κατανυκτική αγρυπνία (9μμ - 1:30 πμ), πάνω από 2500 Θεσσαλονικείς -στην πλειοψηφία τους νέοι-ες, κατέκλυσαν έναν από τους μεγαλύτερους ναούς, αυτόν της Αχειροποίητου και δήλωσαν την αντίθεσή τους στο gay pride. 

Μεγάλη έκπληξη και χαρά σε όλους προκάλεσε η απρόοπτη εμφάνιση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμου ο οποίος συμπροσευχήθηκε για 1 περίπου ώρα και μίλησε για το θέμα. 
Στο τέλος της αγρυπνίας, μίλησε και ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης. Είπε ότι τα Ορθόδοξα σωματεία ενώθηκαν με μια ξεχωριστή σύμπνοια για να δηλώσουν ότι η πόλη ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ. Τόνισε ότι ακόμη και τα χειρότερα αμαρτήματα όπως η μοιχεία και η πορνεία είναι αμαρτήματα σύμφωνα με την ανθρώπινη φύση, σε αντίθεση με την ομοφυλοφιλία που αποτελεί μεγάλη διαστροφή. Αναφέρθηκε στην προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας ακόμη και στα Δημοτικά σχολεία. Επαίνεσε τις χώρες που αντέδρασαν και δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση των gay pride, όπως Σερβία, Γεωργία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, την στάση του Προέδρου της Ρωσίας κ. Πούτιν και την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου που επίσης τοποθετήθηκε-αντέδρασε ξεκάθαρα στο θέμα. (Ακούστε την ομιλία του πατρός Θεοδώρου εδώ)
Οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο Παρασκευή, στις 8μμ, στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου, στην εκδήλωση όπου αναμένεται να παραβρεθούν για να εκφράσουν την διαμαρτυρία- αντίστασή τους ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Θεσσαλονικέων.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Δείτε σχετικά και:

6 σχόλια:

Ρίζος Δημητρης Ιατρός είπε...

Ο ευσεβής κλήρος και λαός πέφτουν στα πόδια και προσεύχονται στον Κύριο να δείξει έλεος μπροστά στα αίσχη που πρόκειται να γίνουν στην Θεσσαλονίκη. Το ερώτημα είναι αν η Ιερα Σύνοδος ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα όταν σε όλες τις ορθόδοξες χώρες η επίσημη Εκκλησία αντέδρασε σθεναρά...Εκτός αν ο πράσινος Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είναι τοσο απορροφημένοι με την προσέγγιση με τους παππικούς που δεν έχουν πλέον τα αισθητήρια για να ασχοληθούν με καυτά πνευματικα και κοινωνικά ζητήματα...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη οι μητροπολίτες μας έχουν άλλες ασχολίες. Τις επικείμενες εκλογές μητροπολιτών.
Αλήθεια, παρέστη χθες κανείς μητροπολίτης στην εκδήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή την παρέλαση των σοδομιτών;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΚΕ ΝΑΝΗ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ βρε παιδιά δεν παραβρέθηκε ούτε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, τι να λέμε δηλαδή τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι και η δική μας Εκκλησία να ακολουθούσε το παράδειγμα της Εκκλησίας της Μολδαβίας.

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτός δεν κάλεσε τον κόσμο να πλαισιώσει την εκδήλωση;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com