15 Ιουν 2014

Βισμπάντεν – Οικουμενιστικές συμπροσευχές στην Εβδομάδα Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα 2014 (Φωτογραφίες)

Στο Βισμπάντεν μια πόλη στο κρατίδιο της Έσσης στις 6 & 10 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί για την Οικουμενιστική Εβδομάδα Προσευχής για Χριστιανική Ενότητα, από  το Συμβούλιο των Χριστιανικών Εκκλησιών στη Γερμανία. Κεντρικό θέμα της Εβδομάδας Προσευχής υπήρξε το " μεμέρισται ὁ Χριστός;" (1 Κορ. 1:1-17).

Πήραν μέρος Ορθόδοξοι με τον πρωτοπρεσβύτερο και υπεύθυνο της Μητρόπολης Γερμανίας  για οικουμενικά θέματα, Κωνσταντίνο Μύρων, Παπικοί, διάφορες προτεσταντικές ομολογίες, Αγγλικανοί, Παλαιοκαθολικοί, ο Στρατός της Σωτηρίας κ.α.
Ο παπικός επίσκοπος Karl-Heinz Wiesemann, σε μήνυμά του τόνισε ότι «Ο Οικουμενισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι μια βασική αποστολή της Εκκλησίας " και ότι πρέπει να αναζητηθεί “κοινό έδαφος”.
Στην τελετή ο Υφυπουργός του Υπουργείου Παιδείας της Έσσης Manuel Lösel, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Volker Bouvier και τόνισε ότι «Η δέσμευση για την ενότητα των Χριστιανών δεν είναι αδιάφορη για το κράτος» και μετέφερε  αίτημα για  “αλληλεπίδραση των δογμάτων”.
Η οικουμενιστική Εβδομάδα Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Γερμανία από τις 18 Ιανουαρίου έως 25, ή μεταξύ Αναλήψεως και Πεντηκοστής.
Με ομπρέλες για την προστασία από τον ήλιο χριστιανοί γιόρταζαν μια οικουμενική λειτουργία το Σαββατοκύριακο στην πλατεία των Ανακτόρων.  <br /> Φωτογραφία: wita / Uwe Stotz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com