10 Μαρ 2014

Περί των σχολείων αλβανικής γλώσσας που άνοιξαν στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες.Δύο πικρά ποτήρια μας κέρασε η πατρίδα εμάς τους Έλληνες της Β Ηπείρου τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Όπως μάθαμε από τα αλβανικά ΜΜΕ (εδώ και εδώ), που πανηγυρικά μετέδωσαν την είδηση, το ΑΠΘ και έπειτα ο Δήμος Σταυρούπολης ξεκίνησαν την διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας. Μάλιστα το ποτήρι αυτό έγινε πιο πικρό από τις δηλώσεις του Αλβανού Πρόξενου στην Θεσ/νίκη, πως διαπραγματεύεται με το Υπουργείο Παιδείας να διδαχθούν τα αλβανικά σε όλα τα δημοτικά και γυμνάσια της χώρας.
Τα ερωτήματα πολλά και θα ξεκινήσουμε από το ΑΠΘ.

Το ανώτατο αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα μας κάνει υπερήφανους ως έλληνες αλλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, ούτε να κατανοήσουμε, ούτε να δεχτούμε, την απόφαση του να ξεκινήσει την διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας. Φυσικά αυτό δεν ισχύει μόνο για την περίπτωση αυτή αλλά και για κάθε προσπάθεια διδασκαλίας της αλβανική γλώσσας στην ελληνική επικράτεια. Γιατί; Μήπως είμαστε ρατσιστές; Καθόλου. Εμείς τόσα χρόνια βιώνουμε το ρατσισμό. Είμαστε απλώς πραγματιστές και κατά την γνώμη μας η διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας όπως και να το δεις, είναι ανούσια, χωρίς επιστημονική, κοινωνική, ηθική βάση και χωρίς δεύτερη σκέψη, μία πράξη αντεθνική. Οι λόγοι που μας οδηγούν  στην γνώμη αυτή  κυρίως είναι:
-         Η Αλβανική γλώσσα είναι μία «θεωρητικά» αρχαία γλώσσα με ελληνικές ρίζες η οποία γράφτηκε πρώτα με ελληνικούς και άλλους χαρακτήρες, από έλληνες με αλβανική συνείδηση, κοινός προδότες, και μόλις στις αρχές του 20 αιώνα. Μάλιστα επέβαλλαν την δημιουργία της, η Αυστροουγγαρία, η Ιταλία και η Τουρκία για να δημιουργήσουν αυτό το φέρετρο που λέγεται Αλβανία, έτσι να  έχουν ένα πόδι στα Βαλκάνια και με τον τρόπο αυτό, να μας πατήσουν και  εξαφανίσουν εμάς τους Έλληνες.
-         Επιστημονικά η γλώσσα αυτή είναι άχρηστη. Δεν έχει να δείξει τίποτα. Κανένα προϊόν γνήσιο δικό της σε κανένα πεδίο της γνώσης, ούτε της τέχνης, της λογοτεχνίας (εκτός Κανταρέ), της φιλοσοφίας, της θεολογίας,  της κοινωνιολογίας, των μαθηματικών, της ιατρικής  ή όπου αλλού θέλετε ή μπορείτε να φανταστείτε.
-         Η Αλβανική γλώσσα επιβλήθηκε με διάφορα βίαια μέσα, στους έλληνες κατοίκους της Αλβανίας, ιδιαίτερα στην Κορυτσάς, όπου και με το χρόνο πολλοί και διάφοροι λόγοι οδήγησαν σχεδόν στην  εξαφάνιση της ελληνική γλώσσας.
-         Το Αλβανικό κράτος και τα ΜΜΕ κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εξαφανίσουν το κάθε τι ελληνικό και ειδικά την γλώσσα, και μαζί με άλλους μηχανισμούς από την Ανατολή κάνουν τα πάντα για να κλείσουν η να παρεμποδίσουν τα Ελληνικά Σχολεία στην Αλβανία και ιδιαίτερα στην Κορυτσά.
-         Οι αλβανοί επηρεασμένοι από διάφορες προπαγάνδες, περισσότερο μισούν, παρά αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ εμείς παίρνουμε την απόφαση να διδάσκουμε την γλώσσα τους στα Πανεπιστήμια, την ίδια στιγμή αυτοί δεν έχουν παρά μόνο ένα τμήμα της Ελληνικής Φιλολογίας (το οποίο επιβάλλεται όλος ο κόσμος να το έχει) στο Πανεπιστήμιο των  Τιράνων.
-         Κάθε χρόνο εφευρίσκουν και κάτι άλλο για να αλλοιώσουν την ιστορία της Ελλάδας και προπαγανδίζουν με κάθε τρόπο θέσεις που είναι δημιουργήματα της φαντασίας και ονειρεύονται την προσάρτηση της μισής Ελλάδας.
-         Είναι τόσο φανατισμένοι που αν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, έζησαν εκεί, οι γονείς τους έγιναν άνθρωποι εκεί,( ναι, με την εργασία τους, αλλά η Ελλάδα και οι έλληνες τους φιλοξένησαν), χτίσανε σπίτια και τελικά πολλοί εξ αυτών ζούνε για να κάνουν κακό στην Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούν.
-         Στον αγώνα τους έχουν κάθε αριστερό, που η ιδεολογία τους είναι η διαστρέβλωση και εξανθρώπιση του μηνύματος του Ευαγγελίου, και που για μας τους έλληνες που το ζήσαμε στο  πετσί μας αποτελεί το εργαλείο βασανισμού μας. Μάλιστα συνεχίζει να είναι, όταν, αυτή η ιδεολογία λειτουργεί για να προοδεύσουν οι εχθροί της πατρίδας μας. Με πρόφαση την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα κάνουν τα πάντα γι’ αυτούς, όταν εμείς οι έλληνες της Αλβανίας δεν απολαμβάνουμε τίποτα από αυτά που προσπαθούν να τους προσφέρουν με νύχια και με δόντια.
Τέτοιος, μάλλον, είναι ο Πρύτανης αλλά και ο Δήμαρχος της Σταυρούπολης,  Θεσ/νικης κ. Δ Παπαδόπουλος, ο οποίος  με το Σχολείο που δημιούργησε αγνόησε τα παραπάνω και ακολουθώντας το Πρύτανη του ΑΠΘ έφτιαξε μια φωλιά ανθελλήνων και τουρκόφιλων που ότι και να τους κάνεις, και το παράδεισο να τους χαρίσεις, ποτέ δεν θα αγαπήσουν την Ελλάδα, γιατί θα διδαχτούν τα αλβανικά βιβλία που διακατέχονται από μίσος για κάθε τι το ελληνικό. Θα ακούνε τα τραγούδια και τα ποιήματα που μιλούν για Τσαμουριά και για τους «αλβανούς» που πολέμησαν για την Ελλάδα  το 1821 και για όσους σκότωσαν οι έλληνες επειδή μιλούσαν αλβανικά. Θα δουν τους χάρτες που δείχνουν την Αλβανία μέχρι την Λαμία. Θα ακούνε από τα ΜΜΕ τους, και τους γονείς τους για το πόσο κακοί είναι οι έλληνες.
Αυτό κάνατε κ. Πρύτανη και κ Δήμαρχε, μόλις φτιάξατε από μία φωλιά για τους εχθρούς των παιδιών μας. Τους κάνατε υπερήφανους με όσα δεν έχουν και για όσα πάντα υποσυνείδητα θα ζηλεύουν τους έλληνες γιατί δεν μπορούν να έχουν. Βάλατε να διδαχθεί σ’ ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο η γλώσσα αυτών που θέλουν να εξαφανίσουν κάθε τι, το ελληνικό. Σε λίγο ίσως θα ζητήσουν να διδαχθούν όλα τα μαθήματα στα αλβανικά γιατί και η Θεσσαλονίκη λένε πως είναι δική τους, και ο Μέγας Αλέξανδρος και ό Όμηρος τους ανήκουν.   Βρήκατε τα χρήματα και το χρόνο για την μεγάλη αυτή «επένδυση».
Δεν σκεφτήκατε όμως πως επί δύο χρόνια το Ελληνικό Σχολείο Κορυτσάς δεν είχε χρήματα για τους εκπαιδευτικούς. Ότι τα τελευταία χρόνια οι έλληνες της Κορυτσάς και το Σχολείο τους, πέρασαν τα πάνδεινα από τα ΜΜΕ της Αλβανίας και την κυβέρνηση της. Ότι τα Ελληνικά Φροντιστήρια στην Κορυτσά και την περιφέρειά της,  ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά. Ότι τα ελληνικά σχολεία της ΕΕΜ, το αλβανικό κράτος τα αφήνει χωρίς βιβλία στην μητρική τους γλώσσα, και ότι αυτά που είναι στην αγορά είναι πανάκριβα. Σκεφτήκατε τα αλβανόπουλα που τόσα χρόνια τα έχουν όλα στην Ελλάδα και στα Ελληνικά Σχολεία και δεν σκεφτήκατε τα ελληνόπουλα στην Αλβανία που είναι και του ιδίου αίματος και τόσα χρόνια παλεύουν για την θρησκευτική, εθνική, ηθική επιβίωση τους. Το μέλλον γι’ αυτούς είναι τόσο σκοτεινό εδώ στην Αλβανία που εσείς, τα παιδιά σας δεν θα τα αφήνατε ούτε μισή ώρα να το ζήσουν. Φυσικά και αυτοί οι «υπερήφανοι» αλβανοί με τα κόκκινα μπλουζάκια  εκεί δεν θα τα αφήνανε να ζουν εδώ, και τώρα είναι καλύτερα γι’ αυτούς γιατί με την βοήθειά σας θα κάνουν Αλβανία την Ελλάδα και όχι το αντίστροφο που είναι και το φυσιολογικό.
Δεν σκεφτήκατε να ψάξτε να μάθετε τι ανάγκες έχουν τα αδέρφια σας πρώτα και μετά οι ξένοι οι οποίοι, όπου βρίσκουν τα αδέρφια σας τα διώκουν. Ειδικά στην Κορυτσά όπου δεν   μπορούν ακόμη να διδαχθούν ή να μιλήσουν ελεύθερα και χωρίς εμπόδια την μητρική τους γλώσσα και  την οποία  σε μεγάλο βαθμό  έχασαν.
Ευτυχώς που για πολλά χρόνια το πόνο μας απαλύνουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν την Β Ήπειρο και ξέρουν τα προβλήματά μας, συμπονούν μαζί μας και προσφέρουν από το υστέρημα τους για να μείνει ζωντανή η σκλαβωμένη Ελλάδα. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.
Αν είχαμε πολλούς σαν και σας θα προτιμούσαν να μας αγνοούν όπως και εσείς κάνατε με τις πράξεις σας ή καλύτερα  θα εύχονταν να μην υπάρχουμε γιατί ενοχλούμε.
Οι πράξεις σας μας γεμίζουν απογοήτευση και μας κάνουν να νοιώθουμε προδομένοι.
Καλούμε όλους τους φορείς προτού επιτρέψουν την λειτουργία των αλβανικών σχολείων να το σκεφτούν καλά για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Να σκεφτούν πρώτα εμάς που είμαστε τα αδέρφια τους και ύστερα κάθε ξένο που φιλοξενούν και επιδιώκει να διώξει το νοικοκύρη και να πάρει το σπίτι.
Με σεβασμό ένας Έλληνας δάσκαλος από την Κορυτσά. 
Από την εκδήλωση στο ΑΠΘ
        Παρακάτω οι φωτογραφίες από την Σταυρούπολη

Δήμαρχος Σταυρούπολης κ Παπαδόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσεχώς Αφγανικά, Πακιστανικά κλπ για να συνεννοούμαστε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com