21 Ιαν 2014

Ο ισλαμιστής Ερντογάν φοβάται τις... ισλαμικές οργανώσεις-Η ΜΙΤ ανέλαβε να παρακολουθεί τους οπαδούς του Γκιουλέν
-"Παράλληλο κράτος" από επαγγελματίες δολοφόνους θεωρεί ο Ερντογάν τους οπαδούς του Γκιουλέν
Απόρρητο έγγραφο της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας MIT με τίτλο «Στόχοι [και] προτεραιότητες και σχεδιασμένες απαιτήσεις για το έτος 2014», το περιεχόμενο του οποίου έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα της Τουρκίας «Ταράφ», υποστηρίζει ότι όλες οι οργανώσεις θρησκευτικού χαρακτήρα στην Τουρκία αποτελούν δομές «παράλληλου κράτους» και ότι αυτές και τα μέλη τους θα πρέπει να αποτελέσουν κύριο στόχο παρακολούθησης για το 2014…

Όλα τα μέλη των ομάδων αυτών, είτε προέρχονται από το εσωτερικό της χώρας είτε από το εξωτερικό, θα τεθούν υπό τη στενή παρακολούθηση Τούρκων πρακτόρων. Ενδιαφέρον βέβαια έχει, το ότι στο έγγραφο της MIT δεν γίνεται ονομαστική αναφορά στο κίνημα «Χιζμέτ» του Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη απειλή για την εξουσία του πρωθυπουργού Ερντογάν.
Η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας, ζητά από τα μέλη της να εντοπίζουν τους στόχους, να τους παρακολουθούν και εάν είναι δυνατό να τους μετατρέπουν σε πληροφοριοδότες για λογαριασμό της MIT… και όλα αυτά, διότι όπως είπε ο ίδιος ο Ερντογάν, υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στην Αυτοκρατορία των Σελτζούκων Τούρκων.
Τότε, μια «φανατική μυστική οργάνωση» (σιιτικό τάγμα – σέκτα, με ορμητήριο την Περσία) που έδρασε μεταξύ του 11ου και του 13ου αιώνα, κατέφυγε στις πολιτικές δολοφονίες, μετά τη χρήσηχασίς! Λέγονταν «Ασσασίνοι» από το όνομα των οποίων προέρχεται το αγγλικό «assassins» (δολοφόνοι)… Και κατέληξε λέγοντας, ότι η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει σε τέτοιες «ύπουλες δυνάμεις» να παραλύσουν το κράτος.
Είναι αποκαλυπτική η παρομοίωση της δράσης του κινήματος Γκιουλέν, με τη δράση των Ασσασίνων του Μεσαίωνα…
Δείτε σχετικά και:
Περισσότερα για τον Φετουλάχ Χότζα Γκιουλέν δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com