28 Ιαν 2014

Για προδοσία κατηγόρησε ο Ερντογάν τον Γκιουλέν



«Είναι υποχείριο των αντιπάλων της Τουρκίας»
Κωνσταντινούπολη 
Με ακραίες κατηγορίες περί εθνικής προδοσίας επιτέθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν.
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη θρησκευτική αδελφότητα που διοικεί ο Γκιουλέν ως «οργάνωση», η οποία «προτίμησε να γίνει υποχείριο των αντιπάλων της Τουρκίας» εξυπηρετώντας σκοτεινά κέντρα.

Όπως ανέφερε, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι «ένα κίνημα, μία οργάνωση τηρεί τόσο εχθρική στάση απέναντι στην ίδια τη χώρα της» και προσέθεσε ότι το «Ισλάμ δεν αποτελεί μονοπώλιο κανενός».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε την οργάνωση του Γκιουλέν ότι συμπεριφέρεται σαν πολιτικό κόμμα, υποστηρίζοντας ότι η ηγεσία της βρίσκεται σε διάσταση με τη βάση της.
«Παρά τους καλόπιστους αδελφούς μας που κίνητρό τους είναι η επιθυμία τους για προσφορά, η οργάνωση επέλεξε να γίνει υποχείριο των αντιπάλων της Τουρκίας.» είπε χαρακτηριστικά, σε μία προσπάθεια να διαχωρίσει και να κερδίσει πολιτικά τη βάση του Γκουλέν, προσθέτοντας ότι η εν λόγω οργάνωση «εξυπηρετεί παγκόσμια σκοτεινά κέντρα».
Ενοπλες επιθέσεις κατά υποψηφίων
Οι εκρηκτικές διάστασεις που έχει λάβει η πολιτική ένταση στην Τουρκία, πέραν από τη δημόσια σύγκρουση Ερντογάν-Γκιουλέν, αποκαλύπτεται και από τα κλιμακούμενα επεισόδια βίας με στόχο υποψηφίους των δημοτικών εκλογών.
Άγνωστοι άνοιξαν πυρ με εναντίον των γραφείων του Μουσταφά Σαριγκιούλ, νυν δημάρχου της περιφέρειας Σισλί και υποψηφίου για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης με το κεμαλιστικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή, ένας σύμβουλος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) σκοτώθηκε από πυρά που δέχθηκε έξω από τα γραφεία του κόμματός του στο προάστιο Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης. Για την επίθεση οι Τούρκοι εθνικιστές κατηγόρησαν τους κούρδους αυτονομιστές.
Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 30 Μαρτίου, υπό τη βαριά πολιτική σκιά των αποκαλύψεων για διαφθορά υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, οι οποίες στάθηκαν αφορμή για να έλθει στην επιφάνεια ο υποφώσκον πόλεμος της ισλαμιστικής κυβέρνησης με τη θρησκευτική αδελφότητα του Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος οδήγησε, μεταξύ άλλων, στο ξήλωμα εκατοντάδων αξιωματικών της αστυνομίας και μελών του δικαστικού σώματος.
Πηγή: REUTERS/Umit Bektas 
Δείτε σχετικά και:

Περισσότερα για τον Φετουλάχ Χότζα Γκιουλέν δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com